Jak odnaučit pít z flašky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9909
21.1.10 17:11

Jak odnaučit pít z flašky?

Ahoj,lukáškovi bude 11 měsíců od 2 měsíce je na UM takže pil z flašky je na ní zvyklý a nevím jak ho to odnaučit aby pil např. s Aventu s měkkým pítkem(bílým)čaj s Aventu pije,ale UM ani náhodou hrozně se u toho vzteká prská a nakonec mu to musím dát z flašky s dudlíkem.Obávám se že bude pít z dudlíku ještě ve 2 letech.Myslíte že to vadí?Nebo jak ho to odnaučit?Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
21.1.10 17:15

Ahoj,

asi to neni moc podle knizek, ale obe holky pily z dudliku do dvou let…pak jsem usoudila, ze uz bez mlika preziji, kdyby se zasekly a nechtely pres pitko. Starsi z pitka odmitala, mladsi v tech dvou letech plynule presla na mliko pres pitko Avent Sport. Ty mekci varianty Aventu nechtela ani jedna, netusim proc…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
21.1.10 17:17

nebude, neboj. teď je ještě úplně normální že pije s dudlíku a později můžete přejít buť na pítka, nebo na „jupíky“ a pak na skleničku. Neboj ještě je malej, klidně mu dudla dopřej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
21.1.10 17:20

Já to taky zatím neřeším. Vím, že z něčeho jiného pít umí, protože čaj a vodu pije normálně z Aventu s pítkem, a že chce mlíko s dudlíkem? Tak ať ho má :). Třeba mě tenhle přístup časem bude mrzet, ale je tolik jiných věcí, na kterých mi záleží víc :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
21.1.10 17:24

Já to teda taky nějak extra neřeším,to řeším i jiný důležitější:-)Ale právě že se snažím už docela dlouho a on pořád nic.Tak to asi nechám být a průběžně budu zkoušet.Já jsem jen nevěděla jestli to třeba nevadí že něco pije z pítka a něco z dudlíku.Tak jste mě trošku uklidnily. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
21.1.10 17:29
petra79 píše:
Ahoj,lukáškovi bude 11 měsíců od 2 měsíce je na UM takže pil z flašky je na ní zvyklý a nevím jak ho to odnaučit aby pil např. s Aventu s měkkým pítkem(bílým)čaj s Aventu pije,ale UM ani náhodou hrozně se u toho vzteká prská a nakonec mu to musím dát z flašky s dudlíkem.Obávám se že bude pít z dudlíku ještě ve 2 letech.Myslíte že to vadí?Nebo jak ho to odnaučit?Děkuji :nevim:

Ahoj taky byla naše malá od 2 měsíce na UM a když jsem jí pak kolem roku zkoušela dávat pít z flašky s měkkým pítkem tak nechtěla musíš to zkoušet oni nato časem přijdou sami ty děti musí k tomu dospět prostě se snaž míň dávat s dudanem flašku ale obyčejnou nebo zkus brčko.- myslím ty uzavíratlené flašky s brčkem…je to praktické na přenášení…to u nás taky zabodovalo po delší době ale fakt ktomu asi ty děti musej samy dospět a samozřejmě jim k tomu pomůže že vymizí z domu lahvičky s dudanem…a jak píšou ostatní je na to ještě malej naše se to odnaučila až na roce apůl a taky jsme jí sebraly dudlíka a proto si odvykla i na lahvičky s měkkým dudanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
21.1.10 18:02

Malý bude mít za tři měsíce 2 roky a pitko do puseny neveme ani náhodou. Na UM je prakticky od narození. Takže buď brčko nebo flaška od jupíku. Teď ho baví pít ze sklenice, ale tu musím samo držet. Ale má třeba den, kdy chce jen flašku s cumlem a jak mu podám něco jiného - řev. To samé v noci, jedině flaška s cumlem. Ale on je tvrdohlavý ve spoustě jiných věcí. A já jsem holt asi málo důsledná. Jinak mléko (žádné) nepije od asi 14 měs., takže píši jen o čajích, vodě. Si říkám, že pivo snad už bude pít normálně :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.1.10 19:10

Péťo -
tak náš příklad bych zde snad ani neměla zmiňovat.
Průběh s přechodem na UM stejný jak popisuješ.
V roce přechod na Avent se zeleným pítkem - ovšem JEN ČAJ.
Mléko z lahve.

po příšerných protestech až by se dalo říct záchvatech jsme prostě museli počkat, až si to malá nechá vysvětlit. Že mlíko lze přijímat i z jiné nádoby než je ta pitomá lahev s dudlíkem!!!!!! :zed: :zed: :zed:
A teď pozor:
lahve s dudlíkem jsme se zbavili V PĚTI LETECH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: myslim že jsme bez komentáře, ale můj manžel prosím pil KAŠI Z LAHVE do šesti let. Pak šel do školy a museli mu to upřít :mrgreen:
(že by se to dalo přenést geneticky???)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.1.10 19:11

jo a tou nádobou byl hrneček s oblíbenou postavičkou z večerníčku. Nebo spíš hned několik.
Káťa a škubánek, bob a bobek, klaun kostkáč.
Tak to všechno jsme jí vnucovali rok (od čtyř do pěti), než se nechala přemluvit. dobrý ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
21.1.10 19:16

holky můžu mít ještě dotaz kdy vám děti přešli na to pítko aspoň na čaj. Malé ho občas zkouším, někdy si i potáhne, ale většinou to plive a nebo flašku rovnou odstrkuje. Jak dám flašku s dudlíkem tak tahá jak divá. Asi je na ní ještě brzy nebo nevím - no nic než zkoušet mi asi nezbyde co? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
21.1.10 19:29

Jeee Péťo, tak asi nebudu matka podle knížek, ale tak nějak nechci svoje dítě zbytečně stresovat.
Do cca 2 let všechno pila z dudlíku. A pak najednou sama chtěla změnu.
Do dnes kakao večer a ráno pije z flašky s dudlíkem. Nepříjde mi to tak divný, prostě jí to tak víc chutná. Jinak v poho pije vodu ze skleničky – ani nepotřebuje štávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
21.1.10 19:31

zlatuška:no tak to je hustý. :lol: :lol: :potlesk: to jsi musela mít teda nervy na to takhle dlouho?
my jsme na pítko přešli tak okolo 8 měsíce ale s tím že ten avent byl asi 3 hrneček jinak mi to z jiného nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21896
21.1.10 19:36

Tak my pijeme z dudliku uplne vse,mliko i caj,hrnky s vsemoznejma pitkama bojkotuje,prestoze z nich pit umi…loni,vlastne uz predloni k Vanocum dostala ucici aventackej hrnek,hm,valy se v kredenci dodnes a spousta dsalsich s nim :-D no,do osmnacti se toho snad zbavi..doufam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romulda
21.1.10 20:18

Ahoj, tak my dnes poprvé konečně pijeme čaj z nekapajícího hrnečku Nuk a zkoušela jsem aji z lahve od Jupika, jde mu to, ale mlíko pijeme pořád z dudlíku. Neřeším to, od ségry malá má 5 let a pije Sunar z flašky s dudlíkem, jinak ho nechce…

• Citovat
  • Upravit
9909
21.1.10 22:30

Holky tak jste mě svým způsobem potěšili,protože jsem fakt myslela že budu za exotku že dávám UM z flašky když mu je skoro rok.Tímto jsem nechtěla nikoho urazit :-) Ale vůbec jsem netušila že může mít někdo flašku tak dlouho. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí