Jak odradit psa od útoku?

19.2.14 08:23

Jak odradit psa od útoku?

Ahoj pejskařky i nepejskařky, je tady jedna diskuse o psech a ta mě inspirovala k tomuto dotazu.

Minulý týden jsem byla s malým na procházce na polní cestě u lesa a šli naproti nám dva chlapi se psama. Byli to psi typu pitbula, podobně stavění, nebyli na vodítku. Jeden si psa přitáhnul k soběna vodítko a druhý ho nechal na volno běžet k našemu kočárku (prcek v něm sedí!). Ten pes měl v hubě klacek a půl metru před náma ho odhodil a skoro se malého dotknul čenichemm, jak strčil hlavu do kočáru. Naštěstí asi nechtěl ublížit, ale příště chtít může. Málem se mi zastavilo srdce v tu chvíli, a ten chlap ještě pronesl něco ve smyslu „nebojte, on je hodnej“.

Takže způsoby obrany v případě útoku jsou mi jasné a pořídím si lovecký nůž nebo paralyzér, ale neexistuje něco, co by se dalo na psa aplikovat před možným útokem, aby ho to odehnalo pryč? Někde jsem četla o nějakém přístroji, co generuje příšerný randál, ale nemůžu nikde najít, jak se to jmenuje.

Nebo ještě něco jiného? Aby to tomu psu neublížilo, když to má být preventivní opatření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
608
19.2.14 08:30

Při běhání mám u sebe nůž a sprej. Takovy pepřak na psy, tím ho odstavíš, bude mít stejnou reakci jako kdyby jsi stříkla pepřák do očí človeku. Dá se koupit na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.14 08:33

Nj, ale zase to může psa spíš vydráždit, ne? Zvlášť kdybych se netrefila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
19.2.14 08:34

Nebo existuje plašička psů - antištěkače - ale třeba ma sousedovic psa to zabralo jen párkrát a pak si zvykl. CHudákovi se nikdo nevěnuje a tak štěká ve dne v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.14 08:34

@opicaci díky, kouknu se na to :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
19.2.14 08:42

Hlavně když pes bude chtít zaútočit tak moc šancí na obranu nemáte, bohužel :nevim: A když už útočí a nic není po ruce, normálně sprostě vrazit psovi prsty do očí…Ale je celkem malé riziko, že pes na procházce zakousne dítko, pravděpodobnější by to bylo v jeho teritoriu. Jedině pokud je pes špatně socializovaný, nebo se stane něco, co ho lekne, vyděsí, zabolí.

Já mám zase strach, když chodím venčit našeho malého psa. Už jednou po mě takto skákal a řval NO, já držela psa nad hlavou a hystericky řvala ať si toho psa odvedou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
19.2.14 08:56

Za mě jedna rada… ještě než dojde ke kočárku, postavit se před kočárek) a udělat se „větší“ to znamená vypnout se (ne máchat rukama!) a celým tělem říkat že tohle území si hlídáš… hlavně oční kontakt se psem… tak to dělají psy když si někoho, něco hlídají… a jde z nich hlavně sebedůvěra… já si takhle v případě nouze chráním svoje psy na vodítku, pokud se k nám snaží dostat nějaký agresor, nebo pes za mojí hárající fenkou… prostě si bráním to co je moje, samotnou myšlenkou… moc dobře tomu rozumí… snad je to pochopitelně napsané, jde o řeč těla, očního kontaktu a vůle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.2.14 08:59

Co udělat když se vrhne dítě na psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.2.14 09:01

@Mišička63 :think: malou odjakživa učím, že k psům co nezná, nesmí.. Je jí dva a čtvrt, k psovi se rozeběhne a zastaví a čeká na mě. Já jdu s ní a majitel už většinou hlásí, zda můžeme pohladit nebo ne. Tak by to mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.2.14 09:03

@Lex83 jo já už to chtěla napsat - když k nám běží pes bez majitele, postavím se před malou, já se psů nebojím, myslím, že dobře odhadnu v jakém jsou rozpoložení, někdy si i dovolím je pohladit. Ale tak chodíme do velkého parku, musím říct, že tam jsou majitelé docela rozumní, bývá tam hodně dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
19.2.14 09:04

@Sibyla0 Souhlasím.Já byla venku s 5 měsíčním čivaváčkem. Než sem se nadála tak holčička už si naněj šla zezadu, zaklekla mu na ocásek a o co udělal pes? Ohnal se a škrábnul zoubkem, ale jen tak lechce.
Maminka chtěla potvrzení od veta, že je zdravej, tak ještě v půl sedmé večer se šlo na veterinu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
19.2.14 09:04

Ja mam podobnou zkusenos v parku na naseho Matese tehdy 3 roky taky nejak zautocil pes pitbul no on nezautocil a tehdy jsem obetovala pro dite svoje zdravi a to jsem byla tehotna proste psa odkopla a bylo vyvazla jsem s poskrabanou nohou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.2.14 09:05

@Bačavelmistarý a proč jsi nekřikla na pána, ať si ho odvolá, že z něj máš strach 8o
Kdyby takový pes chtěl zaútočit, tak si asi ani nevzdychneš, tchýně má stafa a skočí, podlomí mi kolena jako nic. Upozorňuji, že ne ve zlém, je to takový mazel, že boloňačka je proti ní… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.2.14 09:10

@manderinka tak zaútočil nebo ne? Já teda nevím, i tyhle plemena jsou přátelská, třeba ho chtěl jen olíznout, když ho nakopneš, naopak ho to může vyprokovat k útoku. To bych si teda nelajsla :think: Jako když vidím, že pes běží a je přátelskej - vrtí ocáskem a chce si hrát a je to velký plemeno, tak malou dám za sebe a snažím se ho jakoby odstrčit, ale v dobrém nebo mu dám olízat svojí ruku a přitom se rozhlížím po majiteli. Já se nebojím, ale nejsem úplně ráda, když olizuje dítě.. Útočící pes se chová jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
19.2.14 09:12

@Lex83 Naprosto souhlasím! Jako pepřák sebou nosit můžete, ale rozhodně bych ho nedoporučovala použít, když si pes už čuchá k dítěti. Jednak nevíte, jaká bude reakce a jednak to může i psovi zanechat negativní reakci k dětem ( a upozorňuji, že pes je v tom nevinně - za to může páníček).
Za mě nechápu, jak jste ho vůbec mohla nechat se přiblížit až ke kočárku! Sama mám velkého psa a vím, jak je zvědavá, kdyby mohla, tak se do každého kočárku koukne (hlavně, jestli se tam neválí piškoty :cert: ), ale vždy si jí připoutám, když někdo jde. A když se k nám blíží pes, kterého neznám, schovám za sebou hlavně kočár a i psa a hlubším hlasem řeknu ať vypadne! :-) a málokterý pes se odváží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný