Jak odstranit rez z hrobu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.2.26 16:14

Jak odstranit rez z hrobu?

Zdravím, máte někdo zkušenosti s odstraněním rzi z náhrobního kamene?

Na hrobě se vytvořil rezavý kruh po dušičkovém věnci a nevím jak se ho zbavit. Jedná se o novější hrob, takže ho nechci zničit.

Děkuji za rady :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22839
10.2.26 17:14

Zkušenost nemám, ale našla jsem ti info;
Rezavý kruh po věnci na náhrobním kameni lze odstranit šetrnými metodami, aby nedošlo k poškození nového povrchu jako je granit nebo mramor.
Nejdůležitější je testovat na neviditelném místě a vyhnout se kyselinám jako ocet nebo citron.
Domácí metodySmíchejte jedlou sodu s peroxidem vodíku (3% ředění) a trochou vody do pasty, naneste na skvrnu, nechte 10–30 minut působit, jemně potřete nylonovou kartáčkou a opláchněte vodou.
Alternativně použijte pouze peroxid vodíku: Nastríkni na skvrnu, agituj kartáčkem, nech 24 hodin a opláchni.
Vždy po čištění osušte hadříkem a zvažte impregnaci kamene pro prevenci.
Specializované čističeProdukty jako RUST PH6 (neutrální pH) jsou bezpečné pro žulu, mramor i pískovec: Protřepejte, nastříkejte, nechte 1–10 minut (změní barvu), setřete a opláchněte

Další možnosti:
AKEMI Rostentferner pro mramor nebo podobné z hobby marketů v Praze.�Prevence a tipyPřed čištěním navlhčete kámen vodou, abyste zabránili vniknutí prostředků do pórů.
Pokud skvrna přetrvává, obraťte se na kameníka – rez může být hlubší.
Vyhněte se drátěnkám nebo abraзивům, které poškrábou povrch. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
10.2.26 19:16

Nech si to profesionálně vyčistit nebo na to polož květináč. Naše teta takhle zničila celou desku za pár desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.2.26 19:18

Přípravek od HG na čištění náhrobních kamenů, je fakt dobrý.
 https://hg.eu/…bnich-kamenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
2.4.26 22:48

Upřímně jsem dlouho řešila, jestli existuje nějaký způsob, jak se postarat o hrob, když člověk žije jinde a nemá možnost tam jezdit pravidelně. Nechtěla jsem to úplně nechat být, ale zároveň jsem věděla, že to sama nezvládnu tak, jak bych chtěla. Nakonec jsem narazila na údržbu hrob v Praze od udrzbahrobunaklic. cz a chvíli jsem nad tím přemýšlela. Po první zkušenosti ale musím říct, že jsem ráda, že jsem to zkusila. Péče o hrob, který máme v Praze, je teď mnohem lepší než dřív a já mám klidnější pocit. Líbí se mi, že všechno probíhá bez komplikací a člověk ví, že se na to může spolehnout. Pro mě osobně je tohle velká úleva a nemusím se stydět sama z sebe, že bych se o to nepostarala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný