Jak opravit dětský stan?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5631
3.12.12 13:42

Jak opravit dětský stan?

Ahoj holky, jdu si pro radu. Dcera má v pokoji plátěný dětský stan s tunelem, za ty roky značně utrpěl a ona ho pořád „potřebuje“. Stan jako takový je v pohodě, polámaly se a pokřivily ty pruty/tyčky, které stan napruží, aby držel tvar. Ty pruty byly z nekvalitního materiálu, nějaký plast, dcera věci neničí, ale stačilo o tyčku zakopnout a hned se ohnula. Různě jsme to lepili a zpevňovali, ale už to nedrží. Nemáte tip, čím je nahradit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7512
3.12.12 13:49

Zkus vyhledat laminátové tyče ke stanům. Třeba se dělají i v téhle malé délce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
3.12.12 13:53

Zkusím. Už jsme si říkali, že zmenšíme pruty z našeho starého stanu, ale není to ono. Já jsem totiž kdysi tady četla nějaký fígl, jak pruty nahradit a nemůžu to najít… :think: Pořád se mně plete, že dotyční něco koupili v elektru (ale co - „husí krk“? :think: ) - i když to zní divně.
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
3.12.12 14:33

Něco v elektru? napadá mě lišta na kabely, ne husí krk, ale taková co se přidělává na stěnu, je to taky trochu ohebný plast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
27.12.12 13:27

Ahoj holky jdu si pro pomoc :,( Koupila jsem dětem stan http://www.popron.cz/…setfantasie/ konkrétně tento, když jsme ho rozbalili jedna tyč v něm byla zlomená :,(. Mám ho z Intersparu, ale bohužel lístek jsem už nenašla. Děti byli zklamané že ježíšek přinesl rozbitý dárek tak manžel zkusíl tyčku propíchnout a zadrátovat stejně to bohužel moc nepomohlo :,( Chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemá nějakou radu nebo tyčku navíc ze starého stanu, který už nepotřebuje. samozřejmě uhradím děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
27.12.12 16:46
8o 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.12.12 17:41

@MuffinkaM Taky se podepisuju pod tuhle výbornou radu - laminátové tyče ke stanům se skutečně prodávají jako náhradní díly. Lze koupit i delší a pak zaříznout na správnou délku. Jen prosím pozor při tom řezání - laminát je plněný skelnými vlákny a když je řežete napříč, tak ten nástroj (nejlíp asi pilku na železo, nejlíp plátek FISKARS nebo jiný značový…) odírají skoro jak smirkový papír. Takže na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.12.12 17:44

@manca 1 Ty vaše tyčky jsou taky z laminátu? (Já jsem měl kdysi na lehkém turistickém stanu, česká výroba, tyčky duralové, uvnitř protažené gumovým provazcem… Takže byly „samosestavovací“. :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2882
27.12.12 18:45

@Jura007 :mrgreen: ahoj juro konec světa jsem přežila tak už řeším prkotiny jako je stan :mrgreen: tyhle jsou taky protažený provázkem jen jedna už byla zlomená :( SApíš mi bylo líto dětí, protože místo abych držela hubu a nechala to manžela vyřešit tak jsem otom mluvila a oni smutně koukali a bylo jim to líto :( No zatim to manžel nějak postavil tak v něm řáději mají z něj radost hlavně ta roční furt se nám schovává ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
27.12.12 19:11

Ještě mě napadla taková „domácí oprava“… Sehnat někde trubičku, která má vnitřní průměr shodný s venkovním průměrem těch tyček (aby šly do ní zasunout), uříznout z ní tak tři centimetry a vyrobit „přeplátovaný spoj“… Zlomenou tyčku natřít nejlíp „pětiminutovým epoxidem“ (já mám osvědčený LEPOX RAPID nebo modrou řadu lepidel BISON), navléknout „překrývací trubičku“ a odsunout ji kousek bokem, přiložit ty rozlomené díly k sobě a převléknout přes ně to „přeplátování“.
Pětiminutový epoxid bych volil proto, že tužidlo dvousložkových lepidel je relativně silná žíravina a tekutém stavu leptá lecjakou hmotu (je na bázi hydroxidů). Ve vytvrzeném stavu se uvolňuje už jenom zbytkové, nepatrné množství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí