Jak opustit přitele, když máme dítě?

29.6.16 20:14

Jak opustit přitele,když máme dítě?

Ahoj. Zakládala jsem tu před nějakým časem diskuzi o tom, zda-li mám zůstat s přítelem nebo jit od něj… Kazdopadne jsem se rozhodla, že tímto stylem žít nechci a chci se rozejit… Přítel mě sice nemlati, neni alkoholik (ikdyz na pivo zajde rád s oduvodnenim, ze se nikam jinam nedostane) (Ja asi jo, kdyz mame mimi, zeee :) ),chodi do práce, ALE… jsem neustále napominana jak malá holka, je velice negativně naladěný člověk, pořád je něco špatně, všichni okolo jsou nejhorší, penize domů nenosi, navic ma dluh, který sice splaci, ale tak nějak po svym, do povinneho měsíčního placeni ho musim neustale nutit a stejně to neudělá a ja prostě mam strach z budoucnosti s nim… Máme roční dítě, které když potřebuji pohlidat (mám mimo práci ještě jiné povinnosti, ktere vyžadují minimalne hodinu denně),tak se ho musim doprošovat a mě to prostě už nebaví. Při vstupu do domu jsem ihned nakažena tou negativitou… Už několikrát jsem mu v hádce řekla, at se odstěhuje, že nám bude lip, ale on vždycky začne hrat na city, že az budeme ve svym, bude to lepší a chudák dítě, a ze tu ma uplne vsechny veci..atd.. samozřejme, toho mimca mě je lito jako jediného, ale sami určitě nezůstaneme a v ničem strádat nebude. A ve svým? To na to musim penize sehnat ja, jinak žádné naše nebude…Navíc když jsem mu rekla, jak by to s mimcem delal, kdyby jsme nebyli spolu, rekl, ze by na nej nesahl pri predstave, ze ho bude vychovavat nekdo jiny..Tak… to je hodně stručně vyobrazeno co a jak… Jenže jak tedy mu vysvětlit i mimo hadku, ze chci konec… nebo co mam teda delat?? Děkuji za jakekoliv UŽITEČNÉ rady (ne pouze kritizovani)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
29.6.16 20:15

Můžete zajít někde do poradny ale nevím jestli to pomůže…

• Citovat
  • Upravit
3871
29.6.16 20:21

A to se takhle zmenil az po diteti? Zkusit zachranit vztah uz nechces? Jestli se ptas, jak se s nim rozejit, tak mu to proste rekni mimo hadku a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.6.16 20:23

Co to teda zkusit napsat, co tě všechno trápí, v čem vidíš problém, jak to udělat po rozchodu, jak dělit případný majetek, předávání dítěte atd. Jseš asi rozhodnutá. Divný mi příjde jeho názor, že vlastně o dítě nebude mít zájem, pokud nebude spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
29.6.16 20:24

Sbal mu veci a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
29.6.16 20:26

Na rovinu bych mu řekla, že takhle se mi to nelíbí a buď na sobě a oba dva na vztahu zapracujete, nebo bude konec. Kdyby to skutečně nešlo, zkuste se domluvit dopředu, jak byste po rozchodu řešili bydlení, péči o dítě, alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.16 21:07

Tak ho vyhoď, nebo jak máte bydlení? On bydlí u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.16 21:18

To je fakt divny, ze ti rekne, ze o dite nebude mit zajem pokud budes zit s nekym jinym 8o
Taky bych mu v klidu vysvetlila, co ti vadi a ze takto to nechces.Bud se neco zmeni, nebo ho proste vystehuj (nebo sebe, nevim, jake mate majetkove pomery).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.16 21:25

Bydlime u mých rodičů v jednom pokoji. Koupila jsem za dobré penize starý dům, ktery dáváme dohromady. Hodně pomalu, ale jo… Jeho chování se změnilo v těhotenství. Zachránit vztah… no vždycky když se pohádáme, třeba den jsme uraženi a pak si řekneme co nám vadi. Dva dny dobrý a pak znovu na novo. Největší problém je asi v tom, že je nespokojený s fungovanim v naší domacnosti. My jsme naprosto pohodová rodina, kde prostě když se něco rozbije, řekneme,,ty jo, škoda, ale stalo se''. On mi nadá, že nedávám pozor a nevážím si věcí. Jeden příklad ze sta…:-) Místo toho, aby byl rad, že máme kde bydlet, když on nic jineho do ted nezajistil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
29.6.16 21:28

@Terinka2016 Ja se obavam, ze s jeho pristupem opravdu poradna nepomuze, je nezodpovedny az hruza, skoda, zes to neodhalila driv (nebo proste verila, ze se to zmeni) a je v tom ten drobecek. Kazdopadne ani rozchod rodicu neni konec sveta a co si budeme nalhavat, leckdy je lepsi, kdyz dva lidi jdou od sebe, nez kdyz jsou za vsech okolnosti spolu. Vzhledem k tomu, ze uz jste nejspis tuhle situaci resili nejmin milionkrat, tak holt nezbyva, nez to dotahnout do konce a nenechat se zas citove vydirat a zastrasovat. To je jeho problem, kdyz by nechtel dite videt, ne tvuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.16 21:36

@Terinka2016 Jaj,ted jsi mi pripomnela meho muze, ohledne toho rozbijeni veci.Taky jsem takova trochu neporadna, casto neco ztratim nebo v neopatrnosti rozbiju. Pokud zrovna nejde o televizi nebo auto, tak nad tim obvykle mavnu rukou a jede se dal. Nouzi netrpime, tak o co jde. Jenze manzel snad mysli, ze to delam schvalne a nevazim si veci :mrgreen: Kdyz jsem jednou rekla, ze je to jen vec a kdyz nejde o zivot, jde o houno, tak se silene nastval :mrgreen: Ze prej jak se mnou ma sdilet domacnost, kdyz si nevazim veci, na ktere vydelava. Ale u nej je to jedina vlastnost, ktera mi vadi, takze se snazim davat velky pozor alespon na jeho veci.To jen tak OT ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.6.16 21:39

Mimochodem, je to sice drsne, ale pokud po nem budes pozadovat do budoucna alimenty, tak ma pravo (a vlastne i povinnost) vidat sve dite dle rozhodnuti soudu. Muzes mu rict, ze bys pozadovala stridavou peci, abys mohla normalne chodit do prace. Uvidis, jak bude sekat latinu ;) Nerikam nutit mu dite proti jeho vuli, ale bububu tim udelat muzes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.6.16 21:43
@Terinka2016 píše:
Bydlime u mých rodičů v jednom pokoji. Koupila jsem za dobré penize starý dům, ktery dáváme dohromady. Hodně pomalu, ale jo… Jeho chování se změnilo v těhotenství. Zachránit vztah… no vždycky když se pohádáme, třeba den jsme uraženi a pak si řekneme co nám vadi. Dva dny dobrý a pak znovu na novo. Největší problém je asi v tom, že je nespokojený s fungovanim v naší domacnosti. My jsme naprosto pohodová rodina, kde prostě když se něco rozbije, řekneme,,ty jo, škoda, ale stalo se''. On mi nadá, že nedávám pozor a nevážím si věcí. Jeden příklad ze sta…:-) Místo toho, aby byl rad, že máme kde bydlet, když on nic jineho do ted nezajistil…

Bydlíte u tvých rodičů a ty jsi koupila dům. Zjisti si, jak legálně vystěhovat člověka a pak to tak udělej. Pravděpodobně mu budeš muset dát nějaký papír a on bude mít nějakou stěhovací lhůtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.6.16 21:43

Děkuji. Hodně mě pomáhá taková podpora. Samozřejmě je mi to proti srsti skrz malého, ale vážně si říkám, že dokud je tak malinky a nebude ho to bolet tak, jako třeba za dva roky… Všichni okolo si myslí, jak jsme ideální pár, ale nikdo nevidi to, že se přetvařuji… když zrovna nejsme pohadani, tak je to fajn, a proto si říkám, jestli to tak hrotit a ukončovat. Jenže pak to třeba za ty dva dny zas přijde a je to pořád dokola… jsme oba tvrdohlavi a prostě to neumime nějak spojit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
29.6.16 21:51

@Terinka2016 Ja si hlavne predstavila tu budoucnost - ty neustale setris kazdou korunu, snazis se, aby byla pohoda a do toho negativista, ktery neni schopen si ohlidat svoje pohledavky a jeste peskuje ostatni (a pockej, jak ti bude vadit, az zacne peskovat i to vase dite). Na vsechno budes stejne porad sama, jak fyzicky, tak financne, protoze on vzdycky najde nejakou vymluvu a argument, proc se veci nemaji jinak.
Jo a trosku mi prijde jako vyzirka. Jak ve svym? :think: Vsak barak jsi koupila ty a pokud dobre ctu, tak on do nej nic nedava ani ted, protoze ma dluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna