Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Ahoj holky,
jsem ve 34. tt a můj milovaný přítel a tatínek miminka, se najednou rozhodl, že vlastně nechce být otcem a tak nás nechal s holčičkou samotné. Nevím, co se mu může ještě urodit v hlavě za nápad, takže ho pro jistotu nechci do rodného listu, aby mi jednoho krásnýho dne miminko nesebral. Jen jsem četla, že když tam nebude, tak není povinný mi nic platit, ale peníze říkal, že mi bude posílat. Jak se určí výška peněz co mi bude posílat? Když nebude platit, můžu na něj soudně? Budu ráda za každou zkušenost. ![]()
Pokud nebude uveden do rl tak se můžete spolehnout jen na jeho dobre slovo „že bude posílat alimenty“
Když nebude v RL, tak z něj nic nedostaneš a sebrat ti mimčo… Nemyslím si, že by se mu něco takovýho mohlo podařit
jinak teda hodně štěsti
třeba je to jenom nějaký zkrat a zůstane s vámi… I když nevím, jestli je o co stát, když ti tohle udělal
@Kamkam píše:
Když nebude v RL, tak z něj nic nedostaneš a sebrat ti mimčo… Nemyslím si, že by se mu něco takovýho mohlo podařitjinak teda hodně štěsti
třeba je to jenom nějaký zkrat a zůstane s vámi… I když nevím, jestli je o co stát, když ti tohle udělal
Děkuji za odpověď
náš vztah byl hodně proměnlivý, už párkrát jsme se rozešli, kvůli pár neshodám našich povah. Prý se se mnou trápil, tak jsem ho nechala jít. Samozřejmě, že pořád k sobě něco cítíme, ale nechci být s někým, kdo jeden den se mnou chce být a druhý den si řekne, že vlastně ne. ![]()
Bez zapsání do RL máš od něj nárok na prdlajs. Plus budeš mít potom u řady dávek problémy, pokud je budeš potřebovat. A když si to rozmyslí, může se nechat zapsat kdykoliv později a pokusit se ti dítě sebrat i tak
U miminka je ta šance, že by se mu to povedla, hodně nízká, ale čím bude dítě starší, tím víc styku s dítětem může dostat.
Ty seš dobrá, uvést otce nechceš, ale peníze ano.Fakt člověku hlava nebere, co se dokáže zrodit v některých hlavách. IQ tykve, jinak tě charakterizovat nejde. Existuje jedno přísloví„kde nic není, ani smrt nebere“Tak jak můžeš čekat peníze od někoho, komu zamítneš právo být otcem? Nedivím se mu, že od tebe odešel.
Já hlavně nechápu, že to těm dětem uděláte… Se vžijte do pocitů dítěte, které má v RL otec neznámý… Pokud si ty děti chlapi udělají, měli by být zapsáni, už jen kvůli tomu dítěti. Dnešní svět fakt nechápu ![]()
Jednou je to otec a tedy by mel byt uveden v rodnem liste…
Jak ty, tak on se toho muzete dozadat i soudne - staci geneticky test, vetsinou plati soudni vylohy ten, ktery „prohraje“…
Alimenty plati otec uvedeny v RL, jinak jsou nevymahatelne… a dobre slovo i pri nejlepsi vuli „to by preci nikdy neudelal“ se muze sakra rychle zmenit…
Dosti socialnich davek je vazano na dokazani vlastni snahy sebe a dite zabezpecit, tedy je vyzadovano mit otce v RL, mit dite svereno do pece, mit soudne urcenou vysi alimentu a tu pripadne nalezite vymahat…
A jestli bude mit v budoucnu zajem o dite, vidat se s nim, vzit ho na prazdniny… to je dobre preci… kdyz s tim nebudes souhlasit, tak by musel k soudu a ten by po vyhodnoceni veskerych okolnosti rozsah a podobu styku urcil…
Kazdopadne, treba se vse urovna, jestli to bylo tak nahle jak pises a jinak jste stabilni spokojeny par ![]()
@araw píše:
Já hlavně nechápu, že to těm dětem uděláte… Se vžijte do pocitů dítěte, které má v RL otec neznámý… Pokud si ty děti chlapi udělají, měli by být zapsáni, už jen kvůli tomu dítěti. Dnešní svět fakt nechápu
To jsme dvě. Marně se ptám, kde je u většiny mladých zodpovědnost. Vrhají se do vztahů nevztahů, jedno s kým. Pak je překvapí, že ze sexování jde otěhotnět. Po té chlap u toho ani nebyl, nebo zdrhne už ve chvíli, kdy žena otěhotní. V tom lepším případě zůstává do porodu a někdy i déle. Ovšem jen do té doby, než ta supermatka zjistí, že najednou z ničeho nic tatíček chlastá, je x let bez práce, fetuje, nebo ji nedej bože týrá.
@bamba píše:
To jsme dvě. Marně se ptám, kde je u většiny mladých zodpovědnost. Vrhají se do vztahů nevztahů, jedno s kým. Pak je překvapí, že ze sexování jde otěhotnět. Po té chlap u toho ani nebyl, nebo zdrhne už ve chvíli, kdy žena otěhotní. V tom lepším případě zůstává do porodu a někdy i déle. Ovšem jen do té doby, než ta supermatka zjistí, že najednou z ničeho nic tatíček chlastá, je x let bez práce, fetuje, nebo ji nedej bože týrá.
už jsme asi staré a nerozumíme tomu
Jinak mi to prostě nejde do hlavy
@Pastelix To, ze otce ted nezapises, nic v budoucnu neresi. Az bude chtit zacit delat problemy, tak je zacne delat, necha se zapsat do rl na zaklade urceni otcovstvi soudem. Pokud bude platit alimenty bez zapsani do rl, bude to jen jeho dobra vule, oficialne na ne narok mit nebudes. Budes mit problem s radou socialnich davek, protoze v prve rade maji zivit dite rodice a neni problem statu, ze matka nevi, kdo je otec.
@araw píše:
už jsme asi staré a nerozumíme tomuJinak mi to prostě nejde do hlavy
Asi. V mládí jsem si říkávala, jak by bylo fajn mít možnost před svatbou společně bydlet a líp se poznat.Dnes ta možnost je a stejně se ti dva neznají. Nechápu tu nezodpovědnost. Dnes se spolu nejdřív vyspí a pak teprve začnou randit i když…spíš opět jen sexovat.Asi je to těma všema vymoženostma. Dostupná antikoncepce(jen nějak nechápu, že tak často selže),pilulka po a vím já co ještě. Jen nechápu, že je nevyužívají. No nevim, fakt jsem ráda, že nejsem mladá a taky za to, jak jsem vychovala své děti.
Ó milovaný přítel. To se tu málokdy slyší. Zase jedna, co používala jen to dole. Když zapsán nebude, nemusí posílat ani floka, to dá rozum. Zásluhou skvělého výběru výběru, ke kterému gratuluji, nebudeš mít od něj nárok Ty ani dítě na nic.
@Burj Chalifa No jo, dnešní mladí se vracejí do dob, kdy byl sex čistě pudová záležitost. Jenže tenkrát si ji chlap většinou vzal a postaral se o ně. V horším případě, kdy pán se obšťastňoval se služkou, nebo s děvečkou, dal jí něco do začátku a i v těch případech většinou našel někoho, kdo si dotyčnou vzal.No jo, nebyly tak štědré dávky.
@bamba píše:
@Burj Chalifa No jo, dnešní mladí se vracejí do dob, kdy byl sex čistě pudová záležitost. Jenže tenkrát si ji chlap většinou vzal a postaral se o ně. V horším případě, kdy pán se obšťastňoval se služkou, nebo s děvečkou, dal jí něco do začátku a i v těch případech většinou našel někoho, kdo si dotyčnou vzal.No jo, nebyly tak štědré dávky.
bylo by dost výchovné těm rozhoďnožkám nic nedat. Možná by si rozmyslely, s kým vlezou do postete, s kým počnou dítě. Tvoje věc, po státu nic nechtěj.