Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Vzhledem k tomu, že jsou v tom drogy a neplatí ti, tak bych neváhala a dala to k soudu. S jeho sestrou a rodiči se můžeš domluvit, že jim holku půjčíš, budeš s nimi udržovat kontakt, ale od něj bych jí izolovala. Drogy nejsou sranda… nečekej až se něco stane.
A jak je možný, že ti jí vrátí v takovým hrozným stavu, když tam jsou ti prarodiče a sestra? to nezasáhnou?
Jede v drogách, vrací ti ji špinavou se zadkem opruzeným do krve… Na nic nečekje a hned v pondělí naklusej na sociálku že žádáš o změnu styku. Pokud mu dceru nechceš brát, může za ní chodit k tobě.
To jako počkáš až ji poveze sjetej a někde nabourá? Nechci ani napsat, jak by tohle mohlo dopadnout ![]()
To je zase jednou rodinka… jeden lepší jak druhý, dej to k soudu
No vy jste tedy dvojka k pohledani
nevyšly mi tento měsíc peníze..tvl co to je jako? Chlap co jede v drogách nebyl nic moc i před pocetim. Proboha proč se rozhodnete pořídit si dítě s někým takovým?
a ještě ho dat do rodného listu, aby se s dítětem setkával a dával mu ty spravne vzory do života
Malou odevzdá prarodičům a ona se ti vrátí takto zřízená?! Pořád mi není jasné, kdo se o malou tedy stará? Nechápu, jak tohle můžeš dovolit, chudinka malá… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuji radu od někoho rozumného.
Před půl rokem jsem se rozešla s přítelem, už tehdy jsem měla pocit, že je na drogách. Teď se mi ale to nejhorší potvrdilo, jenže to neskončilo, protože spolu máme dvouletou dceru.Bere si jí na víkned, tam jí odevzdá prarodičům a jde ven za lidmi co v tom jedou taktéž. Vždy když se dovolám jeho sestře, tak odpopví, že je venku a oni jí hlídají a nevadí jim to. Vím, že je to hnusný možná ode mne, ale nechci aby si mojí dceru bral. Stejně si jí nevšímá. Tenhle měsíc mi nevyšli peníze a potřebovala jsem pomoct aspoň simi soudně nařízenými alimenty a on, že to poslal na účet a do teď to nepřišlo a když se ho zeptat, jestli to opravdu poslal, tak mi řekne, že jsem pí*a a típne to. Žádná domluva s ním není. Nechci zakazovat dceři tátu, ale opravdu to přesahává všechny meze. S ničim mi nepomůže. Přijede v pátek odveze si jí a v sobotu mi jí přiveze nahou, špinavou a rozmazlenou. Třeba se mi podařilo jí naučit konečně na nočník a on mi jí přiveze s plínkou a do krve opruzeným zadkem. Už mě to nebaví. Co mám dělat s tímhle?
No a ty jeho rodiče a sestra v tom jedou taky nebo co? Jak je možné že ti jí vrátí v takovém stavu jak píšeš když jí nemá on ale oni?
Přijede v pátek odveze si jí a v sobotu mi jí přiveze nahou, špinavou a rozmazlenou.
Tohle všechno stihne ta rodina od pátku do soboty, tj. dva dny a jedna noc? Nebo ji má týden?
@truelly Ty se s nimi osobně znáš? Nebo jak víš, jaký byl před početím? A že žena, která živí sebe a dítě z RD, nevyjde? To se nestává? ![]()
Zakladatelko, dej to k soudu. Měli by vám přiklepnout návštěvy pod tvým dozorem.
Jen tuseni, ze ex neco bere, by mi zabranilo mu sverit dite bez dozoru. A mohl by se stavet na hlavu. Neexistuje.
@Anonymní píše:
Před půl rokem jsem se rozešla s přítelem, už tehdy jsem měla pocit, že je na drogách. Teď se mi ale to nejhorší potvrdilo, jenže to neskončilo, protože spolu máme dvouletou dceru.Bere si jí na víkned, tam jí odevzdá prarodičům a jde ven za lidmi co v tom jedou taktéž. Vždy když se dovolám jeho sestře, tak odpopví, že je venku a oni jí hlídají a nevadí jim to. Vím, že je to hnusný možná ode mne, ale nechci aby si mojí dceru bral. Stejně si jí nevšímá. Tenhle měsíc mi nevyšli peníze a potřebovala jsem pomoct aspoň simi soudně nařízenými alimenty a on, že to poslal na účet a do teď to nepřišlo a když se ho zeptat, jestli to opravdu poslal, tak mi řekne, že jsem pí*a a típne to. Žádná domluva s ním není. Nechci zakazovat dceři tátu, ale opravdu to přesahává všechny meze. S ničim mi nepomůže. Přijede v pátek odveze si jí a v sobotu mi jí přiveze nahou, špinavou a rozmazlenou. Třeba se mi podařilo jí naučit konečně na nočník a on mi jí přiveze s plínkou a do krve opruzeným zadkem. Už mě to nebaví. Co mám dělat s tímhle?
nahou, špinavou a rozmazlenou si dost odporuje. Jinak co dělat? dokázat, že je pro ni nevhodné se s nim stýkat, zažádat styk za účasti 3. osoby
musíš dokázat, že je něco špatně - bere drogy.. co se týče alimentů, po 4 m trestní oznámení
ale jako píšeš, že ji dá k rodičům, tak Ti snad pečují, ne?
@Halamka píše:
Jen tuseni, ze ex neco bere, by mi zabranilo mu sverit dite bez dozoru. A mohl by se stavet na hlavu. Neexistuje.
pokud to nedokážeš, popř existuje rozsudek, tak bys musela ![]()
@Ignácie Normální člověk z normální rodiny, která uznává normální hodnoty, pracuje atd - k drogám jen tak nesklouzne.
Rodičák je jen příspěvek v době, kdy žena nemá svůj příjem - tak je to chápáno, ne že to má být její jediný příjem k živení sebe i dítěte, placení nájmu nákupů atd. Jen blázen si může myslet, že dlouhodobě vyžije jen z rodičáku. Stačí nemoc, porouchaná pračka či něco jiného a je to průser jako prase. Každý by se měl finančně zabezpečit před příchodem dětí, pak by nebyly tyhle srdceryvné příběhy ![]()