Jak ošetřit boty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
271
4.10.19 10:03

Jak ošetřit boty?

Ahoj všem, jak ošetřit zimní kožené boty tak, aby byly lesklé a vyzivene? Případně jak s impregnaci, dat jako prvni nebo az nakonec? Koupila jsem si neco na výživu kůže a nechalo mi to na botach bile mapy. Takove ty rychlohoubičky na vylesteni používám, ale to je málo, nevyzivi to kuzi, je to jen povrchové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6659
4.10.19 10:09

Já kožené boty mažu sádlem. :think: Dám je trochu nahřát na topení, pak vetřu sádlo a pak na závěr ještě vykartáčuju jemným kartáčkem. Ale záleží, jaké to jsou boty. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
4.10.19 10:13
@klamonožka píše:
Já kožené boty mažu sádlem. :think: Dám je trochu nahřát na topení, pak vetřu sádlo a pak na závěr ještě vykartáčuju jemným kartáčkem. Ale záleží, jaké to jsou boty. :nevim:

Sádlo mě taky napadlo…ale nemám s tim zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35712
4.10.19 10:32

Když jsem byla malá, máma to mazala indulonou a pak vyleštit. Ale v obuvi mají určitě spoustu přípravků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.10.19 10:37

Očistit,
naimpregnovat
namazat krémem
vykartáčovat

Pokud je chceš lesklé, tak nemusíš impregnovat a po zaschnutí krému voskuj a lešti. Vosk sám o sobě impregnuje.

https://www.pravygentleman.cz/…kozene-boty/

A potřebuješ to dělat pravidelně, tradičně se to dělá jednou týdně.

https://www.hanibal.cz/…ovat-pohorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
4.10.19 11:11

@Ou Napřed impregnovat a pak namazat?
Není to nesmysl - teoreticky se přes tu impregnaci nemá dovnitř do kůže nic dostat, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.10.19 11:51

Já svoje kožené boty z hladké kůže ošetřuji speciálním voskem, ale zabere to čas, tak půl hodinky jedna bota cca 5 cm nad kotník. Dětem kožené boty impregnuji, je potřeba impregnaci udělat pořádně, nejdřív se nastříká první vrstva a zafixuje se teplem (já fénuju ne moc horkým vzduchem, cca kolem 30-40 stupňů) potom se stříká tak dlouho dokud nezačne impregnace stékat. Po zaschnutí se buď jemným kartáčem rozleští nebo gumovým kartáčem zdrsní. Vydrží to relativně dlouho i na botách mojí 15 měsíční, která ještě občas místo chůze začne lézt u ní je to tak 3-5 dní v závislosti na tom kolik času stráví na 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
6.10.19 09:51

Jak ošetřit?

Prosím o radu jak ošetřit už prasklé místo - odlouple, aby se to nezvetsovalo? A jak udržovat tento typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
6.10.19 12:49

@Edit1 Donést k ševci aby prasklé místo zaflekoval, doma to neopravíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková