Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Sháním pro syna (6 let) do Sokola sálovky. Má širokou nohu. Asi jsem vzdala předem, že by bota měla ideální tvar, ale chtěla bych, aby byly buď široké (vnitřní stélka více než 7 cm při vel. 30), nebo měly kulatější špičku. Na běžné nošení má Beda barefoot, takže má vážně širokou placatou nohu. Případně, prosím, napište, ve kterém obchodě v Praze mají velký výběr sálovek pro děti.
Tu se píchnu, protože mě za chvíli čeká stejné shánění. Kopačky jsem už musela vzdát a syn má botu o víc než cenťák užší než nohu ![]()
Syn ma nohu cca 17,3×7,1 a na 1 hodinu tydne do Sokola jsem nechtela nic draheho. Ma boty z Decathlonu asi za 650,– a je velice spokojeny. Ano, maji vyvysenou patou a ne uplne idealni spicku, ale nestezuje si. Dokonce i sam rikal, ze se mu v nich dobre cvici. Ale na nohou mel tedy hoooodne bot, nez jsme vybrali.
Taky se přisaju, synovi (7) vybočuje malíček, takže sice nohu má úzkou, ale špičku potřebuje širokou, jinak musím brát minimálně o číslo větší boty. Kopačky jsou vždy pecka teda
Sálovky jsme koupili v Decathlonu nějakou tu lepší řadu indoor, líbilo se mi, že jsou lehoučké, ale koukám, že už je ani v nabídce nemají..
Musíte zkoušet no, je to otrava. Širší bývají pumy a teď jsem kupovala Joma, také se s tím potýkáme ![]()
@luci.no Neznáte, prosím, typ, nebo nemáte fotku? Vypadá to, že má můj syn s vaším docela podobnou nohu. My nejsme ultrabarefootisti
Nosí barefoot hlavně kvůli tomu, že nejlépe odpovídá tvaru jeho nohy, z vyvýšené paty se vážně nehroutíme a myslím, že do tělocvičny se ani barefoot nehodí. Jen kdyby většina konvenční obuvi nebyla pro čtyřprsté děti…
@Lucynka_v nejsem si jista, zda muzu dat primo odkaz, tak radej takto: DĚTSKÉ BOTY NA CHŮZI PW540 MODRO-ZELENÉ NEWFEEL. Maji prodysny vrsek a jsou lehoucke.
@luci.no odkaz muzes
tohle jako nepovolena reklama brano neni
@luci.no Dekuji moc! Zitra pujdem zkusit stesti do Decathlonu.
Vloni jsme nakonec nakoupili v Decathlonu, ale museli jsme bohužel vzít o velikost větší, aby je syn vůbec obul. Potom jsem náhodou narazila na tyto kompromisní: https://scandinavianoutdoor.com/…access-kids/ Viděla jsem je a mají celkem solidní tvar a jsou trochu širší. Teď je už bohužel nemůžu nikde v ČR najít. Nakonec bych za ně v zoufalství tu cenu i dala, ale platí se ještě přes 200 poštovné a vrátit je asi vůbec nepůjde (nebo s velkými náklady) v případě, že by nesedly.
Nevíte, prosím, někdo o podobných botech, které by se v ČR daly koupit? Musí mít světlou podrážku…
Syn má sálovky od Viking, konkrétně Viking Veil. Široké, prodyšné, světlá podešev. Lítal v nich 4×týdně na tréninzích a pořád skvěle drží tvar. Dražší, ale za vyplatí se.
Kupovala jsem na netu.
@Lucynka_v Sálovky od Merrel syn zkoušel, krásné, lehoučké, ale může být problém v špičce boty. U prstů jsou dost nízké a syna v tomto místě tlačili. Bez vyzkoušení a s problematickým vrácením asi ne.
@demian děkuji za rady. Vyzkoušíme ty vikingy. Vypadají hodně nadějně.