Jak otevřít pračku, která nedokončí program?

14090
24.1.12 09:33

jak otevřít pračku, která nedokončí program?

Ahojky holky…
Už jsem normálně šílená, v pračce mám prálo už skoro dva dny. Ať ji zapnu na jakýkoliv program, skončí na 11min před koncem a furt dokola ždíme třeba 2-3hodiny 8o pak skočí náká písmena, jako chyba, a nic pojistka na dvířkách se neotevře, a já tam už dva dny peru snad 6× jednu bundu s mikinou :zed: Jak se do ní dostat? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1366
24.1.12 09:37

zkoušela si ji vytáhnout ze zásuvky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
24.1.12 09:37

Pokud jsem to dobře pochopila, tak neodstřeďuje. Mě už se to stalu 2×, když jsem měla ve spodu pračky ucpaný filtr, tak ho zkus vyčistit, jestli to pomůže :nevim:
pokud ne,budeš asi muset zavolat opraváře. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
24.1.12 09:38

Taky záleží,jakou máš pračku… dala bych to nakonec a dlouze držela tlačítko stop/start,já nevím,co tam máš…
nebo máš v záručáku určitě opravny,tak tam brnkni,určitě ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
24.1.12 09:39

No myslim, ze to je na to zavolat opravare. Pracky nejdou otevrit, maji pojistku, aby se nevylila asi voda. Ja kdyz chci treba zrusit program, musim dat storno, pracka vypusti vodu a pak otevru. Ale zvlast kdyz to hlasi chybu, tak to asi nepujde :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.1.12 09:44

Právě že ona ždíme třeba dvě tři hodiny to prádlo musí být snad úplně suché, filtr je čistý. Je to starší pračka snad Fagor která je v garáži na montérky a pracovní věci. Jsou tam jen 2ks oblečení a ze zásuvky jsem jí tahala, 6× měnila program, a stejně nic :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
24.1.12 09:50

Myslím, že pračka bude někde přicpaná, nebo je v háji čerpadlo. Voda se dá vypustit přes fltr. Připravte si plech a do něj vytékající vodu odchytávejte. Bude to ale na několikrát. Je jí tam docela dost. Pak zkuste vyčistit filtr a mrkněte s baterkou i dozadu toho otvoru filtru…je tam vrtulka čerpadla, ve které může být něco zamotaného. Pokud tam bude čisto, tak zašroubujte filtr a zkuste pustit nějaký kraťounký program, třeba jen ždímání. Pokud to pračka vyhodnotí, že už tam voda není, tak dvířka otevře. Pokud ne, tak zavolejte servis a řekněte že tam máte to prádlo. Oni většinou přijíždí přednostně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
24.1.12 09:52

hele, to je fakt drsný. Já mám doma pračku asi šest let starou. Je to ještě „stará škola“, nemá displej a podobné blbůstky (ale teď už samozřejmě koukám po pračkách co je mají :) A tohle by se mi nestalo. Ale zase jak je „starší“, tak když vypnu vypínacím čudlem kdekoliv během programu, tak se mi za minutu odblokují dvířka a pračce je šumafuk, jestli tam je voda nebo ne, takže už jsem takhle jednou s řevem rychle pračku ze které se valili litry vody zase zavírala. Holt ta moje počítá s tím, že její obsluha přemýšlí a ta tvoje přemýšlí za tebe takovým stylem, že by s tím mohla dát pokoj, viď? :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5270
24.1.12 09:53
werunkaw123 píše:
Právě že ona ždíme třeba dvě tři hodiny to prádlo musí být snad úplně suché, filtr je čistý. Je to starší pračka snad Fagor která je v garáži na montérky a pracovní věci. Jsou tam jen 2ks oblečení a ze zásuvky jsem jí tahala, 6× měnila program, a stejně nic :zed: :zed: :zed:

…takže vevnitř není voda? Když víte, že je filtr čistý? Ale dvě hodiny ždímá většinou právě proto, že pořád vyhodnocuje, že je vevnitř voda. Ale jestli tam není, tak pak by to mohlo být elektronické zavírání dveří, tak opět poradím zavolat servis. Ty zavírání dveří jsou docela běžně měněná záležitost. Ale můžou to být i jiné věci, každopádně pokud máte vevnitř věci, tak opravdu by měli přijet dříve. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.1.12 10:04

U nás funguje dát vodu vypustit a pak se to dá otevřít. Ale osobně si taky myslím, že bude někde něco špatného. Zkusila bych vodu ručně vypustit přes filtr, jak tu někdo psal. U vrtulky za filtrem může být třeba knoflík nebo něco a pokud by ani to nepomohlo, tak bych volala ten servis.

my si oddělali pračku, protože jsme si v návodu nepřečetli, že se má jednou za měsíc až za čtvrt roku (dle tvrdosti vody) vyčistit filtr. Takže když nám pak přestala ždímat (prostě ždímala, ždímala, ale pořád tam byla voda), zjistila jsem v návodu toto. Nicméně filtr nezbývalo než vysekat, aby se dala aspoň vypustit voda a vyndat prádlo, byl už úplně zarostlej. Takže máme teď rok starou pračku a dávám si na to pozor. Jednou za čas tam naliju flašku octa a dám vyvářku a doufám, že už to bude dobrý (máme strašně tvrdou vodu) :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
24.1.12 10:08

Tak vám holky moc děkuju, asi mi nic jiného nezbyde než tam zavolat zčehoš mám teda radost, jelikož bůh ví na kolik to příjde když bydlíme defakto na samotě u lesa :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
24.1.12 10:32

Zavolala bych opraváře. Nám se v létě stalo, že pračka skončila program a nešla vůbec otevřít, rozbil se zámek. Opravář to otevřel hned a nový stál 400 Kč a doprava 500 :cert: Ale aspon zase funguje :) Prádlo jsem tam měla celý víkend, pt se mi to stalo v pátek večer a on měl čas až v úterý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
24.1.12 10:45

Já tam mám jako poslední „program“ vypouštění. Tak když jsem potřebovala vypnout (protože mi to věčně zapínalo a napouštělo batole :cert: :lol:), tak jsem ji asi 3-4 musela vypnout a zapnout, ono se to restartuje a pak dám vypouštění. Potom se uvolní pojistka. Těžko říct, pokud by to šlo, i kdyby to hlásilo tu chybu :think:.
Ale trvá to asi taky cca 11min, takže možná ti pračka nevypouští? Možná ten ucpaný filtr jak psal někdo výše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.1.12 10:56

No a když přetočíš ručně čuflem na konec programu…? Tak si bude myslet, že je konec, a otevře (za tu minutu nebo jak dlouho). Kor starší pračka, ta se asi nebude ohlížet na to, jestli je uvnitř voda nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
24.1.12 14:04

Ahoj.Nám to dělá,když je ucpaný ten filtr naspod.Jestli tam nějaký je ,tak ho vyčisti ,nejdřív ale vylej vodu jak psali holky.Trocha tam muže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí