Jak pečovat o píchnutá ouška?

902
1.12.10 14:36

Jak pečovat o píchnutá ouška?

Holky, poraďte, prosím: dneska karolínce na ORL píchnuli obě ouška pro zánět. Plus máme ATB od pediatričky. Na ORL říkali, že mám čistit borovou vodou. Moje otázka zní: jak často? Pořád jí z jednoho ouška trochu vytéká, pomůže ta borová voda? Dá se dělat ještě něco dalšího, kromě tišení bolesti a prvotřídní péče? Nechce jíst, pořád je smutná…Podělte e se mnou o své zkušenosti s péčí o píchnutá ouška, prosím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
1.12.10 14:48

Týjo, my byli píchat ouška před 14 dny, Dr. říkal, že do píchnutého ouška nesmí přijít voda :nevim: , opatrně jsem vytírala pouze v boltci kolem okraje ouška kapesníkem navlhčeným. Jinak jak píšeš, 2 dny nechtěl syn nic jíst, až mu klesla horečka dostal chuť a papal pěkně.
Měli jsme ATB poprvé v životě a po týdnu se objevila alergická reakce - vyrážka po celém těle na „Amoksiklav“, tak jsme museli vysadit :roll:
Přeji, ať se dcerka brzy uzdraví :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.12.10 14:55

O vodě mi tak říkal ale tou borovou mám vytírat, tak teda nevím :nevim: Ale ani v lékárně se netvářili divně! Tak vytírám.
My máme ATB podruhé, teď po 6 týdnech znovu- ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
1.12.10 14:56

katrinko

na amoksiklav mají naše holky obě taky alergii a příznaky ty samé, to je zajímavé, protože jiná antibio snáší dobře. Jinak my borovou vodou čistili jen to co vyteklo z uší, nikdy ne dovnitř stejně jako ty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
1.12.10 14:58

Někdy se borová voda kape na cípky a ty se lehce vkládají do ouška a pravidelně vyměňují, ale to by vám měl lékař nebo sestra vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
1.12.10 15:00

Tak nám na ORL vždy MUDr. radila nakapat borovou vodu do ouška a vytřít buničitým polštářkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
1.12.10 15:03

Matýsekovi píchala před týdnem.

říkala že do píchnutého ouška nesmí přijít voda a když z něho něco poteče pouze otřít a zbytek nechat na ní ale my šli na kontrolu po pěti dnech a atb dostal augmentin duo a po propíchnutí teplota vymizela

holky držím palce ať to máte brzo za sebou Matýsek je už docela velký a snášel to teda dost dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
1.12.10 15:04

Ahoj Týjo,
naší Kristýnce píchali ouška včera :-( . Mám 5 x denně kápnout do ouška kapku borové vody, nechat chvíli působit a potom jen vytřít to, co vyteče do boltce.
Bylo mi to vysvětleno tak, že ta tříprocentní borová voda působí jako desinfekce a pomáhá likvidovat ty bakterie, které v oušku řádí.
Přijde mi to docela logické. Na co bych vytírala v boltci, když desinfekci potřebuje to propíchnuté.
Hlavně do ouška ničím nešťourat a otírat jen boltec :wink:
Malá je více unavená, má zvýšenou teplotu. Takže jí dávám paralen sirup. A k jídlu si dá vždycky jen trošku polévky. Nic jiného nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.12.10 15:07

Já taky myslím, že je ta borová voda na desinfekci, takže vytírám. Jansé, že nešťourám dovnitř. Máme taky augmentin duo - po 12 hodinách, takže jí daám první dávku až kolem šestý, abych ji v noci nemusela budit. Na dnešek jsme skoro nespali, tak kdyby náhodou dneska spala.
Díky za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.12.10 13:05

Borová voda je i na to, že jak vytéká hnis/krev, zaschne to a ucho by se mohlo zneprůchodnit a zánět by mohl pokračovat

Podle potřeby 3-5× denně. Nakapala jsem do ucha a pak štětičkou jen osušila to, co bylo na okraji ucha (v žádném případě ne do ucha). Občas s tím šla hromada hlenů a hnisu

Léčbu jsme podporovaly i podáváním ibuprofenu (protizánětlivý lék). ATB měla v 90% případu, kdy měla zánět

my už o doufám máme za sebou. Od odstranění mandle máme klid a snad to vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vendulka7
23.1.11 06:07

Ouško

Holky poraďte,
opravdu je lepší nechat to ucho píchnout? Zdá se mi to jako moc drastické řešení :-(
Ta naše Hanička kvůli té bolesti nemůže spát a nemá ani chuť k jídlu. Ale bojím se jí vzít k doktorovi. Nebude to její krásné ouško mít nějaké trvalé následky?
Nenašlo by se něco co by pomohlo jinak?
Poraďte prosím!
 V.

• Citovat
  • Upravit
4976
25.1.11 13:56

Prosím o radu.
Včera jsme byli na píchnutí ucha taky a tam mi řekli že mám dávat peroxid vodíku.
Byli jsme večer na pohotovosti a lékárnu už jsme nestihli. Tak jsem to koupila až dneska.
Malé z ucha už nic neteče tak se bojím jestli se jí to nemohlo nějak uzavřít.
Malá je jinak veselá a jí normálně a teplotu nemá a říká že už to nebolí.
Ale stejně mám strach aby se jí tam nedělal ten zánět znova když jsme včera večer nemohli kapat.
Na ko máme jít za týden.

A do nosu jsme dostali Pamycon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena Maroušková
14.10.13 20:11

Dobrý den,
o píchnuté ouško pečovat Borovou vodou, ničím jiným. Tedy kromě atb, pokud je lékař napíše, ale dá se to zvládnout i bez atb. Zánět středního ucha je komplikací virové rýmy. Borová voda se může normálně nakapat dovnitř do ucha, nechat tam chvilku působit a opatrně vytřít nebo položením hlavy na píchnuté ucho vše vyteče. Borová voda ničemu nevadí, čistí a vlastně podporuje to, aby se bubínek nezacelil a hnis mohl odtékat ven. Takto opakovat 4× - 5× denně, dvě kapky a to po dobu cca 3-4dní max. Doufám, že vám moje informace pomůžou.

• Citovat
  • Upravit
47103
6.10.14 17:40

Myslela jsem, že máme doma borovou vodu, ale nemáme :-( čím to nahradit? Ve zprávě mám napsáno vypláchnout vlažnou vodou, slovo „borovou“ tam není, ale ústně mi to doktorka říkala. Můžu dát normální převařenou vlažnou vodu? Lékárna zavřená :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
6.10.14 17:43

Vůbec nevyplachovat, já jsem štětičky vždycky namáčela v převařené vychladlé vodě a čistila jen po okrajích ty krusty + to, co vytékalo, hlouběji ne…do píchnutého ouška nesmí nic přijít ani zatéct, ani voda při koupeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí