Jak pečujete o pračku?

2435
8.5.14 21:46

Jak pecujete o pracku?

Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, jak udržujete a cistite pračku? Bydlím v najmu a mam spolecnou pračku s majiteli. Problém je, ze se o ní nikdo nestará. Po praní se nechava pořád zavřená, nikdo ji necisti. Prádlo je zasedle, nevoní ani s avivazi. Nevíte, co na to? Jak se to dá vyčistit a udrzovat? Díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5727
8.5.14 21:47

Ocet, nechat projet program s prázdnou pračkou. Buben jako nový. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
8.5.14 21:49

Ja jsem kdesi cetla, ze se ma dat ocet a vyprat na nejdelsi a nejteplejsi cyklus, a potom sodu a znovu vyprat na nejdelsi a nejteplejsi cyklus, a to kazde tri mesice.
Tak to tak delam a pracka i po letech v pohode.
A samozrejme nechavat co nejvic otevrenou, musi po prani vetrat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
8.5.14 21:49

@Granda Do každého praní přidat lžičku sody a 1× za měsíc projet na 90 stupňů s octem. Po prani nechat otevřenou…

Příspěvek upraven 08.05.14 v 21:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
8.5.14 21:50

Používám čistič na pračky z DM. Je to za pár korun a pračka je jako nová, včetně gumy i zásobníků.
Jo a zásobník i dvířka nechávám pořád pootevřený.

Příspěvek upraven 08.05.14 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.5.14 21:51

Ten ocet určitě zkus… A pořádně vydrbat to gumové těsnění kolem dvířek a šuplík na prášek (teda jestli je plněná zepředu).
No a větrat, jinak to zatuchne pokaždé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
8.5.14 21:54

@Malvajs
taky mě to zajímá, tak snad někdo poradí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
8.5.14 21:56

@Malvajs Já tam dávám celou litrovku :lol: Nejsem žádnej troškař :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
8.5.14 21:58

Já tsm dala litr octa a na 90 a nic. Ocet používám prave na všechno, ale tsdy nepomohl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 22:01

@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
8.5.14 22:11

@Malvajs Cetla jsem, ze se maji davat ctyri hrnecky. Ja to tam leju od oka, ale tak nejak +- pul litru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
8.5.14 22:25

@AniNevim já jo dole. otevřela, ale tam je jen díra, nic co by se dalo vytáhnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.5.14 22:29

@Granda ja si obcas koupim savo perex, naleju cele do bubnu a dam na vyvarku. Moje mamka ta leje savo normalni. Pak ke akorat potreba prvni pracku vyprat bile, kdyby tam nahodou neco zbylo, tak aby to nevyzralo barvu.
a nechavat pracku otevrenou. Bez toho to nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.5.14 22:32
@AniNevim píše:
@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.

trochu OT - ja mam treba pracku (podedena), ktera cistitelny filtr nema 8o jeste jsem to v zivote u zadne pracky nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 22:37

@marrlinka hm :think: ja jsem z nej jednou pacila pratelnou vlozku do podprsenky. Uz byla praskla, cely to bylo oblemtany gelem z ni. Dalsi vlozku jsme tahali z odpadni hadice. Byla to fuska. 2 mesice jsem myslela, ze jsem blazen, protoze jsem jisto-jiste vedela, ze jsem do pracky dala 4 vlozky a vyndala jen 2. Zmizely nenavratne. Ve filtru nebyly. Tam zrejme doputovaly pozdeji. Protoze mi to nedalo a rozebirala jsem filtr po kazdem prani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí