Jak pečujete o pračku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak pecujete o pracku?
Hezký večer, chtěla jsem se zeptat, jak udržujete a cistite pračku? Bydlím v najmu a mam spolecnou pračku s majiteli. Problém je, ze se o ní nikdo nestará. Po praní se nechava pořád zavřená, nikdo ji necisti. Prádlo je zasedle, nevoní ani s avivazi. Nevíte, co na to? Jak se to dá vyčistit a udrzovat? Díky za tip.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ocet, nechat projet program s prázdnou pračkou. Buben jako nový. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem kdesi cetla, ze se ma dat ocet a vyprat na nejdelsi a nejteplejsi cyklus, a potom sodu a znovu vyprat na nejdelsi a nejteplejsi cyklus, a to kazde tri mesice.
Tak to tak delam a pracka i po letech v pohode.
A samozrejme nechavat co nejvic otevrenou, musi po prani vetrat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda Do každého praní přidat lžičku sody a 1× za měsíc projet na 90 stupňů s octem. Po prani nechat otevřenou…
Příspěvek upraven 08.05.14 v 21:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používám čistič na pračky z DM. Je to za pár korun a pračka je jako nová, včetně gumy i zásobníků.
Jo a zásobník i dvířka nechávám pořád pootevřený.
Příspěvek upraven 08.05.14 v 21:51
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten ocet určitě zkus… A pořádně vydrbat to gumové těsnění kolem dvířek a šuplík na prášek (teda jestli je plněná zepředu).
No a větrat, jinak to zatuchne pokaždé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tsm dala litr octa a na 90 a nic. Ocet používám prave na všechno, ale tsdy nepomohl..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malvajs Cetla jsem, ze se maji davat ctyri hrnecky. Ja to tam leju od oka, ale tak nejak +- pul litru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim já jo dole. otevřela, ale tam je jen díra, nic co by se dalo vytáhnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda ja si obcas koupim savo perex, naleju cele do bubnu a dam na vyvarku. Moje mamka ta leje savo normalni. Pak ke akorat potreba prvni pracku vyprat bile, kdyby tam nahodou neco zbylo, tak aby to nevyzralo barvu.
a nechavat pracku otevrenou. Bez toho to nepujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.
trochu OT - ja mam treba pracku (podedena), ktera cistitelny filtr nema
jeste jsem to v zivote u zadne pracky nevidela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka hm
ja jsem z nej jednou pacila pratelnou vlozku do podprsenky. Uz byla praskla, cely to bylo oblemtany gelem z ni. Dalsi vlozku jsme tahali z odpadni hadice. Byla to fuska. 2 mesice jsem myslela, ze jsem blazen, protoze jsem jisto-jiste vedela, ze jsem do pracky dala 4 vlozky a vyndala jen 2. Zmizely nenavratne. Ve filtru nebyly. Tam zrejme doputovaly pozdeji. Protoze mi to nedalo a rozebirala jsem filtr po kazdem prani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit