Jak pečujete o pračku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já tsm dala litr octa a na 90 a nic. Ocet používám prave na všechno, ale tsdy nepomohl..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malvajs Cetla jsem, ze se maji davat ctyri hrnecky. Ja to tam leju od oka, ale tak nejak +- pul litru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim já jo dole. otevřela, ale tam je jen díra, nic co by se dalo vytáhnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Granda ja si obcas koupim savo perex, naleju cele do bubnu a dam na vyvarku. Moje mamka ta leje savo normalni. Pak ke akorat potreba prvni pracku vyprat bile, kdyby tam nahodou neco zbylo, tak aby to nevyzralo barvu.
a nechavat pracku otevrenou. Bez toho to nepujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.
trochu OT - ja mam treba pracku (podedena), ktera cistitelny filtr nema
jeste jsem to v zivote u zadne pracky nevidela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marrlinka hm
ja jsem z nej jednou pacila pratelnou vlozku do podprsenky. Uz byla praskla, cely to bylo oblemtany gelem z ni. Dalsi vlozku jsme tahali z odpadni hadice. Byla to fuska. 2 mesice jsem myslela, ze jsem blazen, protoze jsem jisto-jiste vedela, ze jsem do pracky dala 4 vlozky a vyndala jen 2. Zmizely nenavratne. Ve filtru nebyly. Tam zrejme doputovaly pozdeji. Protoze mi to nedalo a rozebirala jsem filtr po kazdem prani ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechávat po každém praní otevřenou pračku, vyčistit pračku (čistič z DM, ocet), vyčistit těsnění, vyčistit zásobník na prášek a aviváž (savo ve spreji proti plísni ti dostříkne až dozadu, pokud to máš jako já, vyndávací zásobník vydrbu ručně a pak do té díry dozadu šplíchnu savo) a zkontrolovat filtr. Pak už zbývá jen odtoková hadice, ve které se taky může držet leccos.
Jo a neprat v gelu, používat prášek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malvajs píše:
na tohle prodavaji pratelne pytliky, do ktery se daji podprdy s kosticemi apod a nemusis se bat, ze to nekam „zmizi“
tak nevím, do pytlíku dávám dceřiny ponožky a stejně nejdou do páru, nějaká záhada ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim píše:
@Nelisa muzu se zeptat, proc neprat v gelu?
To je rada vyčtená tady na emiminu, před asi rokem jsem tady prošla všechny diskuze týkající se zapáchající pračky a hodně lidí se shodovalo, že gel je problém, třeba tady: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
nebo https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
(U nás teda byl problém jinde, ale chtěla jsem gel vyzkoušet a po přečtení těch diskuzí na to dlabu.
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malvajs píše:
fakt??:-)) tak to je zahada na druhou![]()
to je záhada. Ale radši nad ní nepátrám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malvajs píše:
nepatrej, ona se objevi driv nebo pozdejija nesnasim cerny fusakle, vzdycky nejaka chybi nebo prebyva
manzelovi kupuju uzjen u marks &spencer, maji znacky na sobe a super se paruji
Ale to jsem trosku odbehla od tematu. Jen mi to nedalo komentovatpac to resim vlastne furt
tak já zas manželovi kupuju jen černý ponožky, stejný, aby když se nějaká zatoulá, tak nechyběli do páru. Ale s těma malýma ponožkama nevím. Už jsem ale někde viděla nějaký dvojkolíčky, jak se na ten kolíček, na každou stranu připne jedna ponožka, s tím se to vypere a zároveň se to na tom pověsí i na šňůru na prádlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malvajs jo, od te doby je pouzivam i na malyho ponozky. Predtim jsem v nich prala jen podprsenky. Kostice z takoveho pytliku stejne vyleze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nelisa dekuji moc za info.
@Granda jeste jsem si vzpomnela, ze jsem nedavno resila tuto zahadu. Smrdela mi vzdy jen nejaka varka pradla. Po delsi analyze vim, ze mi to dela jen jeden program: Tmave pradlo. Netusim, cim to je. Macham vzdy nekolikrat navic. Gel na nej pouzivam stejny, jako na barevne, ktere peru pri stejne teplote. Proste je to blby program. I kratsi program, ktery pouzivam na domaci obleceni, mi pradlo pere bez zatuchliny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit