Jak pečujete o pračku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2435
8.5.14 21:58

Já tsm dala litr octa a na 90 a nic. Ocet používám prave na všechno, ale tsdy nepomohl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 22:01

@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
8.5.14 22:11

@Malvajs Cetla jsem, ze se maji davat ctyri hrnecky. Ja to tam leju od oka, ale tak nejak +- pul litru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
8.5.14 22:25

@AniNevim já jo dole. otevřela, ale tam je jen díra, nic co by se dalo vytáhnout :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.5.14 22:29

@Granda ja si obcas koupim savo perex, naleju cele do bubnu a dam na vyvarku. Moje mamka ta leje savo normalni. Pak ke akorat potreba prvni pracku vyprat bile, kdyby tam nahodou neco zbylo, tak aby to nevyzralo barvu.
a nechavat pracku otevrenou. Bez toho to nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.5.14 22:32
@AniNevim píše:
@Granda vycistit zasobnik, zespod muze byt i plisen. Vycistit gumu, jak uz tady radily. Od nikoho nepadlo vycisteni filtru, to bych udelala jako prvni, muze tam byt klidne cerna ponozka nebo cokoliv… Zkus to.

trochu OT - ja mam treba pracku (podedena), ktera cistitelny filtr nema 8o jeste jsem to v zivote u zadne pracky nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 22:37

@marrlinka hm :think: ja jsem z nej jednou pacila pratelnou vlozku do podprsenky. Uz byla praskla, cely to bylo oblemtany gelem z ni. Dalsi vlozku jsme tahali z odpadni hadice. Byla to fuska. 2 mesice jsem myslela, ze jsem blazen, protoze jsem jisto-jiste vedela, ze jsem do pracky dala 4 vlozky a vyndala jen 2. Zmizely nenavratne. Ve filtru nebyly. Tam zrejme doputovaly pozdeji. Protoze mi to nedalo a rozebirala jsem filtr po kazdem prani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.5.14 22:39

Nechávat po každém praní otevřenou pračku, vyčistit pračku (čistič z DM, ocet), vyčistit těsnění, vyčistit zásobník na prášek a aviváž (savo ve spreji proti plísni ti dostříkne až dozadu, pokud to máš jako já, vyndávací zásobník vydrbu ručně a pak do té díry dozadu šplíchnu savo) a zkontrolovat filtr. Pak už zbývá jen odtoková hadice, ve které se taky může držet leccos.
Jo a neprat v gelu, používat prášek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 22:40

@Nelisa muzu se zeptat, proc neprat v gelu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
8.5.14 22:45
@Malvajs píše:
na tohle prodavaji pratelne pytliky, do ktery se daji podprdy s kosticemi apod a nemusis se bat, ze to nekam „zmizi“

tak nevím, do pytlíku dávám dceřiny ponožky a stejně nejdou do páru, nějaká záhada :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.5.14 22:50
@AniNevim píše:
@Nelisa muzu se zeptat, proc neprat v gelu?

To je rada vyčtená tady na emiminu, před asi rokem jsem tady prošla všechny diskuze týkající se zapáchající pračky a hodně lidí se shodovalo, že gel je problém, třeba tady: https://www.emimino.cz/…rankovani/3/
nebo https://www.emimino.cz/…rankovani/2/
(U nás teda byl problém jinde, ale chtěla jsem gel vyzkoušet a po přečtení těch diskuzí na to dlabu. :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
8.5.14 22:56
@Malvajs píše:
fakt??:-)) tak to je zahada na druhou :-))) :think:

to je záhada. Ale radši nad ní nepátrám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
8.5.14 23:03
@Malvajs píše:
nepatrej, ona se objevi driv nebo pozdeji :-)) ja nesnasim cerny fusakle, vzdycky nejaka chybi nebo prebyva :-)) manzelovi kupuju uzjen u marks &spencer, maji znacky na sobe a super se paruji :-))
Ale to jsem trosku odbehla od tematu. Jen mi to nedalo komentovat :-)) pac to resim vlastne furt :-)

tak já zas manželovi kupuju jen černý ponožky, stejný, aby když se nějaká zatoulá, tak nechyběli do páru. Ale s těma malýma ponožkama nevím. Už jsem ale někde viděla nějaký dvojkolíčky, jak se na ten kolíček, na každou stranu připne jedna ponožka, s tím se to vypere a zároveň se to na tom pověsí i na šňůru na prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 23:05

@Malvajs jo, od te doby je pouzivam i na malyho ponozky. Predtim jsem v nich prala jen podprsenky. Kostice z takoveho pytliku stejne vyleze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
8.5.14 23:08

@Nelisa dekuji moc za info.
@Granda jeste jsem si vzpomnela, ze jsem nedavno resila tuto zahadu. Smrdela mi vzdy jen nejaka varka pradla. Po delsi analyze vim, ze mi to dela jen jeden program: Tmave pradlo. Netusim, cim to je. Macham vzdy nekolikrat navic. Gel na nej pouzivam stejny, jako na barevne, ktere peru pri stejne teplote. Proste je to blby program. I kratsi program, ktery pouzivam na domaci obleceni, mi pradlo pere bez zatuchliny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí