Jak perete v chytré pračce vy?

209
22.5.21 14:20

Jak perete v chytré pračce vy?

Ahoj všem, přišla mi nová chytrá pračka LG. Do teďka jsme měli (12) -moje první oračka :lol: starší Candy a ta byla o mooc jednodušší (nevýhoda) Candy se odebrala na věky pryč, a my konečně koupili novou! :D Nemám s tím úplně zkušenosti, těch programů je na mě hodně a tak se chci zeptat, co a jak mám na jaký program a kolik stupňů prát, aby jsem to neposrala :mrgreen: a třeba nezaprala přítelovi drahé košile a nebo bílé prádlo. Jsem v tom celkem velký laik, tak se mi prosím nesmějte :D Pračka má funkce:
Parní cyklus
Bavlna
Bavlna+<

Eco 40-60
Smíšené prádlo
Syntetika
Pro alergiky
Dětská parní péče
Jemné prádlo
Ruční praní/vlna
Sportovní oblečení
Pokrývky
Tiché praní
Rychlý 30
(Načíst program)
Sestra má podobnou pračku taky LG a řekla mi, že barevné prádlo pere na Sportovní oblečení a bílé prádlo pere na 95° Bavlna (na štítky nekouká) Jenže mě se to nějak nezdá,(Jsme s partnerem oba alergici, program bych vyzkoušela ale nevim jaké oblečení tam hodit) odpusťte mi můj hloupý dotaz, ale ta pračka je pro mě velký poklad (má druhá pračka v životě) a nerada bych oddělala oblečení, tudíž prosím vaše ozkoušené tipy, na jaký program co NEJLÉPE vyprat ;) Děkuji Vám :kytka: Doufám, že Vás příspěvek u pobavil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11231
22.5.21 14:23

Já peru vše na syntetika 40, kromě nějakých speciálních věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
22.5.21 14:27

@jita22 I bílé, barevne a tamev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
22.5.21 14:30

Nejčastěji používám program na mix bavlna syntetika a volím si tam 40 nebo 30° teplotu. Na bavlnu na 60 peru jen ručníky a utěrky. U pračky máš určitě návod a tam detailně popsáno, co který program znamená a na jaký druh prádla je určený. Primárně se řídím materiály jednotlivých věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.5.21 14:31

Řekla bych že máme stejnou pračku. Parní jsem ještě ani nezkoušela. Většínu prádla dávam prostě na tu bavlnu…jen ubírám otáčky na 1000-1200. Sem tam ten program smíšené. Syntetiku jak píše výše jsem ještě ani nezkoušela. Většinou fakt tu bavlnu 40st, 1200 otáček… takové to běžné prádlo rifle, trika, mikiny. Pere to cca 1,5hodiny. Ručníky, povlečení, utěrky bavlna 60st, tam nechávám 1400 otáček, pere to taky něco málo přes hodinu a půl. Ono si to odvažuje a podle množství prádla nastaví samo čas praní.
Na ruční praní nemám nic, takové ty halenky, košile háklivé to vůbec nevedeme.
A sportovní to máme dražší věci celkem tak to dávám na ten program sportovní oblečení.
A já prádlo dost třídím podle barev. Jen čistě bílé, světlé, barevné, tmavé. Ale pak tam házím dokupy trika, rifle… nemám žádné halenky, svetříky a tak. Mám obyč halenky, trička vesměs bonprixu, takže nic extra drahého. Vím že někdo zvlášt trička a tak… to nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.5.21 14:33

Většinou Eco 40-60, drobnosti na Rychlý 30. Sem tam něco na Dětskou parní péči nebo Pro alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11231
22.5.21 14:41
@nickanonym píše:
@jita22 I bílé, barevne a tamev?

Tak vyloženě bílé nemám, je vždy nějaký potisk, takže i to. Ručníky apod. na 60. Ale mám jinou pračku, mám jen bavlna nebo syntetika, žádný mix. Používám ubrousky na praní, ty se mi celkem osvědčily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
22.5.21 14:42

Nejčastěji Peru na smíšené prádlo, pokud mám něco jen spocene, tak na rychlý program, bavlnu peru jen pro mimčo. A OK ještě sem tam využívám sportovní :) v aplikaci na telefonu je ještě víc programu, které tam můžeš zapnout:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12621
22.5.21 14:52
@nickanonym píše:
Ahoj všem, přišla mi nová chytrá pračka LG. Do teďka jsme měli (12) -moje první oračka :lol: starší Candy a ta byla o mooc jednodušší (nevýhoda) Candy se odebrala na věky pryč, a my konečně koupili novou! :D Nemám s tím úplně zkušenosti, těch programů je na mě hodně a tak se chci zeptat, co a jak mám na jaký program a kolik stupňů prát, aby jsem to neposrala :mrgreen: a třeba nezaprala přítelovi drahé košile a nebo bílé prádlo. Jsem v tom celkem velký laik, tak se mi prosím nesmějte :D Pračka má funkce:
Parní cyklus
Bavlna
Bavlna+<Eco 40-60
Smíšené prádlo
Syntetika
Pro alergiky
Dětská parní péče
Jemné prádlo
Ruční praní/vlna
Sportovní oblečení
Pokrývky
Tiché praní
Rychlý 30
(Načíst program)
Sestra má podobnou pračku taky LG a řekla mi, že barevné prádlo pere na Sportovní oblečení a bílé prádlo pere na 95° Bavlna (na štítky nekouká) Jenže mě se to nějak nezdá,(Jsme s partnerem oba alergici, program bych vyzkoušela ale nevim jaké oblečení tam hodit) odpusťte mi můj hloupý dotaz, ale ta pračka je pro mě velký poklad (má druhá pračka v životě) a nerada bych oddělala oblečení, tudíž prosím vaše ozkoušené tipy, na jaký program co NEJLÉPE vyprat ;) Děkuji Vám :kytka: Doufám, že Vás příspěvek u pobavil :D

Segra pere drahe kosile panske syntetika na 30°, drazsi trika, halenky, dziny atd. presne taky tak. Na 40°peru jen spodary, ponozky, donaci trika, teplaky, rucniky. Samozrejme ty krajkove taky na 30 syntet. v sacku. Vlnu a nic dalsiho nevyuzivat. Jo povleceni peruvavlna na 60°

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
22.5.21 15:16

Já používám víceméně ten program mix na 40. Akorat třeba povleceni a ručníky Peru na 60. Barvy neřeším spis druhy prádla. Jedinne co sem kdy prala na 90 byly látkové pleny.
Edit: mimochodem procti návod k te pracce, měla by tam byt tabulka co prat na jaký program a kolik toho muze byt, aby ta pracka neskakala a neznicila se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
22.5.21 16:17
@bartsch píše:
Většinou Eco 40-60, drobnosti na Rychlý 30. Sem tam něco na Dětskou parní péči nebo Pro alergiky.

Přesně takhle. Plus občas, když nemám plnou pračku, tak pustím Smíšené prádlo, to má hodinu dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.5.21 16:50

Kazdy program ti umozni volbu urcite teploty a otacek. To tam vidis.
Cim vyssi otacky, tim vic je to vyzdimane, lepe to schne, ale zaroven je to mene setrne k pradlu, tj. nejake jemne hadriky, svetry, bundy dej na nizsi otacky (to ma treba ten sport). Ale pocitej s tim, ze cim nizsi otacky, tim vic z toho potecevoda, takze susit venku nebonejdriv odkapat nad vanou.

Teplota do 40 snese snad kazde pradlo, 60 uz snese jen kvalitnejsi material (lepsi bavlna) a 95 nebo parni uz je nakvalitni bavlnu (voda je fakt varici, syntetiku tim znicis).
Navic nad 60 uz je sance, ze pradlo obarvis.
Strc mezi bila prosteradla na 95 cervene ponozky od vietnamcu a mas je ruzova.

S timhle si vystacis, koukej na cedulky, program vyber jak libo, jen hlidej ty otacky a teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
22.5.21 17:08

Peru nejčastěji na Eco program 40 nebo 60' a pere to plnou pračku přes 3,5 hodiny. Ještě využívám na 30 minut praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
22.5.21 17:34

Ja mam stejnou nebo hodne podobnou pracku chvili, zatim pouzivam jen program na bavlnu, smisene a sportovni…jde to ruzne upravit, coz mi vyhovuje…a jsem spokojena…pere daleko kratsi dobu, nez moje stara pracka( 16 let stara, v te dobe dost dobra) a ma jiste mensi spotrebu vseho… A hlavne mam konecne velkou, takze se mi tam vejdou i potahy a periny a povleceni nebudu prat postupne tyden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
22.5.21 17:37

Peru tak 50:50 bud na 60 stupnu nebo na 40, zalezi jak moc je oblečeni špinavé, na cedulky koukam jen u extra věcí ne u běžného oblečení. Občas, když to potřebuju rychle pověsit nebo jen přeprat nový hadry nebo jen unošené oblečení, tak na rychlý program 15 minut na 30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí