Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den ![]()
Promiňte za tuto hloupou otázku (snad mě neukamenujete), ale potřebuji poradit jak vyrůst o posledních pár cm
neznáte nějaké babské rady?
Díky
![]()
Kolik Ti je? Jestli víc než 20, tak asi jen chirurgické prodlužování. Jestli míň, tak by mohla ještě zafungovat aplikace růstového hormonu.
Ale nevím jestli je aplikace růstového hormonu na místě
(teď mě asi ukamenujete že to nepotřebuji) - je mi 14 let a měřím skoro 172cm
@Marťa249 píše:
Ale nevím jestli je aplikace růstového hormonu na místě(teď mě asi ukamenujete že to nepotřebuji) - je mi 14 let a měřím skoro 172cm
a na co bys potom ten růst potřebovala?
máš optimální výšku, nic Ti nepomůže.
no růstový hormon ti teda nikdo nedá..zadne rady nejsou, výška je geneticky dana…a pri své výšce teda potřebuješ byt proč jeste vyšší???nechapu..
@Marťa249 Ty jo, já mit tvoji výšku, tak skáču radostí
Já mám ve 32 letech 154 cm
Ale je možny, že ještě trochu povyrostes, je to závislý na více faktorech. Jak jsou velcí rodiče, na načasování puberty..Od první MS se většinou ještě vyroste cca 5 cm. Ale spíš než tady, by ti poradil Tvůj lékař, který má o Tobě a Tvem růstu od narození zaznamy
Každopádně do kategorie pro aplikaci rustovy hormonem 100% s Tvoji výškou nezapadáš.
@protection Klidně
No, prostě se mi líbí vysoké ženy tak chci být také vysoká
![]()
Já myslela nějaké rady a tak (cvičení atd.) jestli vám to nepomohlo někdy pokud jste měli stejné „problémy“ jako já ![]()
@speedyy Taťka 183 a mamka tak 164-165
Ale starší sestra má 176cm tak mám myslím pořád naději ![]()
@Marťa249 píše:
@martina.se Chtěla bych mít 175-178cm
chtít můžeš, to je tak všechno
buď ráda, že nemáš tolik, co Tvoje mamka.. já oba rodiče přerostla o hlavu a nic moc..
@Marťa249 píše:
@protection KlidněNo, prostě se mi líbí vysoké ženy tak chci být také vysoká
![]()
Já myslela nějaké rady a tak (cvičení atd.) jestli vám to nepomohlo někdy pokud jste měli stejné „problémy“ jako já
na toto nic takového neexistuje. výška je daná geneticky popř nemocí (chybějící nebo přebývající růstový hormon)