Jak pomoci bezdomovci

240
17.7.16 01:26

Jak pomoci bezdomovci

Kamarádka mi psala dnes tento smutný mail. Není tu nějaká sociálka nebo někdo, kdo se vyzná v jiném typu služeb, které by pánovi pomohly? Já vím, nejlepší by bylo zavřít dveře a nechat ho v tom chlívě dožít, ale možná je i nějaká jiná varianta. Máte někdo nějaký konstruktivní nápad na pomoc takovému člověku? Obávám se, že on k žádnému psychiatrovi sám nepůjde. Ale rada typu Kdo chce kam, pomozme mu tam, se mi moc nelíbí. Víc hlav víc ví, třeba někdo má nějaký nápad?

*Ráda bych se zeptala na Tvůj názor v následující věci. Po nějaké době jsem obnovila občasný kontakt s mým bratrancem. Roky jsme se neviděli a po zjištění, že žije sám v místě, kam jsem jezdila jako malá, jsem za ním zajela.

Má dva pejsky a kočku. Chatu a zahradu jsem nepoznala - žije totiž jako bezdomovec. Je to tam zarostlé, zanedbané a plné hovínek. To ještě nic nebylo proti vnitřku - na podlaze je 10 cm vysoká vrstva psích bobků, suchých, myslím. Postel jsem nenašla, neb uvnitř je tak nepředstavitelný nepořádek, to se nedá popsat.

On v tom žije. Má invalidní důchod prvního stupně, jinak nic. Je to totální absence vůle, skutečně i doupě bezdomovců vypadá mnohem líp. To nemluvím o tom, jak na něj koukají sousedi.

Volala jsem na sociálku do Čelákovic, jestli mu nemohou nějak pomoct - nemohou. Je to ročník 1961, takže na pečovatelský dům není tak starý a jinak nic. A on v tom žije roky. Je svéprávný, takže vlastně když mu to nevadí, no… jsem mu říkala: „Jardo, tady leží mrtvý krtek!“ (vevnitř) a on jen usoudil: „On není mrtvý, tudle se ještě hýbal.“

Co s takovým člověkem?*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64
17.7.16 02:16

Obávám se že pokud nebude chtít sám tak s ním nehne ani pár volů. Asi rezignoval. Jedině v něm nějak probudit zase chuť do života ale jak? Úřady nic nezmůžou asi pouze rodina. :nevim: pokud by měl motivaci a nebo nějakou vidinu asi by se dal do kupy ale pokud vše vzdal tak je mu vše jedno. Jedině mě napadá obrátit se na nějakou organizací která pečuje o bezdomovce a zkusit zařídit nějakého mobilního psychologa aby za ním došel a pokusil se o znovu nastartování. Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
17.7.16 06:50

To neni bezdomovec, ale prase. Jako sebrat hovna je fakt strasne tezke. Jako zkusit ty tereni pracovniky, psychiatra, ale tohle je fakt moc. Jenze to musi zacit uklizet a chodit do prace. Ja tyhle lidi nedokazu litovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
17.7.16 07:19

Pokud nebude chtít sám, myslím, že je veškerá snaha zbytečná. A proč žije v takovém prostředí? Měl nějaké osobní problémy, nebo něco jiného, že takhle sklouznul?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43061
17.7.16 07:27

Musela by si ho zbavit svéprávnosti (soud, znalecké posucky, dlouhá trať) a pak se nechat určit opatrovníkem a starat se. Bezdomovci jsou převážně schizofrenici a alkoholici, oni tu ruku nad sebou potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
17.7.16 08:36

Mě napadlo spíš mu pomoct tam uklidit, dat to tam dokupy.

Možná má i psychické problémy a rezignoval.

Funguje mu alespoň voda a elektřina?

Promluvit si s rodinou, od technických služeb pronajmout za pár stovek velkej kontejner a bordel odklidit.

Třeba ho to nakopne. Uvidí, že není sam na své problémy. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
6162
17.7.16 08:59
@destin píše:
Kamarádka mi psala dnes tento smutný mail. Není tu nějaká sociálka nebo někdo, kdo se vyzná v jiném typu služeb, které by pánovi pomohly? Já vím, nejlepší by bylo zavřít dveře a nechat ho v tom chlívě dožít, ale možná je i nějaká jiná varianta. Máte někdo nějaký konstruktivní nápad na pomoc takovému člověku? Obávám se, že on k žádnému psychiatrovi sám nepůjde. Ale rada typu Kdo chce kam, pomozme mu tam, se mi moc nelíbí. Víc hlav víc ví, třeba někdo má nějaký nápad?

*Ráda bych se zeptala na Tvůj názor v následující věci. Po nějaké době jsem obnovila občasný kontakt s mým bratrancem. Roky jsme se neviděli a po zjištění, že žije sám v místě, kam jsem jezdila jako malá, jsem za ním zajela.

Má dva pejsky a kočku. Chatu a zahradu jsem nepoznala - žije totiž jako bezdomovec. Je to tam zarostlé, zanedbané a plné hovínek. To ještě nic nebylo proti vnitřku - na podlaze je 10 cm vysoká vrstva psích bobků, suchých, myslím. Postel jsem nenašla, neb uvnitř je tak nepředstavitelný nepořádek, to se nedá popsat.

On v tom žije. Má invalidní důchod prvního stupně, jinak nic. Je to totální absence vůle, skutečně i doupě bezdomovců vypadá mnohem líp. To nemluvím o tom, jak na něj koukají sousedi.

Volala jsem na sociálku do Čelákovic, jestli mu nemohou nějak pomoct - nemohou. Je to ročník 1961, takže na pečovatelský dům není tak starý a jinak nic. A on v tom žije roky. Je svéprávný, takže vlastně když mu to nevadí, no… jsem mu říkala: „Jardo, tady leží mrtvý krtek!“ (vevnitř) a on jen usoudil: „On není mrtvý, tudle se ještě hýbal.“

Co s takovým člověkem?*

Podat k soudu návrh na omezení svéprávnosti a poté, ať ho opatrovník umístí do nĕjakého zařízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
17.7.16 09:14

Moc díky všem. To omezení svéprávnosti musí být ale na základě psychiatrické diagnózy, ne? A jak a kdo to posoudí, když on nikam nedojde a sociálka na něj dlabe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
17.7.16 09:28

On ale není bezdomovec pokud má dům a zahradu, je prostě líný se o to starat. Jedině mu tam chodit uklízet a namotivovat ho najít si práci a starat se což vidím jako nadlidský výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
17.7.16 09:37

@ka2ka Ano, jistěže není bezdomovec, ale chová se tak a jako název tématu potřebuješ co nejkratší. Tohle mi přišlo výstižné pro název tématu, aby lidi věděli, o co jde. Neřeším tu jeho domek a bydlení, jde o psychiku a co si počít s člověkem bez vůle, který rezignoval na jakoukoliv hygienu a žije sám.

Příspěvek upraven 17.07.16 v 09:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
17.7.16 09:38

@destin najít něco co ho zaujme, namotivuje, pošli ho psychologovi, až si s ním popovídá možná zjistí proč takhle dopadl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
17.7.16 09:50

@destin uklidit barák a jeho. Dát mu inzerát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
17.7.16 09:51

Takovým nepomůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27877
17.7.16 10:24

@dada453 nechápu inzerát na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
18.7.16 00:43

Je to oříšek. Jak rozhýbat člověka bez vůle k životu, na tom si asi vylámal poslední zub kdejaký odborník.

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast