Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To se nedá takhle říct, ale skočila bych si alespoň do lékárny pro čípky.
@Anonymní píše:
Ok a není raději nějaká mastička?
Sedací koupele z dubové kůry (k dostání v lékárně), Dobexyl mast, Procto-glyvenol čípky, lékař též může napsat Detralex tablety a pak si ho nechat odstranit. Z těch různých metod si známí chválili nejvíc odstranění Hemoronem ambulantně, ale to musí posoudit lékař, jaká metoda je pro tebe nejlepší. Nejhorší je nechat to dospět do stádia „zadek makaka“, pak už to nejde jinak než operací. ![]()
Příspěvek upraven 16.07.16 v 20:00
Ach jo, já soufám teda, že se mi nějak vstřebá nebo praskne a nebudu muset k doktoru ![]()
@Anonymní píše:
Ach jo, já soufám teda, že se mi nějak vstřebá nebo praskne a nebudu muset k doktoru
To by nebylo dobré řešení, není to beďar.
K prasknutí hemeroidů dochází nejčastěji během vyprazdňování, kdy se vnější hemeroidy zvětší natolik, že brání bezproblémovému průchodu stolice z análního otvoru. Nahromaděná krev totiž nemůže odcházet a vytvoří sraženinu v podobě uzlíku, který při tomto tlaku praskne. Prasknutí hemeroidu se objevuje zpravidla až v pozdějším stadiu onemocnění a je to dost bolestivé, někdy to velice krvácí, někdy se to též zanítí.
Opravdu lépe vyléčit a nechat si to kulturně a bezbolestně včas odstranit a pak dbát na prevenci, aby se to nevrátilo.
Detralex (je na předpis) a nebo jeho volně prodejná generika - první týden 2× 1500 mg (tj tři tabletky ráno a tři tabletky večer), druhý týden 2× 1000 mg denně, pak jednou denně 500 mg.
Mazat nějakou mastičkou - proktoglyvenol dost pomáhá od bolesti či svědění.
Po stolici používat buď bidet a nebo vlhčené ubrousky/toaletní papír kvůli co nejdůkladnější hygieně.
Koupit si měkkčí toaletní papír.
Hlídat si pití, pohyb a dostatek vlákniny kvůli dostatečně měkké stolici.
Pokud to nepomůže, tak lékař a odstranění, je to nejjednoduší.
Ahoj holky, potřebuji poradit, přes noc se mi udělal vnější hemeroid a je trochu větší než ráno. Docela to boli. Co s tím? Mám počkat vstřebá se nebo praskne? Děkuji