Jak poutáte miminka v autě

3409
14.7.17 15:11

Jak poutáte miminka v autě

Ahoj maminky, chci se zeptst pojedeme s mimčem na dovču. Poutáme v autě tak, že je proti směru jízdy, což se mi moc nelíbí, nevidí na nás. Mamžel říkal že to ale ve vsjíčku nejde jinak. Je to tak?
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
663
14.7.17 15:12

Musi to byt proti směru jizdy, kdyz mate vajicko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
14.7.17 15:13

Ve vajíčku ze zákona jenom v protisměru, po směru až když dítě samo sedí a má minimálně 9 kg. Navíc je to takhle pro mimčo nejbezpečnější, už jen to je důvod. Ale existují zrcátka do auta, kde na dítě můžete vidět a ono vidí vás, my to řešili tak, že vždycky jeden z nás seděl vzadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
14.7.17 15:22

Kupte „kuk na mámu“, my jezdíme s mimčem do zahraničí pravidelně, nenapadlo by mě dát vajíčko po směru, to nesmíte, ale s tím „kuk na mámu“ jsme spokojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
14.7.17 15:25

Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
14.7.17 15:26

A co si takhle sednout k mimču dozadu. My to tak děláme, když jedeme na chatu. Manžel je ve předu a když malýmu něco chybí tak jsem při ruce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
14.7.17 15:32

Já taky jezdím s malým vzadu, manžel řídí a já s malým povídám vzadu a docela to jde. Teď už od cca 9 kg ale bude mít sedačku normálně PO směru jízdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
14.7.17 15:41

@Lamátko pokud se ti nelíbí, že miminko bude tak dlouho samo vzadu, protože na vás nevidí. Není nic jednoduššího než si sednout k němu dozadu.
Jinak vajíčko se jinak než v protisměru poutat nesmí a pro miminko i batole je to takhle nejbezpečnější. Mám v protisměru usazené 2 leté batole a v nejbližší době o změně neuvažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
14.7.17 15:42

@Lamátko ve vajíčku se poutá vždy jen v protisměru. Ale to už tu psáno bylo. Já jezdila vždy s dcerou vzadu. Teď tedy se synem. :D Já si neumím představit, že bych si sedla dopředu, když řídí chlap. Pokud ženská někam jede s dětmi sama, tak se samozřejmě nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
14.7.17 15:43
@Lamátko píše:
Ahoj maminky, chci se zeptst pojedeme s mimčem na dovču. Poutáme v autě tak, že je proti směru jízdy, což se mi moc nelíbí, nevidí na nás. Mamžel říkal že to ale ve vsjíčku nejde jinak. Je to tak?
Děkuji :mavam:

Máme bezpečnou variantu - vajíčko + isofix, takže sedí proti směru jízdy a je tam k tomu účelu připevněné zrcátko. Takže když řídím, vidím ve zpětném zrcátku na dítě a dítě vidí na mě. ty zrcátka se normálně prodávají k tomuto účelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
14.7.17 15:45

https://www.alza.cz/…d4529299.htm?…

Možná mají jinde levněji, ani nevím, kde ho partner kupoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
14.7.17 15:58

Moje obe deti jezdily protismerne do 2,5let, je to nejbezpecnejsi a to je nedulezitejsi.Co vidi nebo nevidi je mi putna. Sedela jsem vzadu s prvni, pak byly vzadu spolu. Nikdy bych je nedala dopredu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
14.7.17 16:06

Tak stejne, kdyby bylo vajicko v protismeru, tak mimco vam uvidi zada, takze co z toho. Jak rikaji ostatni, bud zrcatko nebo sed vzadu…

• Citovat
  • Upravit
14.7.17 16:32

Vajíčko musí být vždycky proti směru jízdy. :think: S malou jezdím jen vzadu, jsem klidnější, když na ni vidím. Taky ji můžu rozptýlit, když brečí a nakrmit když má hlad. :palec: Když pro mě jezdíval manžel na brigádu s malou sám, tak ji vozil na spolujezdci - ale vajíčko v protisměru a vypnout airbag. Ona řvala když měla být vzadu sama a manžel byl nervní, že na ni nevidí. :lol: Pokud jedete delší cestu, bude to lepší když si sedneš dozadu - můžeš dítě zabavit a občerstvit. :palec: Přeju krásnou dovolenou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
14.7.17 16:38
@Lamátko píše:
Děkuji :mavam:

Muž má pravdu. Pokud chceš na dítě vidět sedni si dozadu k němu. Není nic snazšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí