Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Dcera 1,5 roku měla týden rýmu, včera začal suchý kašel, v noci cca 15 minut okolo půl noci,,štěkala,, a jako by ztratila hlas. Dnes u dr mi řekla, že je to lehká forma laryngitidy a dala nám jen prothazin léky na zklidnění. Dnes dceři začal vlhký kašel, jinak jako by ji nic nebylo. Chci se zeptat, máme nejhorší za sebou? Nebo může to být v noci ještě horší? Co dělat přes den, jak tomu pomoci a stačí na noc jen ta půlka prothazinu? Máme to poprvé a mám z toho velký strach, co nás čeká ![]()
@Ajinac jestli uz ma vlhký kasel, tak z toho nejhoršího jste nejspíš venku..
Pri zachvatu laryngitity se mi osvedcilo dat ihned Fenistil dle vahy, na krk studeny obklad, pres to suchy hadr a pak dat dite k mrazaku/ otevrit okno pokud je dostatečně chladno..
Laryngitida je najhoršia prvý večer, kedy má človek pocit, že dieťa sa ide zadusiť. Nám pomáhal calciový sirup a fenistil kvapky. Tieto veci som mala vždy doma. Ale aj tak sme asi dvakrát skončili v nemocnici a dostával malý kortikoidy. Je to hrozné, tiež som sa vždy veľmi bála.
Nejhorší za sebou určitě máte, protože nejhorší je ta fáze, kdy je štěkavý kašel ![]()
@DzungaracekChlupacek
obklady nejsou špatné, ale pouze na čelo. Určitě bych nedělala celkový - mohlo by to dítěti způsobit šok a akorát mu přitížit