Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Tak já bych prala na 40 nebo 30, to bude tačit. kldině i mantinely a peřinky, pokud jsou prací. z prášků fakt doporučuji variantu pro děti - peru v tom i naše oblečení, z jiných prášků jsme měi oba vyrážku… a určitě žehlit! ty nejmenší věci jsem napoprvé žehlila z obou stran.
Ahojte holky, jestli můžu něco doporučit: prací prášky určené pro miminka mají tu výhodu, že nejsou parfémovaný, neobsahují fosfáty, nejsou tedy alergenní pro miminkovskou pokožku - záleží tedy na citlivosti Vašeho miminka. Během příprav určitě doporučuji vše jednoduše přeprat jen na 30-40 a v D-testu tedy vyšla zcela nejlépe a nejšetrněji značka Denk Mit (drogerie DM) sensitiv. Ten prášek je levnější, než třeba Persil a Ariel, který v testech vyšly hůře. Já osobně jsem s ním moc spokojená, není potřeba jej ani dávat mnoho a prádlo voní čistotou a ne parfémy a „chemií“. Na opravdu pořádné skvrny (až se mimčo narodí) je pak ideální žlučové mýdlo té samé značky. Ze svého okolí nevím o nikom, komu by se miminko po Denk Mitu osypalo - zatímco po Persilu ty zkušenosti jsou
MYslím, že je dobré volit něco, co je pro dětskou pleť citlivější, ale zase není nutné hned kupovat předražené prášky a aviváže. Mýdlo se sodou je také dobrá varianta, záleží, kolik máš času a vůle ![]()
Holky, na kolik perete (a žehlíte?) pokakané věci od miminek? Vím, že dříve se pleny vyvářely, to je myslím jasné… ale co dělat s oblčením, na kterém je napsáno MAX 40 a ted je celé prokakané…
nechci si ty věci zničit (a že se praním opravdu HODNĚ ničí…bodýčka žmolkovatí, barvy blednou…košile ta se dokonce smí jen na 30…
jak to perete, abyste se zbavily skvrn a zároveň neměly z oblečení obarvené ušmudlané zacumlíkované hadry? některým bodýčkům se loupe obrázek a to to měl párkrát… ![]()
zas když to peru na 30, 40, tak se někdy těch skvrn nezbavím
(hlavně mrkev, občas stolice, pak taky Betadine a železo v kapičkách, to mu taky občas steče po bradičce na body a to je pak po bodýčku..
nebo perete na méně a žehlíte?
a je lepší pleny (látkové, pokud se nepoužívají jako plenky ale spí k otření, jako utěrka, k otírání zadečku…tj. zachytí trochu jídla, moče, trošku stolice, občas upadne na chodník, když jí používám ke stínění kočárku…atd) prát na 90 nebo prát na 60 a potom vyžehlit? nebo je to jedno?
a jaké věci perete dohromady? děláte to tak, že co se dotklo výkalů či bylo počůráno, perete mimo a na 60 a pak žehlíte nebo na 90 a nežehlíte..(no ale co ta bodýčka co se praním na 60 ničí?)
a zbytek, např. běžně znečištěná bodýčka a overálky, ubrousky od jídla atd perete zvlášť? Nebo to házíte tzv. do jednoho koše?
a nějaké své vlastní oblečení s miminkovským perete?
díky:)