Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky
Prosím existuje něco nebo nevíte o něčem po čem bych bribrala? Jsem 3meisce po porodu plně kojim ale syn trpí na prdy. Skoro po všem nemůžu chleba vlastně vše co je kynuté. Jinak rev a svíjení.
Skoro po každé zelenině a ovoci a nemluvím o ovocných jogurtech obsipanej a nebo zase bříško podle toho co sním. Žiju jen na kur.masu a kaši nebo bramborách občas rýže. A nebo vývary to mu nevadí. Četla jsem že po Subaru Gravimilk pro těhotné a kojící se i přibírá má někdo zkušenost? Já už takhle byla hubená před těhotenstvím v těhotenství jsem přibrala víc jak 10kilo ale po porodu a snad týden po tom hned svoje váha 🤦🏽♀️
Ohledně váhy - já se při kojení dostala ještě asi o 4 nebo 5kg „do minusu“, tedy méně, než co jsem měla před otěhotněním. Když jsem přestala kojit, tak se mi to vrátilo na původní předtěhotenskou váhu.
S tím jídlem je to pitomý, zkus možná pohledat na netu nějaký fakt výživný jídla, ať ti nechybí nic důležitýho… ale to poradit nedokážu. ![]()
Přidávej tuky, to kuřecí si klidně smaž. A cukry.
Majonéza projde? Takže pak saláty s majonézou.
Věšinou neutrální na alergie bývají mandle a slunečnicová semínka, zkus to. A pak je přidávej do nějakého pečení a opraž si je na slano na zobání.
Jinak ten gravimilk je mléčný - pokud nevadí mléko, tak rozhodně zakysanou smetanu místo jogurtu, tučné tvarohy a šlehačku.
Případně v nutridincích není laktoza, ale mléčná kyelina.
Případně zkus manu, saturo či podobnou výživu a přidávej tuky a cukr.