Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky
s manželem moc rádi chodíme do restaurace na slávky v rajčatové omáčce
no a manžel včera přivezl čerstvé slávky z Makra, že si je dáme dnes k večeři. Já jsem slávky nikdy nepřipravovala, tak mám docela vítr abych je neznehodnotila
Uvítám jakékoliv Vaše typy a recepty, jak na ty mršky, abychom si pochutnali
Díky ![]()
@Týna K.
Ja robim takto:
Cesnek a olivovy olej, nechat osmahnut pridat rapikaty celer, supnut tam slavky, zaliat bielym dobrym vinom a vyvarom(vodou)-ne moc aby si nemala polivku z toho.Dat pod poklicku a podusit. Staci tak 15min a je hotovo.
Korenie tam davam len cierne a sol.
Nakonec to zjemnim smetanou.
Vo variante nacerveno ich nemam rada.:-))))
Hlavne slavky poriadne odrbat jednu po druhej, otvorene a rozbite vyhodit.
Toto je najpracnejsia cast pripravy.
Nejlepší způsob je to moc nepřehánět se surovinama aby se nepřebila chuť, takže olivový olej, česnek, čerstvá petržel a bílé víno anebo se dají připravit v troubě naplněné takovou směsí ze strouhanky, taky výborná věc
Jo a pokud jsou teda čerstvé, tak nejdřív vyvařit v hodně osolené vodě a ty co se neotevřou nekonzumovat ![]()
@Týna K. a pokud chceš v tý rajčatový, tak k tomu, co jsem psala, přidej nakrájená cherry rajčátka ![]()
@anda.04
Ja som teda nikdy cerstve nevyvarala..ani ked nam to varil u mora cerstvo vylovene.. ![]()
@miisenka Já radši jo, slávky jsou čističky vody, takže zachytávaj veškerý bordel z moře
@anda.04
Ale to ich potom musis mat jak podesev tuhe?
Ved ked sa dlho varia, tak su tuhe.. ![]()
Ja ich cistim tak, ze hodne preplachjem pod vodou..ten 2kg pytlik..
@miisenka píše:
@anda.04
Ale to ich potom musis mat jak podesev tuhe?
Ved ked sa dlho varia, tak su tuhe..
Ja ich cistim tak, ze hodne preplachjem pod vodou..ten 2kg pytlik..
ne, hodí se do vroucí hodně osolené vody a nechaj se tak 5min, to někdy vyzkoušej a uvidíš jak budeš mít špinavou vodu ![]()
@anda.04
Ja taky o cerstvych..zmrazene by som teda do pusy nevlozila.. ![]()
@anda.04
Skusat nebudem..;-)
Pocujem to prvy krat, ani pri vylove z mora to najprv nepredvarovali.ale hned servirovali..:-)
Neni ta voda zakalena skorej z tych ulit?
@miisenka píše:
@anda.04
Skusat nebudem..;-)
Pocujem to prvy krat, ani pri vylove z mora to najprv nepredvarovali.ale hned servirovali..:-)
Neni ta voda zakalena skorej z tych ulit?
Já vám to nenutim, žila jsem u moře nějakých pár let, tak jsem jen chtěla poradit ![]()