Recept: Celerová omáčka

Celerová omáčka IMG_20180801_123402.jpg
Průměrné hodnocení 0.0 bodů.
odesílám...

Pro hlasování se musíte přihlásit

Pro hlasování se musíte přihlásit

  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 30

Jemná smetanová omáčka, vhodná i pro malé děti.

Postup

Očištěný celer nakrájíme na kostičky a na másle dusíme doměkka. Zasypeme moukou a necháme zežloutnout. Zalijeme vývarem, přidáme víno, cukr, pepř a omáčku povaříme. Rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme. Podáváme s hovězím masem a rýží nebo knedlíkem.

Doporučená příloha

Rýže

Ingredience

  • Půl celeru
  • 30 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 dcl bílého vína
  • 50 g cukru
  • 200 ml smetany
  • sůl, pepř

Chutnalo vám? Okomentujte recept Celerová omáčka

Váš příspěvek

Odesílám...