Jak probíhá revmatologické vyšetření?

Anonymní
8.8.24 16:28

Jak probíhá revmatologické vyšetření?

Dobrý den, nevíte prosím jak probíhá revmatologické vyšetření? Asi hloupá otázka, ale budu se muset svléknout? Já jen nevím co čekat, tak jestli nemáte prosím někdo vlastní zkušenost? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35772
8.8.24 16:34

Odběr krve a vyšetření ve spodním prádle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 16:43
@JancaS84 píše: Více

Děkuji. A to fyzikální vyšetření probíhá jak? Bude mi například prohmatavat páteř, atd?

• Citovat
  • Upravit
11761
8.8.24 17:30
@Anonymní píše: Více

Jako každé jiné. Spíše zkontroluje břicho, nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35772
8.8.24 17:45

Nejspíš jo. Plus všechny možny klouby.
Mrkni na stránky revmaligy, možná tam o tom něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
8.8.24 17:54

Prohlédne ti klouby, páteř, zeptá se na bolesti, vezmou ti krev a moč, a udělají rengen. Pokud máš bolesti napíšou prášky na zmírnění a po výsledcích vyšetření dostaneš léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
8.8.24 19:39
@boball píše: Více

Prášky automaticky nedávají. :? Jinak super popis. Já ještě doplním, že možná udělají i sono těch kloubů, které člověka bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
8.8.24 19:46
@Serpentini píše: Více

Mně se lékařka ptala, jestli chci léky na zmírnění bolestí. Tak asi jak kdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 21:37
@Serpentini píše: Více

A ta krev se bere klasický krevní obraz? Já už teda vím že jsem hlab27 pozitivní, jinak už vůbec z krve nic nezjištěno, klouby občas pobolivaji, ale nic hrozného. A to může i z renthgenu poznat zda mám nějaké revmatické onemocnění?

• Citovat
  • Upravit
15952
8.8.24 21:52

V počátku jsou mj. hlavními ukazately zvýšené hodnoty z krevního lab. vyšetření. Revmatoidní faktor a CRP.
Až později, vzhledem k průběhu onemocnění, jsou kloubní změny viditelné na RTG.

Příspěvek upraven 08.08.24 v 22:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 21:59

Člena rodiny posílají na MR, tam jsou vidět ložiska zánětu v kosti.

Vyšetření budou ordinovat dle Tvých potíží a potřeby, at to dobře dopadne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15095
9.8.24 05:39
@Černá Madonna píše: Více

U psoriatické revmatoidní artritidy nemusí být CRP zvýšeno. Ale, na rentgenu změny viditelné jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
1.4.25 14:13

Ahoj, je to starší diskuze, ale jsem na tom momentálně stejně. Čeká mě první vyšetření a také jsem pozitivní. Mohu se zeptat, jak to vše probíhalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
1.4.25 14:49
@Téra10 píše: Více

Ahoj, taky by mě to zajímalo, dcera 14 let, doporučeno od chirurga, prvně ji začal lehce otékat prst na ruce, pak to přešlo, jen má pocit oteklých ruk třeba po tělocviku, pak ji začalo pobolívat koleno říkala jako by měla pocit otoku v koleně, teď naposledy utíkala přes silnici a koleno se jí najednou podlomilo že málem spadla. Otekl ji palec na noze, myslela si že je to po úraze, spatně došlápla ale ani po měsíci lehký otok neustoupil.Na RTG ji poškození palce nepotvrdili ale má ho vybočený, ale prý se u vybočeného palci otok nedělá. Pak se na ni podíval a ptal se jestli ty červený tváře motýlkového vzhledu má pořád a doporučil revmatologie.Tak jsem trochu zmatená co má červený obličej společnýho s revmatologií. Váhám jestli ji mám objednat aby nás nevyhodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15952
1.4.25 15:24
@mamule42 píše: Více

Já bych jí na revmatologii určitě objednala. Souvislost by to bohužel mohlo mít, pokud by se jednalo třeba o SLE. Podle těch příznaků a červených tváří motýlkového vzhledu, vám to právě doporučil. Určitě bych to nepodceňovala a s dcerou tam zašla. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí