Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@JancaS84 píše: Více
Děkuji. A to fyzikální vyšetření probíhá jak? Bude mi například prohmatavat páteř, atd?
@Anonymní píše: Více
Jako každé jiné. Spíše zkontroluje břicho, nohy.
Nejspíš jo. Plus všechny možny klouby.
Mrkni na stránky revmaligy, možná tam o tom něco bude.
Prohlédne ti klouby, páteř, zeptá se na bolesti, vezmou ti krev a moč, a udělají rengen. Pokud máš bolesti napíšou prášky na zmírnění a po výsledcích vyšetření dostaneš léčbu.
@boball píše: Více
Prášky automaticky nedávají.
Jinak super popis. Já ještě doplním, že možná udělají i sono těch kloubů, které člověka bolí.
@Serpentini píše: Více
Mně se lékařka ptala, jestli chci léky na zmírnění bolestí. Tak asi jak kdo.
@Serpentini píše: Více
A ta krev se bere klasický krevní obraz? Já už teda vím že jsem hlab27 pozitivní, jinak už vůbec z krve nic nezjištěno, klouby občas pobolivaji, ale nic hrozného. A to může i z renthgenu poznat zda mám nějaké revmatické onemocnění?
V počátku jsou mj. hlavními ukazately zvýšené hodnoty z krevního lab. vyšetření. Revmatoidní faktor a CRP.
Až později, vzhledem k průběhu onemocnění, jsou kloubní změny viditelné na RTG.
Příspěvek upraven 08.08.24 v 22:03
Člena rodiny posílají na MR, tam jsou vidět ložiska zánětu v kosti.
Vyšetření budou ordinovat dle Tvých potíží a potřeby, at to dobře dopadne ![]()
@Černá Madonna píše: Více
U psoriatické revmatoidní artritidy nemusí být CRP zvýšeno. Ale, na rentgenu změny viditelné jsou.
Ahoj, je to starší diskuze, ale jsem na tom momentálně stejně. Čeká mě první vyšetření a také jsem pozitivní. Mohu se zeptat, jak to vše probíhalo?
@Téra10 píše: Více
Ahoj, taky by mě to zajímalo, dcera 14 let, doporučeno od chirurga, prvně ji začal lehce otékat prst na ruce, pak to přešlo, jen má pocit oteklých ruk třeba po tělocviku, pak ji začalo pobolívat koleno říkala jako by měla pocit otoku v koleně, teď naposledy utíkala přes silnici a koleno se jí najednou podlomilo že málem spadla. Otekl ji palec na noze, myslela si že je to po úraze, spatně došlápla ale ani po měsíci lehký otok neustoupil.Na RTG ji poškození palce nepotvrdili ale má ho vybočený, ale prý se u vybočeného palci otok nedělá. Pak se na ni podíval a ptal se jestli ty červený tváře motýlkového vzhledu má pořád a doporučil revmatologie.Tak jsem trochu zmatená co má červený obličej společnýho s revmatologií. Váhám jestli ji mám objednat aby nás nevyhodili.
@mamule42 píše: Více
Já bych jí na revmatologii určitě objednala. Souvislost by to bohužel mohlo mít, pokud by se jednalo třeba o SLE. Podle těch příznaků a červených tváří motýlkového vzhledu, vám to právě doporučil. Určitě bych to nepodceňovala a s dcerou tam zašla. ![]()
Dobrý den, nevíte prosím jak probíhá revmatologické vyšetření? Asi hloupá otázka, ale budu se muset svléknout? Já jen nevím co čekat, tak jestli nemáte prosím někdo vlastní zkušenost? Děkuji.