Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Existuje na to speciální hřeben, kterým je vyčešeš. Já měla pro dceru i elektrický, ten fungoval dobře. Jen na tvoje vlasy nepůjde dle popisu asi použít. Zvážila bych jejich zkrácení, aby se s nimi lépe pracovalo. Asi lepší varianta, než si je rvát hřebenem. Jinak ty potvory jsou na šampony a chemii resistentní. Holt jsem pravidelně vyčesávala a likvidovala hnidy a pořád vše dokola prala. Včetně plyšáků, polštářků, potahů na gauč a bund…
@nozu píše: Více
Na vkasech si dost zakladam, nedavno jsem si nechala udelat na leto balayage, stalo to skoro 10K na mych vlasech..me omejou fakt, ale nechapu, ze to mam nejvic ja a dcera nic, pritom ona s tou holcickou byla v kontaktu nebo to proste nevidim? Ona ma svetle vlasy, ani ne moc huste prosla jsme ji je uz asi 10× a nic proste ani hnidu nevidim..
No zkusim jeste dnes ten zabal s olivovym olejem a teatree a zabalit a snad jestli nejaka prezila se udusi a hilt vycesavat no, i kdyz teda nevim jak to s mymi vlasy pujde..strih beru jako posledni moznost.. ![]()
Dcera je nosila ke konci roku ze školy, šampon byl na nic, koupila jsem sprej a ten pomohl, taky mám dlouhé vlasy a ještě se barvím, projížděla jsem opravdu malé pramínky vlasů..to docela šlo, nejlepší je to nad vanou, kde jsou dobře vidět když je vyčešeš..
Potom jsem si ještě udělala doma 100ml oleje a 100 ml alkoholu alespoň 40%, nanesla na vlasy, zabalila do igelitu a nechala asi hodinu a od té doby (tuk, tuk) máme obě klid..už se děsím začátku školního roku
![]()
Jinak to škrábání může dělat teď i psychika, já byla taky jak šílená a pořád se škrabala a pak jsem zjistila, že mám na kůži už stroupky jak jsem si to rozdrbala..
Jeste me napada, ze bysme odjeli na 2 dny na chalupu, vzali jen nejnutnejsi a tam se doodvsivili znova a poradne a doma by bylo prazdno, cetla jsem, ze vsi a hnidy kdyz jsou mimo hlavu do 24-48 hod umiraji, ze bysme se vratili a tu nic a jen vycesavali a sledovali vyvoj novych, melo by to myslite cenu?
No ja jsme z toho hotova, stitim se toho hrozne, zatim se nam to vzdy vyhlo, kdyz bylo neco ve skole nebo skolce..a v noci jsme porad mela pocit, ze mi tam neco leze az jsme si rikala, ze vstanu a ty vlasy ostříham a vemu i strojkem a bude
prave nevim, zda to svedi, ze psychika nebo nejaky starsi kousance nebo proste ze nepomrely vsechny..a ty mlade co jsou malinke a prusvitne, ty nejsou ani videt okem pomalu a ty vetsi v mych vlasech proste v tom housti zapadnou, jsme si delala i video jak projizdim hlavu a posilala kamaradce a ta ze mam krasne ciste vlasy, zadne hnidy, zadne lupy ani vsi a vidite prece jsme je po dlouhe praci a fakt duslednemu zkoumání nasla! Ani manzel kdyz mi vecer projizdrl hkavu a i den predtim nic nevidel..
A tem elektricky funguje, ma dost rozporuplne recenze na netu, ale treba pro dceru by byl fajn, mne na ty vlasy asi moc ne..
Použij olej který smícháš s alkoholem nejlépe vodkou nebo slivovicí a dej minimálně na 2-3 hodiny do fólie, zopakuj 3× za sebou obden, mělo by to vychcipat, a vlasy si zbytečně neškubej, chce to klid. Holka mě to dotáhla teď z tábora, káča mě to řekla později místo toho aby mi nahlásila hned že ji něco svědí, tak jsem to hodila obden do zábalu a teď to každý 3 dny opakuji.Pro jistotu. Pokud vydržíš tak oni se postupně všechny vysuší a nový nejsou. Připravky z lékárny stejně nepomůžou, ale toto se mi osvědčilo.
Nám vždycky nejvíce pomohl šampon pro psy Orthosan, jenže už se neprodává ![]()
Tak zkusit třeba jiný, nebo pak ten teatree a další tipy od ostatních ![]()
Hlavně furt vyčesávat a vyčesávat
Je to opruz, ale zase bude lépe
Silikonový olej nebo jakýkoliv olej.. Udusis je tím ale musíš to nechat na hlavě třeba 2 hodky
Ja teda musim rict, ze nam pripravek Nyda zabiral spolehlive, hreben je nejlepsi z bezvsi.cz, ale je to prace na tri tydny. Ten pripravek nesmis opakovat casto, max 1× tydne, hnidy nezabije nic, proto vzdy po tydnu znovu pripravek, vyvesavat s pomoci toho hrebenu a kondicioneru muzes prubezne. Vzdy tak za 2-3 tydny uz se nelihlo nic, kdyz byl clovek poctivy. Na domacnost kasli, z toho to nemas, to ty hnidy v hlave
Nemůže tě vyčesat manžel nebo kamarádka? Sama se toho nikdy nezbavíš, je to opravdu titěrná práce a žádný šampon nefunguje na hnidy.
EDIT: Koukám na tu Nydu, to je nějaká novinka na trhu, která tvrdí, že hubí i hnidy. Studovala jsem kdysi diskuzi o vších na redditu (r/lice), kam přispívala i jedna profesionální firma, která dodává přípravek také s dimeticonem, a mám za to, že upozorňovali, že na hnidy to nepůsobí. Upřímně se budu ráda mýlit, na úskalí mateřství jsem byla připravená, ale na vši teda ne
![]()
Když dcera přinesla vši ze školní družiny, koupila jsem speciální šampon, ale byl hodně drahý. Za 3 týdny je přinesla znovu, tak jsem vyzkoušela směs trošky slivovice, tea tree olejíčku a oleje, zábal na cca hodinku. pak vyčesat, vše řádně vyprat a byly pryč.
Ahoj,
Mam vsi, dcery kamaradka je mela pry, ale kdyz jsme byly u nich, ze uz je nena, pak me zacala svedit hlava a to bylo vse, nikoho doma, ani dceru nic..jenze svedeni bylo horsi a tak jsme se prohlizeli a nic, vubec nic, hlavy ciste, jenze ja to nevydrzela a pro jistotu koupila sampon proti vsim a dcera nic, ani na vsivacku a ja poprve taky nic, ale nedalo mi to a vlasy jsem rvala, mam je huste dlouhe k zadku, desny, ani rozcesat to potom samponu neslo az kdyz jsme vzala lupu a baterku a sla na terasu tak najednku jsem jednu nasla a jeste zivou, po samponu! Mala, skoro nesla videt..
Proceduru jsem zopakovala a vlasy dukladne cesala, hodne jsem si jich vyrvala, na ty dlouhy vlasy to tim vsivackem vubec nejde! Nedojedu na konec, i kdyz mam vlasy rozcesane, proste uprostred se ten hreben sekne a nejde dojet dolu bez vyrvani vlasu, vzala jsem jiny hreben a snazila se aspon s nim vycesat a do vany vypadly dalsi 2 a jedna takova mala skoro bila..hnidy zadne, aspon je nevudime a ani na hrebenu..nevim..nicmene v noci jsem se mohla zas udrbat, takze tam asi jeste nejake jsou? Po dvou samponech? Jeste jsme vlasy dala do potravinive folie, zabalila a nechala skoro 45 min..
Vcera jsem vse vyprala, vyzehlila, vzala sjem na vlasy 2× zehlicku..a stejne i ted me hlava svedi…co by se jeste dalo? Olej a zabalit?