Trombóza v ruce, jít k lékaři?

28
7.8.24 18:29

Trombóza v ruce, jit k lékaři?

Ahojte, mám podezření, že mám trombózu v ruce. Žíly mám hodně oteklé a podle obrázku i příznaků to zcela odpovídá. Někde jsem četla, že to odezní samo a jinde zase, že se musí okamžitě vyhledat lékař. Máte s tím někdo zkušenosti, celkem nerada bych s tím šla do nemocnice, ale pokud je to nutné, tak půjdu.
Prosím poraďte

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5241
7.8.24 18:32

Ja bych s podezrenim na jakoukoliv trombozu byla u doktora tak rychle, ze by za mnou zustala zizniva cara :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
7.8.24 18:41
@Afrikana píše: Více

Přesně tak. Jakákoli trombóza může být jen krok od mega průseru a může jít o život! Při podezření rozhodně okamžitě řešit! Případně se potvrdí nebo vyloučí jednoduchým vyšetřením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.24 18:48

Otekle zily? Tromboza je velka bolest, zarudnuti, horke misto…

• Citovat
  • Upravit
81480
7.8.24 19:40
@Anonymní píše: Více

To je spíš povrchový zánět zil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9179
7.8.24 20:21
@leňuldaa píše: Více

Ahoj, měla jsem trombózu v ruce, konkrétně kubitální žíly s přechodem na vena cephalica. Ruku jsem měla úplně rudou, strašně oteklou, měla jsem tam i zánět, vytékal mi hnis. Pak už jsem měla horečky 41. Byla jsem 5 dní na interně a pak jsem musela 2-krát denně píchat Clexane na ředění krve. Neměla jsi kanylu, nebo tak něco? Držím palce, ať to trombóza není, jak tady padlo, může to být i zánět povrchových žil, ten jsem kdysi taky měla, jen jsem to něčím mazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
8.8.24 11:07

Nevím, co myslíš tím, že žíly máš oteklé? Jako kolik žil?

Trombóza hlavně bolí. Hodně.

Já měla trombózu v povrchové žíle v ruce - kubita a basilica, příznaky velká bolest, rudý pruh podél žíly, žíla byla hmatatelna, tvrdá (ale ne viditelná), otekaly mi prsty. Dostala jsem léky na ředění krve (aby sraženina dál nenarustala a nedostala se do hluboké žíly) a šla jsem normálně do práce, mazala jsem heparoidem a liotonem. Sraženina asi 15 cm, nezasahovala do hluboké žíly. Oficiální název pro to, co jsem měla, je tromboflebitida (zánět + trombóza v povrchové žíle).

Sraženina v hluboké žíle má jiné příznaky, určitě otok celé ruky, bolest, ruka může mít jinou barvu než ta druhá, možná něco dalšího, nevím. Není to ale něco, co by člověk běžně měl. Na ruce se udělá spíš v povrchovych žilách po kanyle apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
8.8.24 23:30
@Anonymní píše: Více

No, ja mela trombozu pod kolenem a v lytku, zarudnuti, otok ani velkou bolest jsem nemela 😁. Jinak pro zakladatelku, ano chtelo by to k lekari. Tromboza je svina a vysetreni je celkem jednoduchy. Better safe than sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí