Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A zpusobuje ti to nejake problemy? Ja mivam kolem 100/60, problemy mam jen obcas, takze to ja ani doktor neresime.
U mě to třeba normální je, já mám takový tlak trvale. Pokud je u tebe změna, tak určitě chodíš k praktickému lékaři na preventivní prohlídky, takže to s ním prober.
Mám tlak okolo 80/55. Problémy s tím žádné nemám. Jen sestřičky vždy říkají, že jsem beztlaká nebo mrtvá.
Za mě dobrý, mívám běžně 90/60. Když to klesne, tak už to cítím, někdy si musím lehnout. Žít se s tím dá celkem dobře.
Mám tlak standardně 90/60, mě doktorka říká, ze to znamená dlouhověkost ![]()
Úplně v pohodě to máš. Mívám 90/55 i níž a je to akorát občas na omdlení, ale žít se s tím dá ![]()
U Mě klasika 100/60.
Teď mi měřila sestřička tlak na gynekologii, jelikož jsem podruhé těhotná a měla jsem 85/55. Měřila mě pro jistotu znova a pak i jiným tlakoměrem, protože se mi v prvním těhotenství tlak mírně zvednul a teď Klesnul.
Nicméně nic na sobě nepociťuji, jen v pubertě jsem omdlévala..
Taky mám nízký tlak, ale žádné problémy s tím nemám ![]()
Doktorka říkala, že lepší tohle, než vysoký ![]()
Jsem nizkotlaka celý život, na střední jsem asi dvakrát omdlela, ale teď už jsem s tím dávno úplně ok. Cítím, když mi klesne třeba na 80/50, ale standardně mívám kolem 90/60.
To není nízký tlak. Nízký tlak je pod 90 nebo pod 60.
Já mám běžně 90-něco na 60-něco. Málokdy méně. Považuje se to za normální tlak. Běžně tento tlak nezpůsobuje žádné problémy, když to tak má člověk dlouhodobě. Tělo si zvykne.
Ahoj. Mívala jsem přímo ukázkový tlak.
120/70
Teď poslední dobou mám tlak kolem 105/76 někdy k večeru i 96/72
Je to normální nebo ne?