Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den vám přeji, čtenáři!
Měl bych dotaz ohledně procesu se stěhováním do Prahy. Konkrétně kde bych se měl stavit a nechat se zapsat jako budoucí „pražan“ v evidenci města.
Našel jsem útulný byt a hodlám se spolu s přítelkýni z Tábora (kde aktuálně žijeme) přestěhovat do Prahy a zažít nový život.
Měl bych svůj „odchod“ z města Tábora nahlásit městskému úřadu, nebo se to provádí vše v Praze?
Zatím nemám představu, jak to ve skutečnosti vypadá a budu rád za veškeré vaše rády nebo doporučení.
@Petr Hánek píše:Hezký den vám přeji, čtenáři!
Měl bych dotaz ohledně procesu se stěhováním do Prahy. Konkrétně kde bych se měl stavit a nechat se zapsat jako budoucí „pražan“ v evidenci města.
Našel jsem útulný byt a hodlám se spolu s přítelkýni z Tábora (kde aktuálně žijeme) přestěhovat do Prahy a zažít nový život.
Měl bych svůj „odchod“ z města Tábora nahlásit městskému úřadu, nebo se to provádí vše v Praze?
Zatím nemám představu, jak to ve skutečnosti vypadá a budu rád za veškeré vaše rády nebo doporučení.
Myslíš, že jako Pražák musíš podstoupit nějaký speciální přijímací rituál nebo že v Táboře se s tebou bude někdo chtít oficiálně loučit?
Provádí se to úplně stejně, jako když se stěhuješ někam jinam. Přestěhuješ se a pak s kupní/nájemní smlouvou na byt/barák skočíš na úřad příslušné městské části, kde si nahlásíš TP, změníš doklady a změnu bydliště pak hlásíš všude, kde je to třeba (banky, lékaři, školy, pojišťovna, zaměstnavatel atd.). Mimochodem, Tábor je krásné město
Hodně štěstí do nových začátků.
nemusíš vůbec nic, každému bude fuk, kde bydlíš
jestli menis trvalou adresu, tak tu nahlas prostě v Praze a ta stará se automaticky smaže. Je úplně jedno jestli se stěhuješ z vedlejší vesnice nebo přes celou republiku, všude to probíhá stejně.
Stačí se přihlásit, odhlašovat se v ČR netřeba. Nahlašuje se i přechodný pobyt, ale většina lidí to nedělá a pak se diví a nadávají na krutý stát (případně i exekutory). ![]()
On chtěl zaujmout, slyšet nějaký ten rituál a vy na něj takhle. Tak ho některá vemte po památkách
@Hexagon píše:
On chtěl zaujmout, slyšet nějaký ten rituál a vy na něj takhle. Tak ho některá vemte po památkách
Tak já se hlásím jako rodilá pražanda, rituál zasvěcení ale musí proběhnout s neposkvrněnou pannou, novorozeným kuřetem a peruánským šamanem, tím bohužel momentálně nedisponuji
Jinak jako zasvěcení doporučuji zajít do Zlatého stromu a kolem druhé hodiny ranní si projít centrem k Hlavnímu nádraží. Ještě se rád vrátí do Tábora
![]()
@unuděná píše:
Tak já se hlásím jako rodilá pražanda, rituál zasvěcení ale musí proběhnout s neposkvrněnou pannou, novorozeným kuřetem a peruánským šamanem, tím bohužel momentálně nedisponujiJinak jako zasvěcení doporučuji zajít do Zlatého stromu a kolem druhé hodiny ranní si projít centrem k Hlavnímu nádraží. Ještě se rád vrátí do Tábora
![]()
@Petr Hánek Tak vidíš, sežeň pannu, kuře, a nějakého šamana a hlas se u @unuděná
Nakonec aj rituál bude.
Pokud jde o trvalé bydliště, to si měnit nemusíš, pokud k tomu aktuálně nemáš důvod (školka pro dítě, jiné služby města). Stěhovala jsem se už několikrát a TP mám stále v rodném městě. U bytu pak záleží i na typu smlouvy - u podnájemní je myslím stále třeba svolení toho, kdo ti byt podnajmul. U nájemní smlouvy/vlastního vydlení stačí zajít na úřad v dané městské části.
A vždyť nemusíš měnit trvalý pobyt. Pokud chceš, tak si ho změň, ale není to třeba.
Jinak z Tábora do Prahy bych nešla. Ale přeji, ať se vám v novém dobře bydlí.