Jak probíhá stěhování do Prahy?

13.6.22 10:32

Jak probíhá stěhování do Prahy?

:mavam: Hezký den vám přeji, čtenáři!
Měl bych dotaz ohledně procesu se stěhováním do Prahy. Konkrétně kde bych se měl stavit a nechat se zapsat jako budoucí „pražan“ v evidenci města.
Našel jsem útulný byt a hodlám se spolu s přítelkýni z Tábora (kde aktuálně žijeme) přestěhovat do Prahy a zažít nový život.
Měl bych svůj „odchod“ z města Tábora nahlásit městskému úřadu, nebo se to provádí vše v Praze?
Zatím nemám představu, jak to ve skutečnosti vypadá a budu rád za veškeré vaše rády nebo doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
13.6.22 10:37
@Petr Hánek píše: :mavam: Hezký den vám přeji, čtenáři!
Měl bych dotaz ohledně procesu se stěhováním do Prahy. Konkrétně kde bych se měl stavit a nechat se zapsat jako budoucí „pražan“ v evidenci města.
Našel jsem útulný byt a hodlám se spolu s přítelkýni z Tábora (kde aktuálně žijeme) přestěhovat do Prahy a zažít nový život.
Měl bych svůj „odchod“ z města Tábora nahlásit městskému úřadu, nebo se to provádí vše v Praze?
Zatím nemám představu, jak to ve skutečnosti vypadá a budu rád za veškeré vaše rády nebo doporučení.

Myslíš, že jako Pražák musíš podstoupit nějaký speciální přijímací rituál nebo že v Táboře se s tebou bude někdo chtít oficiálně loučit? :lol: Provádí se to úplně stejně, jako když se stěhuješ někam jinam. Přestěhuješ se a pak s kupní/nájemní smlouvou na byt/barák skočíš na úřad příslušné městské části, kde si nahlásíš TP, změníš doklady a změnu bydliště pak hlásíš všude, kde je to třeba (banky, lékaři, školy, pojišťovna, zaměstnavatel atd.). Mimochodem, Tábor je krásné město :srdce: Hodně štěstí do nových začátků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14579
13.6.22 10:59

Stejně, jako kdyby ses stěhoval do Ostravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.6.22 11:04

:mrgreen: nemusíš vůbec nic, každému bude fuk, kde bydlíš :D jestli menis trvalou adresu, tak tu nahlas prostě v Praze a ta stará se automaticky smaže. Je úplně jedno jestli se stěhuješ z vedlejší vesnice nebo přes celou republiku, všude to probíhá stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2382
13.6.22 13:27

Stačí se přihlásit, odhlašovat se v ČR netřeba. Nahlašuje se i přechodný pobyt, ale většina lidí to nedělá a pak se diví a nadávají na krutý stát (případně i exekutory). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.6.22 13:30

On chtěl zaujmout, slyšet nějaký ten rituál a vy na něj takhle. Tak ho některá vemte po památkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.6.22 13:34
@Hexagon píše:
On chtěl zaujmout, slyšet nějaký ten rituál a vy na něj takhle. Tak ho některá vemte po památkách

Tak já se hlásím jako rodilá pražanda, rituál zasvěcení ale musí proběhnout s neposkvrněnou pannou, novorozeným kuřetem a peruánským šamanem, tím bohužel momentálně nedisponuji :mrgreen: Jinak jako zasvěcení doporučuji zajít do Zlatého stromu a kolem druhé hodiny ranní si projít centrem k Hlavnímu nádraží. Ještě se rád vrátí do Tábora :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
13.6.22 13:49
@unuděná píše:
Tak já se hlásím jako rodilá pražanda, rituál zasvěcení ale musí proběhnout s neposkvrněnou pannou, novorozeným kuřetem a peruánským šamanem, tím bohužel momentálně nedisponuji :mrgreen: Jinak jako zasvěcení doporučuji zajít do Zlatého stromu a kolem druhé hodiny ranní si projít centrem k Hlavnímu nádraží. Ještě se rád vrátí do Tábora :lol: :lol:
:P :P :P :P :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.6.22 13:56

@Petr Hánek Tak vidíš, sežeň pannu, kuře, a nějakého šamana a hlas se u @unuděná
Nakonec aj rituál bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2952
5.7.22 13:10

Pokud jde o trvalé bydliště, to si měnit nemusíš, pokud k tomu aktuálně nemáš důvod (školka pro dítě, jiné služby města). Stěhovala jsem se už několikrát a TP mám stále v rodném městě. U bytu pak záleží i na typu smlouvy - u podnájemní je myslím stále třeba svolení toho, kdo ti byt podnajmul. U nájemní smlouvy/vlastního vydlení stačí zajít na úřad v dané městské části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
5.7.22 13:16

A vždyť nemusíš měnit trvalý pobyt. Pokud chceš, tak si ho změň, ale není to třeba.
Jinak z Tábora do Prahy bych nešla. Ale přeji, ať se vám v novém dobře bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí