Nájemné - kolik kdo platí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.6.22 19:48

Nájemné - kolik kdo platí?

Ahoj, mám takovou zajímavou otázku. Pokud žijete s partnerem a oba pracujete, kolik kdo dává na bydlení? jde mi o to, že chceme s přítelem bydlet spolu. Já vlastním byt, který bych pronajala, protože pro 4 osoby včetně dětí je malý. chceme najít větší byt a sestěhovat se spolu. myslela jsem, že nájem a poplatky budem platit tak nějak napůl. přítel ale myslí, že se to má zaplatit z nájmu mého bytu a my si jen rozdělíme zbývající část. Například můj byt se pronajme za 15 tis., větší byt stojí 21 tis, takže každý přispějeme jen 3 tisíce. mně to ale přijde nespravedlivé. myslím si, že by měl přítel platit více. co si o tom myslíte vy? navíc si chce ponechat státní byt, kde bude platit 7 tisíc, prý kdybych ho vykopla… asi chápu, že nechce zůstat na dlažbě, ale k bydlení jsou vždy nějaké byty na pronájem. prosím napište mi, jak to máte vy.. děkuji pěkně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
9.6.22 19:50

S tímhle bych nesouhlasila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
9.6.22 19:52

Myslím, že je jen pěkně vychcanej a chce tě oskubat, o co může, a žít si nad poměry. Ty mu vlastně budeš platit ten městský být, který si chce vydržovat. Tvoje peníze pěkně poletí z okna na jeho jistotu bydlení.

Peníze z pronájmu jsou jen tvoje a měla bys je šetřit na budoucí nutné investice do toho bytu. Příjem z nájmu není žádný čistý zisk.

Příspěvek upraven 09.06.22 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
9.6.22 19:53

Vůbec… Na půl… Teda, záleží či jsou děti. Já osobně bych spočítala celý nájem dohromady, vydělila počtem osob a ze svého platila sebe a případně své dítě/děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101500
9.6.22 19:54

@lucie.krajcarova No, pokud mate ty deti spolecne nebo kazdy jedno, tak napul. Jinak by ten detny mel na najem prispivat vetsi cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.22 19:55

@AnoNe díky. myslela jsem i na to, že hodnota bytu klesá, myslím tím, že budou nutné různé opravy, platit daně, takže to prostě taky není zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
9.6.22 19:57

Nebylo tu nedávno něco podobného? Btw… Když někdo něco pronajímá, tak z toho taky něco odvádí ne? To není 15 tisíc čistý příjem přece.
Jinak - rozumím tomu správně, že vy byste měla platit 18 tisíc a on tedy 3 tisíce (a předpokládám že není na RD s vaším společným ditetem)?
Hele… Nic nepronajímejte a zůstaňte, kde jste. Bez něj. Tohle je moooooc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
9.6.22 19:59

Upřímně, po tomhle bych si zůstala ve svem a on si zůstane taky ve svém a bude klid. Vypadá to na pěkného vycuranka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17866
9.6.22 20:03
@Gabulle píše:
Vůbec… Na půl… Teda, záleží či jsou děti. Já osobně bych spočítala celý nájem dohromady, vydělila počtem osob a ze svého platila sebe a případně své dítě/děti.

Viděla bych to max na 2/3 nájmu ona (kvůli dětem, které asi nejsou společné), 1/3 on, takže počítáno s nadhozenými čísly - ona 14k, on 7 k. Co měli před sestěhováním, s tím si každý naloží po svém.
Pokud není nějak zdravotně handicapovanej, tak by chlap navrhnul podle mě fifty fifty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
9.6.22 20:04

@lucie.krajcarova na tohle se fakt musíš ptát? To ti nedochází, že tě chce sprostě okrádat? :roll: pronajímání TVEHO bytu je tvůj příjem, stejně jako výplata. Takže náklady na být pěkně půl na půl. Jeho problem, že si chce ještě nechávat a platit městský být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.22 20:04

@j.a.n.i1 máme každý své děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.22 20:06

@Cenarius taky to tak cítím.. nejvíc mě štve, že on vůbec nechce šetřit, odkládat si nějaké peníze.. nepovažuje to za důležité. takže asi každý zůstaneme ve svém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15398
9.6.22 20:06

Tak s tímhle vychcánkem, bych se teda rozhodně nikam nestěhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16079
9.6.22 20:07

Tohle má víc pohledů. Pokud by např. on souhlasil s nastěhováním k němu nebo k tobě, ale za cenu obou dětí v jednom pokojíčku a ty pro ně chceš komfort a nesouhlasíš, proto chceš do většího, tak chápu jeho, že platit najednou pálku někde jen kvůli cizím dětem se mu nechce.
Na druhou stranu nemůže počítat s tím, že tvůj příjem z nájmu = čistý zisk z nájmu, velkou část peněz do toho bytu budeš muset sypat zpátky.
Pokud je nájem za 21tis. a jde tam bydlet on, ty a pouze tvoje dítě/děti, tak bych to brala 2/3 ty, 1/3 on.
Ale chlap, který má přiklepný státní byt a nejde si za ničím svým a handrkuje se o peníze a troufá si navrhovat řešení, ve kterým bude bydlet za 3tis., tak ten by mi za to asi nestál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.22 20:10

@zrcadlo má jedno dítě, které s ním bydlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí