Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, ráda bych se vás zeptala těch co pronajímaji, tak i ti, co bydlí v pronájmu o velikosti 3+1 kolik platíte zálohy na plynový kotel, vzhledem k současné situaci? Dekuji
@Wilík píše:
Ahoj, ráda bych se vás zeptala těch co pronajímaji, tak i ti, co bydlí v pronájmu o velikosti 3+1 kolik platíte zálohy na plynový kotel, vzhledem k současné situaci? Dekuji
Podle ceniku zvoleneho dodavatele. Prumerna rocni spotreba x cena : 12 mesicu.
To je strašně individuální - záleží na poloze bytu, zateplení domu, počtu nájemníků a jejich životním stylu. Třeba my ve 2+1 platili 2000, pak dům komplet zateplili a klesli jsme na 1200, pak se nastěhovali nájemníci a platili 1500, teď je tam jeden sám, moc netopí ani nevaří a je za 1000 - má to zafixované, take samozřejmě pak to po konci fixace vylítne, ale jen pro příklad, že ve stejně velkém bytu můžou být rozdíly klidně dvojnásobné. V nezatepleném domku jinde 3+1 teď skončila fixace a ze záloh 2500 jim to zvedli na 5000.
@Cenarius píše:
@Wilík dejte 2500 a doufejte že to bude stačit.
Je to pro 4 člennou rodinu…dva dospělí a dvě malé děti…
Zavolej na linku dodavatele. Ti mívají (minimalne ČEZ ano) možnost ti to +- propocitat.
@Wilík píše:
Je to pro 4 člennou rodinu…dva dospělí a dvě malé děti…
Hod sem cenik dodavatele a rocni spotrebu podle posledniho vyuctovani a my ti to spocitame ![]()
@Wilík píše:
Plynem jen topíte? Nebo i ohříváte vodu, vaříte na něm? Pak je důležité umístění bytu (krajový, pod střechou, nad sklepem), na kterou světovou stranu je byt otočen. Jestli jsou sousední byty obsazené, jak si v těch bytech topí. Je tam tolik proměnných, že to nejde jen tak říct.
Zavolej na infolinku plynáren a oni ti poradí, jak velké zálohy nastavit. Ze začátku určitě radši víc, lepší přeplatek než doplácet tisíce.
Já mám 2400,–. Momentálně máme vysoký přeplatek. Takže doufám, že se stále vejdu se zálohami až to zvýší.
@cecetka píše:
Hod sem cenik dodavatele a rocni spotrebu podle posledniho vyuctovani a my ti to spocitame
Děkuju za nabídku ale kdyby mě zajímali propočty tak tam zavolám a zjistím si info všeobecných kecu…mě ale zajímá reálný zkušenosti…
@Murka píše:
Plynem jen topíte? Nebo i ohříváte vodu, vaříte na něm? Pak je důležité umístění bytu (krajový, pod střechou, nad sklepem), na kterou světovou stranu je byt otočen. Jestli jsou sousední byty obsazené, jak si v těch bytech topí. Je tam tolik proměnných, že to nejde jen tak říct.
Zavolej na infolinku plynáren a oni ti poradí, jak velké zálohy nastavit. Ze začátku určitě radši víc, lepší přeplatek než doplácet tisíce.
@Murka píše:
Plynem se bude topit a ohřívat voda
@Wilík píše:
Děkuju za nabídku ale kdyby mě zajímali propočty tak tam zavolám a zjistím si info všeobecných kecu…mě ale zajímá reálný zkušenosti…
Realne zkusenosti ma kazdy jine.
Kazdy byt je jiny, kazdy ma jinou rocni spotrebu, kazdy dodavatel ma jiny cenik.
Nekomu staci zalohy 1000 korun, jiny je musi mit treba 5000 tisic. Kdyz si to nechces spocitat realne, tak se zeptej sousedu a zarid se podle nich. Nic horsiho, nez ze budes mit pri vyuctovani preplatek/nedoplatek se opravdu nestane. ![]()
@Wilík píše:
Plynem se bude topit a ohřívat voda
Kolega, ktery v byte 3+1 topi a ohriva vodu (nevari) plati mesicni zalohy 6000. Je ti takova informace k necemu?
Kdyz ti doplnim, ze ma rocni spotrebu 24 MWh a cenu 2900/MWh + mesicni platby, tak si dokazes propocitat i tu vysi zaloh.
@cecetka píše:
Kolega, ktery v byte 3+1 topi a ohriva vodu (nevari) plati mesicni zalohy 6000. Je ti takova informace k necemu?
Kdyz ti doplnim, ze ma rocni spotrebu 24 MWh a cenu 2900/MWh + mesicni platby, tak si dokazes propocitat i tu vysi zaloh.
Děkuju za informaci
@Wilík píše:
Jakože reálná spotřeba a výpočet zálohy pro tvůj byt je moc všeobecný a radši chceš reálný zkušenosti od lidí, kteří to mají úplně jinak než ty? ![]()