Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Obnovuji diskuzi, budeme předělávat dětský pokoj - 2 děti, kluk a holka, 11 a 8 let. Chtěli by každý svůj oddělený prostor a já přemýšlím, jak to udělat. Zkoušela jsem přes Chat GPT, ale dal takový nic moc návrh a nákres vůbec. Nemám placenou verzi. Nemáte někdo prosím tip, kde se poradit/inspirovat?
My jsme v dětství meli pokoj rozděleny vysokými skrinemi, taky bylo uprostřed velký okno, mělo 3 casti, takze ta prostřední byla zadělána oknem a neotevirala se a ty dvě krajní jsme každý meli ve sve casti pokoje. Na větrání to stačilo, na světlo taky. Za skrinemi byl zaves, ktery oddeloval ty nase casti pokoje od casti, kde byly dvere, byl to totiz pruchozi pokoj. Taková znouzectnost
ale my jsme byli spokojeni, ze i v tom malém mame vlastni kousek.
@Lucie008 píše: Více
ten obdélník je nakreslený ale špatně, ne? stěna, která měří 400 cm je nakreslena jako kratší než ta, která měří cca 330 cm
Tady kvůli oknu a dveřím de facto proti sobě dobrou možnost přepažení pokoje nevidím, navíc i tak je malý.. jediné soukromí jim může poskytnout nějaký typ stropní shrnovací rolety-žaluzie, kterou by si oddělili aspoň postele mezi sebou - pro pocit soukromí, i tak se bude chodit vždy tomu, kdo bude mít část u dveří, přes jeho prostor…
ještě záleží na výšce stropů, pokud je standard, tak nic, ale u vysokých stropů je super udělat spaní nahoře… tím se nádherně uvolní celý spodní prostor pro skříně, psací stoly, židle, knihovničku…
Taky nepíšeš věk, zda mají už každý svou postel/válendu (90cmx200??) nebo ještě snesou palandu (s tou bývají spokojené spíše menší děti tak do 10-12let), u okna mají být kvůli oknu stoly, takže na postele se nabízí místo úplně vlevo a úplně vpravo podél delší stěny, nám se třeba osvědčily postele, které mají dole velké šuplíky, protože nebylo ve stejně velkém pokoji skoro kam dát učení, knížky, hry… nad postelemi můžou být skříňky nebo police… moc prostoru tam prostě není, no..
@Lucy75 píše: Více
přesně, pokojíček je hrozně malý,
ale ten nápad se spaním nahoře by možná šel, výška pokoje 254 cm se mi zdá dost, ovšem nesmí mít děti klaustrofobii a já se vždycky děsím, jak se tyhle horní postele povlékají nebo čistí - no jedině by si děti povlékaly samy
@stinga a jo, já četla narychlo ten první starý dotaz, tam věk není.. tohle už jsou trochu odrostlejší děti, tam to na palandu už nevidím… moje holky si mezi sebe dávaly paravan
je pravda, že zrovna životní prostor a následně puberta a touha po vlastním pokoji byla důvodem závažných změn našeho rodinného uspořádání a následně koupě velkého domu.. prostě jsme se do bytu už nevešli všichni tak, aby měl každý soukromí..
zrovna puberta je na tohle zásadní období..
ale chápu, že dvě děti v malém pokoji v ČR bydlí běžně… někdy i tři, ale to už mi přijde mazec. Zajela bych si do Ikea, tam je spousta vychytávek pro malé prostory, které člověka ani nenapadnou.
@Lucy75 píše: Více
no přesně, a ještě jsou děti kluk a holka, když já jsem byla dítě, tak některé kamarádky měly pokoj přepažený takovou stěnou policovou, v ní byly květináče, knihy, jako bylo to jenom optické přepažení, ale aspoň něco, jak píše @Midaku na přepažení skříněmi je ten pokoj opravdu maličký, ten paravan, jak píšeš ty, by bylo také řešení
Zkus třeba Sweet Home 3D. S tímhle malým prostorem ale žádný zázrak nevymyslíš.
To obrovské okno je hrozně k ničemu, nešlo by to předělat na 2 menší okna? Takto to nikdy úplně neoddělíte tak, aby měli každý své soukromí…ale samozřejmě někdo vyrůstá i v paneláku a taky jsou deti prostě v jednom pokoji.
Každopádně je to dost maly pokoj a využila bych možnosti stoly pod vyvýšenými postelemi…
Kdyby se okno dalo předělat, tak už tam prostor na prepazku je
Ahoj, prosím
.
. Děkuji za každou radu, chci nějaký lepší program, kam mohu přidat nábytek, co potřebuji atd. Klidně si program zaplatím 
Chtěla bych navrhovat dětské pokoje, ale nemohu najít vhodný program.
Neví někdo prosím v čem to ti profíci delaji? Ty krasne 3D vizualizace? Jediný program, ktery mi zatím sedl je RoomPlanner na telefonu, ale nejde bohužel na pc