Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Màm dceru tohoto věku a nechávám to víceméně na ní. Rozhodně ví co se nosí a má svůj názor. Když jí koupím oblečení, nechám si lístek a kdyžtak vrátím, když se jíto nezdá. Chodíme nakupovat spolu a sama si řekne.
Každá holčička si do této fáze dospěje jindy. Buď ráda, že byly ve výprodeji za pár korun. mojí dceři takto leží ve skříni značkové džíny, to člověka štve víc. Ale ona už neroste, tak čekám, že se k nim ještě někdy vrátí.
@Lisa19 píše: Více
Noo to mě pravě naštvala s těmi riflemi, že já je taky mohla vrátit…
Mám dcery 7 a skoro 11.
Ta mladší už od školky měla svůj styl a jen tak si něco nevezme, vše ji musí ladit. Oblečení kupujeme většinou spolu, něco kupují sama, ale ona si to pak ladí. Hodně má taky po sestře.. do oblečení ji kecám jen, když je to fakt šílený, nebo chce jít nevhodné oblečená k dané situaci. Divadlo, šílená zima atd..
Starší je spíš sportovní typ, líbí se jí cokoliv ji koupím ![]()
Nechávám je vybírat, co budou nosit. Co se jim líbí, je pohodlný, má správný obrázky
Devítiletá mi připadá dost velká, aby si řekla, co chce nosit.
Tak ať chodí s tebou nakupovat a tech 40% daruj, nebo prodej za pár korun na Vinted 🤷🏻♀️
Odpověď „jooo, dobry“ mi přijde jakoze se s tebou nechce dohadovat, ale moc je ji to nelíbí… ![]()
Radsi koupit jedny kalhoty, co si vybere sama nez troje, ktery pak stejně nebude nosit.
Ja mam teda syna, ale kdyz chci šetřit, koukam po Vinted, nasypu do oblíbených treba dvacatero oblečení, a pak at si vybere sam.
Nechávali jsme na dcerách. Ale v tomhle věku ani nebylo zatím vyhraněné oblečení, móda. To přišlo později. Tak kolem 11-12 let. Že bylo nějaké oblečení víc nošené, nejoblíbenější, tak se furt točilo - pračka, sušička, skříň a některé se ve skříni přehlíželo a vůbec se nenosilo, přestože si děcka sami ty věci vyberou. Pak se malé poslalo na charitu. To ano. Ale to dělají dcery i syn. Je fakt, že jsem na sobě taky neměla dlouho některé věci. Beru oblíbenější a sama jsem si vše vybrala.
Jinak jestli ma všechny gatě do gumy, neni se co divit, ze klasicke nechce. Je zvykla na pohodlí. U nas nosi bezny dziny na knoflik uz jen manžel
![]()
Rifle nám nosí všichni. Ale třeba manžestrové věci absolutně nikdy. Jednou jsem je koupila. Slyšela jsem, že takovou hrůzu nosit nikdo nebude. Že jsou hrozné. Jak jsem je donesla domů, tak jsem je poslala v krabici pryč.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
mladší dcera je schopná se obléci jak hastroš, miluje barvy - je ji 8. Druhá dcera si tak ještě ráda nechá nachystat oblečení, snažím se ji vysvětlovat a učit jak kombinovat oblečení a myslím si, že se mi to daří. Oblečení ji nakupuji bez ni, výjimečně s ní a i tak mám poslední slovo já. Ale mám výhodu, že máme hodně podobný styl, resp. hodně kopíruje můj styl. Volné rifle mám sama ráda a líbí se mi k tomu svetříky, což má ráda i dcera. Mám ráda sportovnější styl, takže nemám problém nakoupit dceři klokanky, které má ráda. Barvy oblečení neřeší, obě víme, že ne bílou a ne hodně světlé barvy. Boty jsem ji letos poprvé koupila styl gladiátorek a byla tak nadšená,
je ji 10.
Dcery si vybírají oblečení snad už od čtyř let. Kupuju to, co vím, že se jim líbí. Co nechtějí, to jim nenutím. Obě mají svůj styl. Že se jim občas netrefím do vkusu, s tím jsem smířená.
Vyber oblečení nechávam na dceři, oblíbené věci mela už od školky. Od 3tridy řeší oblečení hodne, musi byt vsechno moderní, široké kalhoty, crop topy apod.
Jinak mě mamka neustále kecala do toho co nosím, byla schopná mi koupit boty uplně hnusný pro důchodce a říct mi „nemám čas s tebou procházet obchody“ a vůbec nevnímala co se líbí mě a pak jsem kolikrát i dostala výprask, když jsem to odmítala nosit (ty boty jsem hned zničila - semišky na zip s kulatou špicou, hnusný který strašně připomínaly důchodky, stála jsem s nich v kalůži dokud uplně nenasákly vodu a pak jsem je třela jednu o druhou
ježis to jsem tehdy dostala ![]()
Oblékám své děti moderně, ale třeba se mi vůbec nelíbí crop top na 10letých holkách a u nás ve škole je nosí i ted v zimě
příjde mi to nevhodné a ted i zdraví nebezpečné…
Mam skoro 8r a nechavam oblekani temer uplne na ni, jen teda pokud vim, ze jedeme ven do bahna, tak dostane nejake instrukce. Obcas vymysli zajimave modely ve stylu kratasy na dziny
. Ze si neco koupim a doma se mi to uz najednou nelibi - i to se mi parktrat stalo. Obleceni po detech davam kamaradkam, tak kdyz to moje dite nenosi, maji aspon neco fungl
.
Dcera docela oblečení řeší… nebo nevím. Asi chci pohled i odjinud. Jak moc necháváte v tomto věku rozhodovat děti co budou nosit… Např. dceři jsem koupila tak před půlrokem rifle… říkám líbí se ti, můžu to ještě vrátit.. joo libi, jsou pěkné… ok. Včera nestíhala tak jsem ji chystala já oblečení na ráno, a ona mi ráno volá, že jestli si může dát jiné rifle, že se ji nelíbí barva, a ani vrch těch rifli… (ostatní má do gumy z HM, tyto jsou klasika), nosí rifle jen široké, uzké že to se nenosí. A jiank obyč trika jednobarevné ty má ted nejradějí. Ona má celkově plnou skřín a řekla bych že tak 40% z toho vůbec nenosí…
.
Necháváte v tomto věku už plně rozhodování na dětech??? mě i naštvala že jak jsem je donesla domu že jooo jsou pěkné a pak vlastně je neměla skoro na sobě… jako byli z výprodeje z HM asi za 150kč… ale i tak… a takových věci tam je ve skříni…
dávám anonym z důvodu že jsem to probírala v práci s holkama a nechci aby si pak spojili moji přezdívku