Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj,
kde kupujete oblečení a především kalhoty pro vysoké hubené děti? Syn je ve 4,5 letech poměrně vysoký a hubený a s teplákami či riflemi máme problém.
Celkem se nám osvědčil Sinsay, ale zdá se mi, že tam mají velké rozdíly i v rámci jedné velikosti. I když se střih zdá stejný, jednou nám u totožné velikosti přijdou tepláky, které sice na délku sedí, ale jsou velmi široké. Druhé tepláky naopak sedí v pase, ale syn vypadá, jak kdyby čekal velkou vodu.
Vše v rámci jedné velikosti.
U menších velikostí synovi dobře seděly jejich skinny/slim rifle, ale u větších velikostí je má široké a padají mu v pase.
Děkuji. ![]()
V HM. Chce to sledovat i výprodeje. Kupuji tam dceři, a kamarádka taky synovi… tepláky, kalhoty…
No dřív Terranova, HM, CA s regulací v pase.Ale co jdou do módy široké kalhoty, je to bída. Tepláky sedí z Pepca. Jinak všude navlikam gumu, pyžama, letní kraťasy…a kalhoty jedině s regulací.
Kouknout za včas na bazary a koupit Slim střihy…
@Pdoctor píše: Více
Můj mladší syn nevlastní už 3 roky kalhoty, nedají se nikde koupit. Kupuju mu tepláky na polských trzích a to tam lítám s centimetrem a měřím. Nakonec vždy aspoň jedny nebo dvoje najdu, příště další a takto má zásobu tepláků. Učitelka to ví a je v pohodě. Před třemi lety jsem mu nechala přešít kalhoty z Lindexu, jenže to vyšlo celkem na 3 tisíce a to je fakt moc, tak to zatím řešíme takto.
@Pdoctor Ahojky, já kupuji dcerám kalhoty v HaM. Mají tam gumu s knoflíkem, takže si můžeš nastavit pás sama ![]()
Osvědčil se nám celkem Primark. Zkus tam mrknout. Počkej za pár let. Budeš mít taky možná veselo.
My máme momentálně už puberťáka. Za několik týdnů bude mít 12, roste před očima. Je taková mladá verze chlapa. Začíná nám chlapovatit. Hodně sportuje, teď si přidal třetí sport. Takže je hezky osvalený, jak říká dětská. Ledacos si neobleče, protože to se mu nelíbí. Co se mu líbí, tak nepasuje na mladé skoro muže
.
Máme stejný problém skoro od miminka. V pase je mu optimálně 86, na délku 98 nebo 104. Takže prostě všude všívám gumu. Kalhoty na ven máme Kugo a oteplováky lacláče z Pepca, ty jsou úzký a silnější dítě by je těžko zaplo. Kraťásky nám loni sedly Lupilu a pyžámka zas Lupilu ne a ty kupuju v Sinsay, ale stejně nějaký musím založit. Je to jak kdy, nemám žádnou značku co by byla obecně lepší než jiná.
Kalhoty rozhodně HM s regulovatelným pasem. Teplaky jsou slozitejsi, docela nám vyhovovaly slim Next, objednávala jsem na Zalandu, ale poslední várka přišly bohužel hrozné hadry, strašně se zhoršily v kvalitě, nebo jsem měla smůlu, nevim.
Dekuji vsem za prispevky. Koupila jsem synovi ksandy, ale ty nejsou vhodne pro vsechny kalhoty, nekdy skrabou… ![]()
V pase je pro nas idealni 98/104 a na delku 116 ![]()
Uz jsem mu napriklad koupila i holcici leginy ve velikosti 116 v nejake neutralni barve. Ty mu sedi dobre ![]()
@Pdoctor i když koupíš kalhoty s regulací, tak mu to není? (taková guma na knoflík našitá v pase). HM, CA, Terranova má normálně u riflí i některých letních kalhot.
@Menton píše: Více
No mne jde spis o to, kde úzké střihy jako slim/skinny (skinny jsou ideální) jsou skutečně úzké a na tělo. Když jsou volnější kalhoty, tak i když je v pase stáhnu např. gumou nebo knoflíkem, tak to prostě vypadá blbě.
Třeba takový střih regular synovi vyloženě nesedí
Když se mu stáhne v pase, tak přes zadek a stehna to vypadá zvláštně (i když se dá pas regulovat již od samotného výrobce). Menší velikost má zase krátkou. Když je tepleji, tak se nohavice samozřejmě dají ohrnout a vypadá to, že je to tak schválně. V chladném počasí to ale tímhle způsobem řešit nejde.
@Pdoctor píše: Více
No nakoupit skinny, něco bude v obchodech, pak po bazarech…
Já už mám sice větší dítě, ale řešila jsem to nákupem dopředu. Teď aktuálně mám dvě velikostí kalhot v zásobě, jelikož ty volné střihy mu nesedí a Slim už v obchodě nenajdu ( má 145 cm).
Třeba kalhoty nosí 145 a spodní prádlo má 134…
Tohle je věčný boj. Já kvůli tomu i začala šít. Od píky. Tepláky už zvládám solidní ![]()
Jinak za mě docela dobře sedí Name it, Lego. Časem i slim střihy Jack & Jones.
Vše ale musíme ještě doladit regulací v pase.
Holky, dnes jsem po 3 letech koupila synovi kalhoty - v NKD, má 140 a v pase 53 cm. Kalhoty mají v pase 54 cm a mají po stranách stahovací gumu. Já mám dnes snad Vánoce. Sednou mu jak ulité.