Jak řešíte migrénu u dětí?

9
2.5.23 10:27

Jak řešíte migrénu u dětí?

Zdravím, mám dceru 8 let. Cca před rokem si začala stěžovat na bolest oka, následovalo oční, neurologie, teď nás čeká MR. Během tohoto období jsme vypozorovali, že dceři to nejspíš způsobuje ostré světlo, blikající zářivka, ATP. Přes zimu neměla potíže třeba měsíc, pak jednou měsíčně, teď březen duben třeba i dvakrát týdně. U ní to probíhá tak, že si začne stěžovat na bolest oka, stále si ho zakrývá, je hodně unavená, dostane Ibalgin 200 a v minutě spí, někdy stačí dvě hodiny se prospat a je zase ok (to je v tom lepším případě). Někdy možnost hned si jít lehnout prostě nejde, jsme na výletě, nebo ve škole aj., pak to má horší, je jí na zvracení, bílá jak stěna, nemůže ani mluvit, nic. Pomůže jen spánek. Na neurologii nám doporučili magnesium B6 2× denně. V lékárně mi šeptla lékárnice do ucha Řimbabu. Není určeno pro děti, ale i tak nam to doporucila. Zatim ale dávám jen Mg. Máte někdo podobné zkušenosti u dítka? Že by mu to způsobovalo světlo? Když mela dcera sluneční brýle, bylo to ještě horší. Když si je sundala ve stínu, pak nandala na sluníčku, měla tu ataku pak hodně silnou. Není na ně zvyklá. Zajímalo by mě, co doporučil kdo vám, případně jaké vyšetření máte za sebou, jakékoliv rady a tipy, klidně i doporučení na dětského neurologa, doplňků stravy, aj. Jezdíme do České Lípy, i když jsme ze Středních Čech. Tam nás vzali v nejkratším termínu. Taky by mě zajímalo, jestli se to někomu třeba věkem úplně ztratilo? Díky moc za jakoukoli zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
2.5.23 10:43

Taky mi to způsobovalo ostrý sluníčko, po pubertě pak citlivost na světlo přešla, ale klasický migrény zůstaly…..
Zkus jí s tím ibalginem dát napít silnější kávy.

• Citovat
  • Upravit
43031
2.5.23 10:47

Jestli jí zabírá ibuprofen, je to úplně v pořádku a vlastně asi nejlepší řešení, ať ho bere hnedka v začátku té bolesti hlavy, na nic nečeká. Kdyžtak i nějaký rozpustný, ten zabere rychleji, nebo čípek - ten zabere i při nevolnosti. Kolik jich spotřebuje do měsíce, respektive kolik má záchvatů?

Děti nemohou triptany, ale mohla by brát profylaxi, tzn trvalou medikaci, aby záchvatů bylo méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
2.5.23 10:48
@Janli píše:
Taky mi to způsobovalo ostrý sluníčko, po pubertě pak citlivost na světlo přešla, ale klasický migrény zůstaly…..
Zkus jí s tím ibalginem dát napít silnější kávy.

ano, to je vyzkoušená fungující kombinace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
2.5.23 10:50

Neměla by ani moc na mobilu a na PC koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.5.23 10:53
@Pudloslava píše:
ano, to je vyzkoušená fungující kombinace

Přesně tak. Ideální je se prospat, ale tohle mi pomůže migrénu uspokojivě zvládnout i bez spánku. Jen to fakt chce při prvních potížích.

• Citovat
  • Upravit
6181
2.5.23 11:01

Mne to zostalo do dospelosti. migreny mi vyvolava tiez nespravna strava - ked mam dni, ze toho vela nezjem a je tych dni viac za sebou. a tiez emocne vypatie. hlavne ked opadne. takze migrena sa spusti v case volna - v sobotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.5.23 11:20

Teď za duben to měla vždy dvakrát týdně. Pokaždé jí to začne na tanečním kroužku, kde jí vadí světlo, ale jinak to tam vyřešit nejde. Takže bude muset skončit. A pak venku ze sluníčka. A jak píše Janli, byly by skvělé tipy, jak to zvládnout bez spánku. Co komu u dětí zabíralo. Nedokážu si teď představit letní dovolenou u vody, moře, nebo školu v přírodě. Příští týden MR, počítám, že nic neukáže a pak snad neuroložka doporučí nějaké trvalejší léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1789
2.5.23 11:29

@Emotion trpím na migrény hodně dlouho a musím říct, že pobyt u moře mi pomáhal vždycky. Jak je ten vzduch vlhčí, tak mi vůbec horko nevadilo. Takže dovolenou u moře bych rozhodně nezavrhovala, mohla by hodně pomoct. Důležité je najít spouštěče a vyhnout se jim. Problém v tanečcích může být nejenom špatné osvětlení (s tím bojuji taky), ale taky vydýchaný vzduch, prach v místnosti. Co ještě doporučuji vyzkoušet, tak je pravidelnost - chodit spát a vstávat ve stejný čas a to i o víkendu. Jakmile jsem si chtěla „pospat“ o víkendu déle, tak se mi hlava ozvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
8.5.23 14:40
@krysnor píše:
To sou ty internety :pocitac:

moc vtipné,
@admin - spamuje diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20838
8.5.23 15:48
@stinga píše:
moc vtipné,
@admin - spamuje diskuse

Dobrý den,

děkuji za hlášení. Problém byl vyřešen. :kytka:

Mějte se hezky

Jana :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
8.5.23 15:57

@admin super, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
13.5.23 15:10

Ahoj. Základem je pitný režim, dceři je osm, tak bych dohlédla, aby ve škole pořádně pila. Co týká světloplachosti, je to jen doprovodný příznak migrény, ostré světlo ji nezpůsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
13.5.23 15:14
@mikča89 píše:
Ahoj. Základem je pitný režim, dceři je osm, tak bych dohlédla, aby ve škole pořádně pila. Co týká světloplachosti, je to jen doprovodný příznak migrény, ostré světlo ji nezpůsobuje.

Ostré světlo je poměrně častým spouštěčem migrény

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.5.23 19:21
@mikča89 píše:

Způsobuje, to mi věř!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí