Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dospele jednani bude, kdyz ji reknes, at te jiz neobtezuje. Pokud na to nemas, zablokuj si ji v telefonu nebo zmen cislo.
Pokud jsi si jistá, že s ní už nikdy nechceš být v kontaktu, tak jí to jednou zvedni a takhle přesně řekni. Verze pro slabší: napiš jí sms. A pak si jí zablokuj. Já bych šla cestou ignorování telefonu. Vzala bych jí to třeba jednou za 14 dní, poptala se, co je nového, stručně řekla, co je nového u nás a dál ji ignorovala.
Zablokovat v mobilu a mas klid
u nas pomohlo jen to, aby byl klid od jedne osoby
„mami, já oceňuju že o mě máš zájem, ale třikrát denně spolu tlachat po telefonu je pro mně prostě moc. Budeme si volat jednou týdně, ano? Než jsem otěhotněla tak jsme spolu byli ve spojení daleko méně, takže jednou týdně mi přijde tak akorát a opravdu se nechci bavit o tom, co otčím.“
až to poruší „hele domlouvaly jsme se na tom a tom. Tak to respektuj, nebo ti to prostě přestanu zdvihat úplně“
když ani to nezvládne respektovat, tak nebrat.
JO a teda na tvém místě bych se minimálně mrkla do téhle knížky, popřípadě řešila staré rány z dětstí, ono se to s vlastním mateřstvím často otvírá a dost bolí.
Proto je lepší to čistit dokud to človkě má pod kontrolou.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam na vas asi netradicni dotaz.. S moji matkou nemame dobry vztah, udelala mi spousta spatnych veci a jsem rada, ze jsem se odstehovala. Kazdopadne od doby co jsem tehotna mi 3× denne vola i presto, ze vi ze mi je zle a mluvi o nicem. Nema kamaradky a neustale prazdne tlacha o tom, co udelal muj otcim jak ho nenavidi atp. (On me bil a byl to psychopat, ona s nim zustavala jen kvuli penezum a tolerovala to) Ja s ni vubec mluvit nechci a uplne me to obtezuje, mam svuj zivot a jsem dospela, rada pryc z jejich panoptika. Kazdopadne bych cekala, ze kdyz ji tri dny mobil vytipnu a napisu ze je mi zle, dal otravovat nebude. Jak z toho ven abych nemusela byt fakt neprijemna? Uplne me desi predstava ze budu mit dite a ona me bude kazdy den dusit jejim tlachanim o nicem. Diky!
Ahoj mami, děkuji Ti za zájem, ale máme spoustu nevyřešených věcí, které musím nejdříve sama vstřebat a najít svojí životní cestu a byla bych moc ráda, kdybys mě teď nějakou dobu nekontaktovala, pokud to nebude nezbytně nutné (závažné zdravotní problémy). Děkuji Ti za pochopení a věřím, že čase k sobě zase najdeme cestu. Měj se hezky a ahoj.
Diky za snahu, ale uz mi nevolej. Napáchala jsi toho uz dost.
Co treba takhle?
Já řešila to stejné taky před pár lety…
Změnila jsem si číslo a byl klid ![]()
‘Neni mi dobre, nemam cas/naladu telefonovat, ozvu se ti’. Pokud bude volat dale tak nezvedat, zavolej ji az budes chtit. No ale pokud nechces byt v kontaktu vubec, tak si zmen cislo.
Hele, co by ti máma odpověděla, kdyby ses jí zeptala: „Mami, proč z ničeho nic tak strašně často voláš?“
@TRG tezko rict, mozna by musela priznat fakt, ze ji zajima jenom moje tehotenstvi ![]()
Moc vam vsem dekuju, uz to zarazim, protoze je to na moje nervy ktery ted nepotrebuju ![]()
Ahoj holky, mam na vas asi netradicni dotaz.. S moji matkou nemame dobry vztah, udelala mi spousta spatnych veci a jsem rada, ze jsem se odstehovala. Kazdopadne od doby co jsem tehotna mi 3× denne vola i presto, ze vi ze mi je zle a mluvi o nicem. Nema kamaradky a neustale prazdne tlacha o tom, co udelal muj otcim jak ho nenavidi atp. (On me bil a byl to psychopat, ona s nim zustavala jen kvuli penezum a tolerovala to) Ja s ni vubec mluvit nechci a uplne me to obtezuje, mam svuj zivot a jsem dospela, rada pryc z jejich panoptika. Kazdopadne bych cekala, ze kdyz ji tri dny mobil vytipnu a napisu ze je mi zle, dal otravovat nebude. Jak z toho ven abych nemusela byt fakt neprijemna? Uplne me desi predstava ze budu mit dite a ona me bude kazdy den dusit jejim tlachanim o nicem. Diky!