Placenta marginalis a konec pánevní

27008
27.4.22 07:59

Placenta marginalis a konec pánevní

Ahoj, jsem 22 tt.Mala je KP a mám placentu marginalis.Jaka je šance že se placenta vytáhne a malá otočí? Nemuze to být třeba překážka aby se malá neotocila? Doktor mi jen řekl, že máme čas 7 týdnů a pak bychom začali plánovat císař. Jako není to moje první těhotenství, ale předtím děti od začátku hlavou dolů a placenta na dobrém místě. U posledního syna už byla nízko a chvíli před porodem se vytáhla, teď je ještě na horším místě. Muze se dostatečně vytáhnou i když je v porodních cestách? Mám ji na zadní stěně. Sice času dost, ale nějak mi to tentokrát utíká a chci být připravena. Z císaře mám vítr. I kdyby malá jenom KP zůstala, netroufla bych si rodit přirozeně. Je tu nějaká maminka, která měla tyhle dvě komplikace a srovnaly se obě? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
58838
27.4.22 08:21

@Crystal87 ve 22 týdnu bych opravdu KP neřešila, protože to je opravdu ještě hodně brzo. Většinou se to u vícerodiček neřeší do cca 34. týdne. S placentou neporadím, asi je možnost, že se ještě vytáhne, ale spíš bych s tím moc nepočítala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
27.4.22 08:29

@Crystal87 vůbec bych to teď neresila. 22tt jsem měla taky placentu u vchodu. 26tt už byla 7mm (prý už muzu rodit prirozene) a 30tt byla 2,5 Cm daleko, takže naprosto v pohodě. Do porodu bude ještě dal. Otočila se mi hlavou dolu 26tt. Teprve se ti začíná zvětšovat deloha a mimco má kolik? Cca 300g a deloha k pupíku? Deloha se musí zvětšit ještě tak na další tři kila a vytahnout na nějakých 32cm od podbrisku pod zebra. Aktuálně má tak 20cm. Nenech se vyplasit, jsi v půlce a na obojí je v pohodě čas. Placenta se bude kontrolovat a nemá žádný vliv na polohu mimca. To se bezne otáčí okolo 28tt :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
27.4.22 08:35

@hospodki 352 odhad..děloha mírně nad pupíkem…já s tím právě zkušenost nemám, děti jsem měla hlavou dolů hned, malá. od zacatku ještě hlavou dolů nebyla :lol: a s tou placentou jsem tu právě ve starších někde četla, že pokud je na zadní stěně, tak šance je malá když zasahuje do porodnich cest. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
27.4.22 08:40

@Crystal87 tak já jsem zarny příklad ze to tak není ;) mala se mi otočila 25+6 - den před kontrolou a to predtim měla furt nohy dolu. Placentu mám na zadní straně a teď už ani nemeril jak vysoko, protože se vytáhla. Zacinam 36tt a těhotenství fyziologicke

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
27.4.22 09:45
@Crystal87 píše:
@hospodki 352 odhad..děloha mírně nad pupíkem…já s tím právě zkušenost nemám, děti jsem měla hlavou dolů hned, malá. od zacatku ještě hlavou dolů nebyla :lol: a s tou placentou jsem tu právě ve starších někde četla, že pokud je na zadní stěně, tak šance je malá když zasahuje do porodnich cest. :nevim:

Ty máš doma ultrazvuk že víš že hlavou dolů nikdy nebyla? Ten plod si tam plave jak chce. Upřímně bych s tímhle přístupem změnila doktora… Jako ve 22tt strašit nesmyslne císařem… Moje sestra měla ve 32tt placentu vepředu u vchodu, a do 36tt se vytáhla, a rodila přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
27008
27.4.22 09:52

@mackA159 poznám podle toho kde kope a lékař mi polohu zapisuje už nějaký ten týden. Po prvé byla příčně a pak už jen KP.Asi záleží jak u vchodu ne? Co jsem koukala je více možností jak je placenta nízko/přes..já doktor narozdíl od něj nejsem, asi ví co říká. Nikdy zbytečně nestrasil ba naopak. :nevim: A taky už za svou praxi něco viděl, tak by bezdůvodně nestrasil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
27.4.22 09:54

@hospodki no tak kéž bych tomu utekla i já, císař vážně nechci. Samozrejme když to jinak nepůjde nenadělám nic…ale ráda bych se tomu vyhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106279
27.4.22 09:55
@Crystal87 píše:
Ahoj, jsem 22 tt.Mala je KP a mám placentu marginalis.Jaka je šance že se placenta vytáhne a malá otočí? Nemuze to být třeba překážka aby se malá neotocila? Doktor mi jen řekl, že máme čas 7 týdnů a pak bychom začali plánovat císař. Jako není to moje první těhotenství, ale předtím děti od začátku hlavou dolů a placenta na dobrém místě. U posledního syna už byla nízko a chvíli před porodem se vytáhla, teď je ještě na horším místě. Muze se dostatečně vytáhnou i když je v porodních cestách? Mám ji na zadní stěně. Sice času dost, ale nějak mi to tentokrát utíká a chci být připravena. Z císaře mám vítr. I kdyby malá jenom KP zůstala, netroufla bych si rodit přirozeně. Je tu nějaká maminka, která měla tyhle dvě komplikace a srovnaly se obě? Dekuji

moje snacha mela KP a placentu myslim vepredu, rodila přirozene a bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
27.4.22 10:07
@Crystal87 píše:
@mackA159 poznám podle toho kde kope a lékař mi polohu zapisuje už nějaký ten týden. Po prvé byla příčně a pak už jen KP.Asi záleží jak u vchodu ne? Co jsem koukala je více možností jak je placenta nízko/přes..já doktor narozdíl od něj nejsem, asi ví co říká. Nikdy zbytečně nestrasil ba naopak. :nevim: A taky už za svou praxi něco viděl, tak by bezdůvodně nestrasil.

Placenta se může Xkrat ještě vytáhnout, dítě otočit. Nelámala bych si s tím hlavu, vždyť jseš teprve v polovině. A císař bych si ve 29 týdnu???opravdu plánovat nenechala. :roll: Teda to je fakt zvláštní doktor.. Být tebou jdu na konzultaci po třetím screeningu ještě někam jinam.

• Citovat
  • Upravit
18655
27.4.22 10:07
@mackA159 píše:
Ty máš doma ultrazvuk že víš že hlavou dolů nikdy nebyla? Ten plod si tam plave jak chce. Upřímně bych s tímhle přístupem změnila doktora… Jako ve 22tt strašit nesmyslne císařem… Moje sestra měla ve 32tt placentu vepředu u vchodu, a do 36tt se vytáhla, a rodila přirozeně.

Ty jsi proste jedubaba, je fakt nutný mít z 99% hned hnusny začátek komentáře?. Tak jasný, ve 13tt člověk nemá ponětí kde na hlavu. Ale 350g už je mimco větší a taky jsem tou dobou věděla ze ma nohy furt dolu podle kopání a jak se to změnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18655
27.4.22 10:11

@Crystal87 uvidíš jak to bude dal a taky co reknou v porodnici. Jako druhorodicku te při dobre poloze nozicek nechaji rodit prirozene i KP když se placenta vytáhne. Zas to ber tak, ze je lepší císař driv, než aby se porod rozběhl a byl by to pruser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
27.4.22 10:18

@hospodki já nejsem druhorodicka 🤣bude to šesté dítko. Deti rodím před termínem a mám celkem jasno že KP přirozeně raději nechci. Necekam ze dítko bude malinke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1441
27.4.22 12:23

Placenta se mi začala vytahovat až po 20. tt. Ve 30 tt přeměřovali a už byla mimo. Taky mám placentu na zadní straně. Jinak malý se otočil hlavou dolů ve 30 tt. Určitě bych teď neřešila polohu mimča, zatím tam má dost místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.22 10:35

Myslím, že je dost času, aby se ještě malá otočila a placenta se vytáhla… já před druhotrimestrálním screenincem měla placentu ve vchodu a teď jsem 28tt a mezitím se mi placenta vytáhla…
Doktor mě na to upozornil, že je potřeba na sebe dávat víc pozor, mít klidovej režim a omezit sex a vynechat veškerý divočiny:D
Teď mám placentu vepředu a vysoko, takže buď v klídku a podle toho co jsem cítila v břiše, tak se mi prcek taky otočil několikrát, teď je hlavou dolů :) tetě se bratránek otočil dolů až týden před porodem a to se narodil a měl 4 kg, takže žádnej prcek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí