Vyšetření průtoku krve v pupečníku?

190
26.4.22 12:07

Vyšetření průtoku krve v pupečníku?

Ahoj holky, nebyla jste některá ne vyšetření průtoku krve v pupečníku a v cévách plodu? Jak to probíhá? A jaké jsou pák následky, pokud nedopadne dobře? Aktuálně jsem v 28. tt.
Můj lékař mě informuje velmi špatně :(

předem díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69015
26.4.22 12:51

Probíhá to jako normální ultrazvuk. Pokud by zjistili, že jsou průtoky špatné, postupuje se dle toho - od pouhého sledování až po nejzazší možnost - vyvolání porodu, pokud by plod nebyl dostatečně vyživován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.22 13:00

Když se to zachytí včas, lze léky na ředění krve těhotenství udržet déle, aby dítě mělo lepší šanci při předčasném porodu. Jinak je potřeba, pokud jsou zhoršené, dítě opravdu pravidelně a často kontrolovat, aby se kdyžtak rychle narodilo a nezůstalo bez přísunu kyslíku. Buď ráda, že tě na něj poslal včas :hug: ten můj kdysi ne, že se průtoky kontrolují až od 30. tt, a špatně to dopadlo, když se to zjistilo, už nešlo nic dělat, přitom dřív by to mohlo stačit na záchranu, šlo o pár týdnů

• Citovat
  • Upravit
37134
26.4.22 13:53

Moje Dr to dělala pokaždé ve třetím trimestru během klasických kontrol, prostě v rámci ultrazvuku. Takže se nejedná o žádné velké vyšetření, ale jak by se pokračovalo, kdyby to bylo špatně netuším, problém jsem neměla. Pak to asi bude záležet na roky jak je to vážné a kolikátý budeš týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí