Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chci se zeptat zvažuju ještě jedno miminko, tedy třetí…
Je tu někdo kdo má 3 děti? Jak jste prožívaly třetí těhu? Jaký byl třetí porod?
Někdo kdo měl všechny 3 císaře?
Děkuji
Mam tri cisare, treti tehotenstvi uplne bezproblemove (akorat to
, ze). Jizva po tretim cisari se mi hojila dokonce nejlepe, celkove jsem byla nejrychleji fit (uz jsem precejen vedela, co a jak). Ctvrty SC mi uz nedoporucili. Rozmezi 1-2 necele 2r a 2-3 temer presne 3r.
@Hobitka děkuji! Tak to mám radost! Já mám už i větší rozestup. Tak to jste mi dala naději, že bych to taky mohla zvládnout.
Já teda ani u jednoho těhotenství nezvracela, tak snad to nebude u třetího ![]()
Já mám termín za 2 Týdny třetího dítěte císařem. Toto 3 tehot. je pro mě velmi náročné, protože děti byly furt nemocné a celkově jsem vyčerpaná.
Jak bude probíhat rekonvalescence nevím, ale u předchozích 2 to bylo relativně v pohodě.
Spíš se bojím té organizace ![]()
Mam stažený zadek, jsem se tretim ditetem ve 34 tydnu a třetí cisar pred sebou.
Mam rozestup pokazde 4 roky, tak snad vse hezky zahojene, jsem zvědavá a plná obav jak to vse zvladnu. Planovane to nebylo ![]()
Tak to mate asi jak ja ja mam rozestup prvni 5 let a ted by to bylo taky tak 5 let…drzim moc palce at to jde hladce
Já mam taky 3 sekce. Ale velké rozestupy. Ale když je to víc jak rok, tak už je to prý stejně zahojené…
Pro mě byl 3. císař jediny plánovaný. A to naplánování pro mě bylo uklidňující. Třetí těhotenství jsem měla velmi zlé, ale z jiných důvodu ( od 5.měsíce jsem měla ledvinové kameny, zavedeny stent a permanentní bolesti). Císař mě vlastně ulevil od bolesti (aspoň už mě netlacila ta velká děloha). Kameny mi vyndali až 2 měsíce po porodu.
Neboj se, ale buď na sebe opatrná ![]()
Čekáme 3.miminko. První před skoro 8.lety byl akutní císař- celková rekonvalescence hrozná. Druhý císař byl plánovaný a bylo to jako nebe a dudy, rekonvalescence rychlá a dobrá. Nyní jsem těhotná po 5,5 letech od posledního císaře, od začátku těhu komplikace a pokud vše dobře dopadne, tak bude třetí císař, kterého bych se po tom všem už ani nebála😊.
@Tuhy_LU Tak to mi hrozilo u druhého těhu taky - stent…utlačovala mi děloha ledvinu a já mám jenom jednu. Takže mám určitá rizika, ale u prvního to bylo ok. Tak snad se mi to vyhne. To věřím, že to musela být velká úleva!
@Mamina 86 já bych taktéž měla 3 plánovaný…mám přední stěnu dělohy mírně zúženou.
Ahoj maminky, čeká mě 3.císař, tentokrát plánovaný a už v polovině mě to děsí, vždy jsem byla v celkové narkóze, teď zřejmě epidurál, mám z toho vpichu strach, dá se vydržet? Pak se i bojím toho vědomí, když vím, že mi řežou břicho, jen někdo přede mnou mluví o nějakém zákroku, je mi na omdlení.
(prosím anonym)
Ahoj. Po druhe akutni sekci jsem 2r, ale obzvlast kdyz zakaslu a lezim natazena, tak me v krajich jizvy pichne, asi ty svaly spatne srostly? Po prvnim pohoda, napodruhe mi tu jizvu udelali delsi a celkove to nebylo ono. Deti zdrave, vetsi porodni vaha.
Trochu necekane jsem zjistila, ze jsem tehotna. Asi 6tt. Nemam zatim zadne priznaky, jizva ale lehounce poboliva - citim ji? Neboli deloha. No, posledni porod byl ve 39. nejsem nejmladsi, asi to stare maso spatne srusta
ale spis me nejak blbe fikli. Mlada dr… Mate nekdo podobnou zkusenost? Myslite, ze mi doktor doporuci v tehotenstvi pokracovat?
@Luciet2 já mám za sebou 3 během 4 let.
Děti 2008/císař akutní
2009/normál porod -kleště
2011 císař
2012 císař
Teď čekám páté…jsem 24 tt.
Jizva zatím drží.
![]()
Právě přemýšlím jestli už se nechám sterilizovat.
Někdy se bojím a někdy jsem ok.