Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@mamartina píše:
Mám synovce Matěje a říkáme mu Maty, Matesi, Máťo, Matýsku, Matěji
U nás taky tak. Nejhezčí je pro mně ale Matěj-žádná zdrobnělina.
@Katka87 píše:
Ahojte. V srpnu čekáme chlapečka, Matěje. To jméno se mi odjakživa strašně líbí a prostě už jsme rozhodlí, že to bude Matěj a tak mě zajímá, jak svým Matějům doma říkáte? Mě napadá jenom Matýsek a pořád vymýšlim jiný varianty a žádný zdrobněliny mě nenapadaj…Možná pro někoho debilní diskuze, ale mě to prostě zajímá
![]()
Máťa, Matýsek, Matonožka, Maňásek, Máček, Matásek, a když zlobí, tak je i Matouš ![]()
Mates říkám jen omylem, vůbec se mi to nelíbí, ale občas mi to ujede…
Když byl menší, tak Matýsek. Teď už většinou Matěj, Máťa, Maťulka, Maťulinka, málokdy Mates. Někdy mi vyjdou z úst trochu patvary jako Matýno, no a když ho chci pozlobit, tak je to Matylda ![]()
jinak ve školce mu většinou říkají Matěj, dokonce on sám už to od nás kolikrát vyžaduje, říká, že se jmenuje Matěj, a ne Máťa apod. ![]()
My máme Mathiase, jak psaly holky, Maty, Matýsek, ale taky Matino ![]()
Nejvíc asi Máťo, Matýsku, Matý, Maťulko..ale říkám mu i Matěji- mě i Matěj přijde zdrobnělé ![]()
Příspěvek upraven 07.05.14 v 22:16
Maťo
Strašně se mi to oslovení líbí, takže nejen Matějové jsou u mě Maťové, ale i všichni Michalové a Michaely a občas mi to ujede i u Martinů ![]()
@SaskieEnkeli píše:
MaťoStrašně se mi to oslovení líbí, takže nejen Matějové jsou u mě Maťové, ale i všichni Michalové a Michaely a občas mi to ujede i u Martinů
Maťo s krátkým A v prvním pádě mi evokuje slovenské tvary snad všech jmen, a to se mi nelíbí - Laco, Jano, Dano, Stano, Maťo… ![]()
@KPKristy taky jsem koukala
ještě mě napadlo, že když zlobí, tak je to Matyáš
omlouvám se Matyáškům ![]()