Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte. V srpnu čekáme chlapečka, Matěje. To jméno se mi odjakživa strašně líbí a prostě už jsme rozhodlí, že to bude Matěj a tak mě zajímá, jak svým Matějům doma říkáte? Mě napadá jenom Matýsek a pořád vymýšlim jiný varianty a žádný zdrobněliny mě nenapadaj…
Možná pro někoho debilní diskuze, ale mě to prostě zajímá
![]()
U nás je to mimo Matýska Mates, Matouš, Máťa. Maty se nechytlo, neleze mi to přes pusu.
Klasika a pak Maťoure, Maťuláku, Maťulíne no a pak různě, co nesouvisí se jménem ![]()
Kreckovi Matejovi jsem rikala Mateji
. Jinak se Matejum rika : Maťa, Maty, Mates, Maťejicek, MAtysek, Maťo, Maťka, Mateo..
My mu doma říkáme Matýsek, Máťa, Máťula no a když zlobí tak Matěji
@Katka87 já byla přesvědčená, že nikdy nebudu říkat Mates a už i to občas říkám, když ten náš je prostě fakt Mates. Jinak říkám Matěj, Matějíček, Maťo, Maťko. A můj prvorozený mu říká Matysánek
A pro mě je Matěj samo o sobě krásný jméno, že netřeba ani skloňovat. Je samo o sobě měkký, takže i prckovi mi nevadí říkat Matěj.
@mischelinka píše:
A pro mě je Matěj samo o sobě krásný jméno, že netřeba ani skloňovat. Je samo o sobě měkký, takže i prckovi mi nevadí říkat Matěj.
Ahoj,
Máty nebo Mátík - šlo to rychle, začal si tak říkat sám ![]()
Klasika - Matýsku, Matějíčku, Mates (když dělá, co nemá!), Mateo (když frajeří
, někdy dokonce i Matínku (podle vzoru Martínku)
a když vymýšlí, tak dokonoce Maťulíku
pet
Já mám teda Matyáše, ale jen proto že přítel vetoval Matěje, ten se mi líbí víc..ale zdrobněliny jsou u těch jmen podobný..říkám mu Maty, Matýsku, Matýnku, Maťousi, Maťulko, Máťo..a pak zdorbněliny kderý jsou asi jen pro Matyáše- Matýsi(spíš Matýsu
), a Matyš ![]()
Mám synovce Matěje a říkáme mu Maty, Matesi, Máťo, Matýsku, Matěji ![]()
Kromě toho, co již bylo napsáno, tak když zlobí, tak mu říkáme Matěcho.
Mám švagra Matěje, už dospělého. Říkáme mu všichni Máťo. Kámoši mu říkají normálně Matěji..