Zdrobněliny ke jménu Vendula

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Dit
13
5.5.14 18:06

Zdrobněliny ke jménu Vendula

Holky, manžel mě ukecal a dali jsme jméno Vendulka, ale neumím si na to pořád zvyknout, dokonce bych malou ráda přejmenovala, ale nechci být za blázna :-(
Nedokážu pořád přijít na to, jak hezky malou oslovovat kromě Vendulko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1088
5.5.14 18:09

Vendy, Vendulka, Vendýsek, Véňa- měla jsem Vendulu spolužačku, tak tahle oslovení jsem používala :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dit
13
5.5.14 18:13

@mybaby Vendy si dokážu představit spíš pro větší holku, ale Vendýsek je fajn, to mě ani nenapadlo :-) Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009

Vendy Venda Veny Veninko Venusko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

A jaké jméno sis přála ty pro holčičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.5.14 18:17

Venduš, Věnka, Venča, Veja, Vejinka…tvaru je asi milion :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dit
13
5.5.14 18:17

@Malaga já chtěla Nelinku, ustoupila jsem proto, že je to teď často dávané jméno, ale lhala bych, kdybych tvrdila, že mě to nemrzí :,( V duchu jsem jí několikrát Nelinko řekla :oops: a jak na mě působí poporodní hormony, tak mám úplně stavy, kdy bych šla a okamžitě ji přejmenovala :? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
5.5.14 18:18

My říkáme i Vendy, Duli a Dulino :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dit
13
5.5.14 18:18

@evill no ještě že jsem tady napsala :-) já mám asi zatmění, co se týče zdrobnělin, ale už je mi líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
5.5.14 18:20

Vendulka je krásné jmeno samo o sobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
5.5.14 18:21

Vendul-inka - Nel - inka, co kdybys jí říkala INKA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.5.14 18:22
@Dit píše:
@Malaga já chtěla Nelinku, ustoupila jsem proto, že je to teď často dávané jméno, ale lhala bych, kdybych tvrdila, že mě to nemrzí :,( V duchu jsem jí několikrát Nelinko řekla :oops: a jak na mě působí poporodní hormony, tak mám úplně stavy, kdy bych šla a okamžitě ji přejmenovala :? :,(
@evill píše:
Venduš, Věnka, Venča, Veja, Vejinka…tvaru je asi milion :)

Nela je kratke jmeno, jestli Te to tolik trapi, pridejte Vendulce Nelu jako druhe jmeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
5.5.14 18:23

Je to krásný jméno :) Mimiku bych říkala Vendulínka, Vendelínka, Venýsek, Delinka, Deli, Delíček, co ti půjde přes pusu. Někdy to chce chvíli, než si jméno sedne :) U miminka si můžeš dovolit dlouhé pojmenování, protože se s ním tím jménem obvykle jen jakoby mazlíš. Až malá poporoste, uvidíš, jakou bude mít povahu, jestli třeba bude vystřelená dělová koule, tak budeš potřebovat nějaký krátký a úderný tvar jména na rychlé oslovění :) Naše holčička byla jako miminko Bětulinka, Bětulinečka, Bětuška…teď je to většinou BETY!!! nebo „Bětušáku, kam zas lezeš?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
5.5.14 18:25

Dalsi tvary Vendinka, Venďula, Venďa. Je s tim jmenem se da tak krasne hrat… :). To se delaji ceske patvariky jedna radost. Ja radsi ty zakladni tvary :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
5.5.14 18:26

Je to moc pekne jmeno, kamarádka uz ma holcicku 8letoua říká ji nejčastěji Venďa a me se to moc libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze