Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak my máme taky jednu dvouletou Vendulu doma a už jsme jí říkali opravdu všelijak, dá se vymyslet spousta patvarů
budu se asi opakovat, takže třeba Vendulka, Vendulička, Vendule, Vendýska/Vendýsek, Venduška, Venďa, Venďour, Vendela, Vendy, Vendynka, Vendelína, Vendulína, Vendy… když zlobí, tak většinou říkám Vendulo, Vendulisko (darebisko), Vendyno, ale na to máš ještě času dost, teď tě ještě nějakou dobu zlobit nebude ![]()
Ja jsem Vaclava a kazdy mi rika Vendulo, Venďo, Vendy, Vendysko takze je jedno me rodice rikaly Vendulko
@oo_sasulka píše:
Vendulisko (darebisko)
![]()
Tak to od zítřka také zavádím
No možná už dnes, neb ve 22:30 stále nespí
Ale to výjimečně tím, jak bylo dnes tma a hnusně, tak spinkala 3 hodiny a ode dneška najíždíme na bezdudlíkový provoz i na noc - tak je z toho vykolejená.
@oo_sasulka krásné a výstižné
už teď z toho tvého výběru umím na tu mojí malou Vendulku připodobnit nějaké krásné zdobněliny ![]()
Ahoj, taky máme jednu Vendulu doma. Nejčastěji ji říkáme Vendulko, Veny, Vendulinko, Venýsku, Venynko.
Je to docela legrace jak to tady čtu, protože já jsem v naprosto stejné situaci, co se týče mezi dvěma jmény
měsíc do porodu a manžel chce Vendulku a já Nelinku
![]()
@Dit já s tím jménem žiju přes 30 let a nikdy jsem si nestěžovala. Z těch výjimečných tvarů zmíním třeba Venýska, Vendel nebo děda mi říkával Venduško… Bratránek Vendi.
@verkuska píše:
Je to docela legrace jak to tady čtu, protože já jsem v naprosto stejné situaci, co se týče mezi dvěma jmény![]()
měsíc do porodu a manžel chce Vendulku a já Nelinku
![]()
Bud dejte obe nebo si strihnete
Me se tedy vice libi Vendulka
Kdyztak Vendula Nela, nebo Nela Vendula, je pekne ![]()
@verkuska tak to jsem teda moooc zvědavá, jak to u vás dopadne
![]()
@vendulaaa Věřím, že naše Vendulka si taky stěžovat nebude
Neřekla jsem nikdy, že se mi to jméno nelíbí, jen jsem si na to prostě nějak neuměla zvyknout a nešlo mi to k tomu malému miminečku
, ale teď už si neumím představit, že bychom jí říkali jinak, už je to prostě naše Vendulinka ![]()
takže @kaja00 nakonec ani u nás nebude žádné druhé jméno, i když jsem ho původně chtěla přidat ![]()