Zdrobněliny ke jménu Vendula

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1622
6.5.14 22:34

Tak my máme taky jednu dvouletou Vendulu doma a už jsme jí říkali opravdu všelijak, dá se vymyslet spousta patvarů :D budu se asi opakovat, takže třeba Vendulka, Vendulička, Vendule, Vendýska/Vendýsek, Venduška, Venďa, Venďour, Vendela, Vendy, Vendynka, Vendelína, Vendulína, Vendy… když zlobí, tak většinou říkám Vendulo, Vendulisko (darebisko), Vendyno, ale na to máš ještě času dost, teď tě ještě nějakou dobu zlobit nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.5.14 20:48

Ja jsem Vaclava a kazdy mi rika Vendulo, Venďo, Vendy, Vendysko takze je jedno me rodice rikaly Vendulko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.5.14 22:31
@oo_sasulka píše:
Vendulisko (darebisko)

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tak to od zítřka také zavádím :-) No možná už dnes, neb ve 22:30 stále nespí :cert: Ale to výjimečně tím, jak bylo dnes tma a hnusně, tak spinkala 3 hodiny a ode dneška najíždíme na bezdudlíkový provoz i na noc - tak je z toho vykolejená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dit
13
9.5.14 19:25

@oo_sasulka krásné a výstižné :-) už teď z toho tvého výběru umím na tu mojí malou Vendulku připodobnit nějaké krásné zdobněliny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
29.5.14 22:25

Ahoj, taky máme jednu Vendulu doma. Nejčastěji ji říkáme Vendulko, Veny, Vendulinko, Venýsku, Venynko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
4.6.14 20:32

Je to docela legrace jak to tady čtu, protože já jsem v naprosto stejné situaci, co se týče mezi dvěma jmény :-D :-D měsíc do porodu a manžel chce Vendulku a já Nelinku :-D :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
4.6.14 20:42

@Dit já s tím jménem žiju přes 30 let a nikdy jsem si nestěžovala. Z těch výjimečných tvarů zmíním třeba Venýska, Vendel nebo děda mi říkával Venduško… Bratránek Vendi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.6.14 22:11
@verkuska píše:
Je to docela legrace jak to tady čtu, protože já jsem v naprosto stejné situaci, co se týče mezi dvěma jmény :-D :-D měsíc do porodu a manžel chce Vendulku a já Nelinku :-D :dance:

Bud dejte obe nebo si strihnete :D Me se tedy vice libi Vendulka :kytka: Kdyztak Vendula Nela, nebo Nela Vendula, je pekne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
4.6.14 22:18

Já říkám dcery kamarádce Vendelínko. Dcera jí říká Vendy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dit
13
15.6.14 14:48

@verkuska tak to jsem teda moooc zvědavá, jak to u vás dopadne :) :D
@vendulaaa Věřím, že naše Vendulka si taky stěžovat nebude ;) Neřekla jsem nikdy, že se mi to jméno nelíbí, jen jsem si na to prostě nějak neuměla zvyknout a nešlo mi to k tomu malému miminečku :roll:, ale teď už si neumím představit, že bychom jí říkali jinak, už je to prostě naše Vendulinka :srdce:
takže @kaja00 nakonec ani u nás nebude žádné druhé jméno, i když jsem ho původně chtěla přidat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
15.6.14 15:38

@Dit :lol: Vsak samotna Vendulka je moc pekny jmeno :potlesk: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze