Jméno pro mimčo po rodičích?

84
30.4.14 17:35

Jméno pro mimčo po rodičích?

Ahoj! Měli jsme s mužíkem a tak celkově s celou rodinou téma: Jméno pro mimčo a moje tchýně přišla s nápadem, že malého pojmenujeme po manželovi. Hodně jsme o tom dikutovali a nakonec jsme se přeci jenom rozhodli pro jiné jméno. Přeci jenom mít v domě dva Péťi, nevím, nevím, jak bych si zvykala, zvlášť pokud bude i povahově po tatínkovi. :) :lol: Jaký máte na to názor vy? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13755
30.4.14 17:37

Já bych jméno po rodičích ani nikom v rodině nedala, chci, aby dítě mělo jméno originální, né páté v řadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
30.4.14 17:38

@matama
Ja mam nazor taky, ze meno ma vyberat matka a otec a ne cela familia..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.4.14 17:38

Já mám manž. Pavla a syna Pavla a žádný problém v tom nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.4.14 17:39

@AnastazieB My jsme uvažovali o jméně po mém otci, který zemřel, když jsem byla ještě mimčo. Ale jinak jsem to taky hned zavrhla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
30.4.14 17:41

Nelíbí se mě to, je to strašně jednoduchá, žádná fantazie :lol: takže to jsem řekla že fakt ne tak jsme vybírali, nakonec jsme všechna jména vymyslela já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.4.14 17:42

@miisenka Taky jsme se s tchýní trošku na tohle téma rafly, ale hned to bylo zas v pohodě, stačilo ji uplatit mým štrúdlem. :lol: Vím, jak na ni.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
30.4.14 17:43

Je to vopruz a hrozne se to plete.. fakt zbytecny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283

Já taky nemám ráda jména dětí po rodičích, jednak nechci volat na oba stejně. Potom v dospělosti to prostě budou muset rozlišovat na ml. a st. pokud se budou pohybovat třeba ve stejném oboru. A navíc chci, aby mé dítě bylo originál a ne kopie svého tatínka nebo maminky. Ale každý na to máme svůj názor a tímto nijak neodsuzuji lidi, kteří si takhle dítě pojmenují. Naštěstí se každému líbí něco jiného, jinak by se za chvíli používaly jen některá jména pořád dokola a to by byl pěkný chaos :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84

@Anulka A doma nemáte problém, že si je navzájem pletete? :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
30.4.14 17:44

Nikdy bych nedala jméno po sobě ani po manželovi. Nesnáším, když se říká malý Pavel, velký Pavel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.4.14 17:45

Nedala bych nikdy, ani stejné jako jiní příbuzní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
30.4.14 17:47

@mojmira Také to nemám ráda. Navíc si myslím, že se to pak celkem plete, všichni jsou z toho zmatení, samý zmatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
30.4.14 17:49

Tohle má každý jinak :nevim: Někdo si zakládá na generaci jmen stejných, jiný zase preferuje originál.

Pokud se ptáš na můj osobní názor tak já jsem pro originál a naštěstí manžel taky.

Manžel má ještě sestru a oba se jmenují po rodičích. On po tátovi a ségra po mámě. Oba je to celý život akorát štvalo. Připadali si, že jsou jakoby jen „stín“ rodičů. Díky stejným jménům si navzájem otevírali poštu, ale nejvíc jim prý vadilo a stále vadí, že je každý rozlišuje od rodiče akorát jako „malej a velkej“ (Adam) či „malá a velká“ (Eva) :roll: Přestože jsou dospělí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
30.4.14 17:49

No já jsem toho názoru, že jména se dávají proto, aby se lidi od sebe dali rozlišit, proto mi stejná jména přijdou jaksi kontraproduktivní. Moje chýně tenkrát podlehla nátlaku, proto naše přerušení (údajně) v osmé generaci spíše přivítala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze