Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobry den,
obracim se na vas s prosbou o radu na navrh teto kuchyne.
Navrh uz nejaky mam, ale porad to ono neni.
Neumim si to stale nejak predstavit, aby to bylo co nejpraktitejsi.
Prvni se mi moc nelibi, nechci varit u baroveho pultu v otevrenem prostoru.
barovy pult chci urcite na drinciky, kavicky a pod
, takze kolem krbu asi, kde urite zidle nebudou, ale tam ten sporak taky moc nepasuje, spis bych tam dala lednicku. od spajzu skrin nejakou, pak lednicku a barovej pult.
Od spajzu do leva - skrinku, asi troubu, v rohu nevim, pak sporak okno a voda tam asi kde je na druhem navrhu.
Nemate nekdo jeste jiny napad?
Dekuji
Ono ti to podle toho tvého popisu/návrhu nevychází na prostor.
Vem si čtverečkovanej papír, udělej si obdélník kuchyně, vystříhej si ve správném poměru lednici, sporák, dřez, troubu a pak si to zkus narovnat.
Vedle sporáku musíš mít na obou stranách prostor. Někde pracovní desku min 60 cm v kuse (nejlépe mezi dřezem a sporákem - já mám jinde větší a téměř ji nepoužívám), myčku mít budete? ta tam někde případně bude taky a musí být u odpadů.
Mně se jinak líbí ten s lednicí u krbu, jestli to dobře chápu. Akorát nevím, jestli to díky tomu krbu nebude dělat neplechu (vysoká spotřeba, protože lednice nebude mít kam odvádět teplo - taky by neměla být hned vedle trouby)
Lednici vedle krbu, musíš se zeptat někoho kdo tomu rozumí nebude ti krb po zatopeni tu lednici zahřívat? Nam kuchyňské rozmluvil i vestavnou lednici, že ty zavřené lednice ve skříni se vic zahřívaji a to prý působí na potreviny.
Tak je jakoby schovaná, ale ne vestavna. Tak si říkám co by řekl na ten krb u lednice ![]()
Asi ano budu si to muset prekreslit. Na papír se vleze hodně a porad mam představu Velké kuchyně a tohle je vlastně kuchyňka.
Krb by měl byt za zdi, ale stejné teplo vliv Mít bude.
JA fakt nevím.
Druha fotka - zas když bych vařila a pak odkladala do dřezu budu kapat..
Ani ten druhy vat tam byt nemusí. No prekreslit si to.
Děkuji za příspěvky, klidne postřehy pište dal.
@Ornwen Myčka může být od odpadu relativně daleko, celkem dobře se dá tahat trubka za skřínkami, naopak pozor na to, že za myčku se nevejde celkem nic.
A jinak já se tedy přiznám, že s těch obrázků vůbec nejsem moudrá, zlatý půdorys, klidně jen v jednoduché čárové kresbě…
@sediza souhlasím
mám vestavný sporák pak cca půl metru prac. plochu a hned dřez pod dřezem skříňku a hned vedle myčku. Mám velkou kuchyň do U 3m - 4m - 2m a běhat z jedné strany s hrncem a špagetama na druhou abych si je tam přecedila
jak píší ostatní - jednodušší návrh a popřemýšlet
Já mám od indukce asi 1,5 m dřez a mycka je o chlup bliz a oboje staci vzdálenost. Že při vaření hned odkladam, kam chci co potřebuji odložit.
No nevim, musim si fo vazne prekreslit a ruzne kombinovat.
Chtela bych mit urcite bar, at z jedne strany nebou obou.
okno je ouzke mezi linkou, kresleno je asi normalni.
Parapet bude spojen s pracovni deskou.
Neda se mi to vubec vymyslet.
@Olcatko první fotku moc nechápu, kde máš sporák? Je to takový roztahaný. Druhá fotka - ta kuchyňská baterie u okna? Jak budeš to okno otvírat? Budeš ho mít trvale zacákaný vodou z dřezu.
Udělala bych to jednoduše, dvě strany proti sobě, jedna se sporákem a dřezem, druhá s lednicí a pracovní plochou, případně maximálně jeden kout. Dva kouty je zbytečně nevyužitá pracovní plocha i skříňky, do rohových skříněk skoro nic nedáš a zaberou spoustu místa.
@sediza píše:
Takhle daleko ke dřezu od sporáku by mi nevyhovovalo…
Mě to taky přijde daleko a sama jsem.tu chybu ve svojí kuchyni udělala. Mám kuchyň do U a dřez mám v jednom rohu a desku na protilehlé straně. Není to daleko, ale pokud něco cedím, tak se s tím musím otáčet přes kuchyň. Což s dvěma dětma někdy může být nebezpečné.
Jinak co se týče lednice, tak tu mám vedle trouby. Je vestavěná a nijak mi to nerozmlouvali, že by to nemohlo být vedle sebe, ale já zas tak často troubu nepoužívám. Třeba jednou za 14 dní.
@Katerina308 píše:
Mě to taky přijde daleko a sama jsem.tu chybu ve svojí kuchyni udělala. Mám kuchyň do U a dřez mám v jednom rohu a desku na protilehlé straně. Není to daleko, ale pokud něco cedím, tak se s tím musím otáčet přes kuchyň. Což s dvěma dětma někdy může být nebezpečné.
Jinak co se týče lednice, tak tu mám vedle trouby. Je vestavěná a nijak mi to nerozmlouvali, že by to nemohlo být vedle sebe, ale já zas tak často troubu nepoužívám. Třeba jednou za 14 dní.
Zkus si najit clanky o ergonomickem usporadani kuchyne. Jsou tam dobre tipy na rozmisteni spotrebicu. Idealni treba je, abys mela drez napravo od sporaku. To okno tam mas pomerne nesikovne, bude se ti s tim spatne pracovat. Jinak ja osobne bych to nechala tak, jak je to na pudorysu. Taky mam doma barovy pult a predstavovala si, jak u toho budeme popijet kaficka. Za 10 let ani jednou, je z toho odkladaci plocha… tak se mozna pokus na tuto myslenku moc nevazat.