Jak rozmístit kuchyň?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.8.16 07:08

Zkus si zadat na youtubu „blum“ mě se to jejich video líbí a je to k zamyšlení aby člověk něco nezmastil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
20.8.16 09:09

@j.a.n.i1 to se samozřejmě dá, ale pak te to omezuje dál-supliky nemůžou byt až dozadu. Když se hadice podělá, máš půl kuchyně podmáčenou.
Mám to takhle tažené jen přes jednu skříňku a dost mi to tam vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
20.8.16 09:25

@Ornwen Šuplíky to nijak neomezuje, myčka má větší hloubku než skřínky, takže za skřínkami je ještě trocha místa. A i když se podělá 15 cm hadice, tak máš podmáčenou půlku kuchyně, ona se ta voda neptá z jak dlouhé hadice vytekla, i když my to tedy neměli hadicí, ale normálně klasickou odpadní trubkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
20.8.16 09:37

@j.a.n.i1 no já to mám i z boku, tak tam ty šuplíky mít nemůžu vůbec (prostě paneláková kuchyně) a fakt mi to vadí.
Tchýně má na chalupě zase v poličkách díru jako kráva, aby se jim tam vešly všechny odpady (to spojení dřezový odpad a myčkový) i když je to dáno tím, že myčka se pořizovala výrazně později, než se dělaly vývody a tehdy se na to nemyslelo.

Proto jsem to psala. Jen jako bod k zamyšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
20.8.16 11:05

Zatim je to hruba stavba, tak muzu da se ric kombinovat vselijak.
Jen me mozna mrzi, ze to okno mohlo byt delsi, mozna podel cele sire kuchyne, pak byh mozna zrusila spajz a udelal druhy vchod do kuchyne z chodby, dal by se vlastne tak obchazet cely komin dokola, jestli chapete.
Treba priste v jine stavbe.
Snad stavime jen jednou..
Kazdopadne se mi libi ted taky lednice na zadni stene od krbu, jak je to steplem co jde z krbu se poptam.
Voda a sporak budou tedy na protejsi strane, jeste nevim kde.

Bar jsem myslela spis takovy, u ktereho nebudeme sedet, ale misto v kuchyni, kde budu delat kavu, piti, pripravovat ruzne drinky, kde budu mit odstavnovac a podobne. To by mohlo byt prave u te lednice v pravo.

Dvere do spajzu by mely byt soupaci a asi bycch je chtela aby byly zaroven s linkou. Tim by vznikl i vetsi spajz. Zajizdely by do pouzdra k prave strane. Od dveri v levo by mohla byt mozna ta trouba. Pak roh, je lepsi zkoseny roh nebo normalni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
21.8.16 14:15

Ještě přikládám jeden nápad. To se mi Lobo. I když by se muselo zbourat uz a trochu více nákladů by bylo. Mé by se líbilo, otevřena kuchyň i z druhe strany. Ano či ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
23.8.16 20:16

Prvni druhy nebo treti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
23.8.16 20:27

@Olcatko já moc nezkoumala ty nové návrhy, jen u toho úplně na začátku jsem si říkala, že ideální (pro mne) je mít postup - lednička, dřez, sporák. z ledničky vytáhnu, umyju a nejvíc zpracovávám mezi dřezem a sporákem (který mi chytrá paní z kuchyn. studia pousunula, takže tam mám vlastně nakonec nejmín pracovní desky) a pak dám do hrnce. na „ostrůvku“, barovém pultu (mám prost ještě taky skřínku jakoby oddělenou od zbytku linky) mám spíš takové věci bokem (nyní lahvičky pro malého, UM atd… ) a vím, že se neznečistí zpracovávaným jídlem (přeci jen i u škrábání, mytí atd to lítá, aspon mi :-D a ze sporáku může prskat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
23.8.16 20:29

Nebo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101803
23.8.16 21:36

@Olcatko Já se nějak nemůžu zorientovat v těch návrzích - přijde mi, jak kdyby tam byla varná deska a pak ještě sporák? Nebo co je to druhé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
23.8.16 22:05

Trouba. Ale nedala mi tam jít samostatne.
Spis Ted než rozmístění resim zda spajz nebo ne a tu průchodnost. Pak začnu resit rozmisteni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
25.8.16 11:23

Toto snad uz finalni.

A i tak jak jsou nakreslene spotrebice.
Zidle, bar, je malinko posunuty, aby se tam vesly zidle.
U krbu byt nemuzou, pak je drez - zacatek okna, pak kousek misto, dal sporak a pracovni plocha.
Spajz jsem udelala tak, aby byl zaroven s linkou, dvere aby byly zakomponovane do linky. Klidne stejny material, jak skrinky. ( jen mi tam nesly vsadit dvere. Pak je mrazak treba.
Na druhe strane u seny od krbu by mela byt nejspis lednice a trouba ( jen nevim jestli to tam muze byt), mam ji tam oznacenou jako plynovej varic, a pracovni plocha. Trouba nejspis spodni, protoze z lednicky by mel byt prostor na odkladani.
To uz nevymyslim troubu zakomponovat do te luxusni skrine, ale ani nevadi, dal pracovni plocha a kousek baru.

Snad uz definitivni.
Mam tam i spajz i pruchozi kuchyn i bar. Jeste nekam soupnout vinoteku a hotovo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
25.8.16 11:37

@Olcatko A myčku máš kde, v tom „L“? Posunula bych varnou desku doprava, aby vznikl prostor mezi dřezem a varnou deskou, protože velmi častá souslednost u vaření je, že ve dřezu si něco umyješ, vedle na ploše na prkýnku to nakrájíš a pak to přihodíš do hrnce. Nebo si představ, že už část jídla vaříš a potřebuješ to občas zamíchat, ale u toho chceš ještě udělat salát, v tvém návrhu bys musela popobíhat, ale když varnou desku posuneš, budeš stát uprostřed, krájet si, nalevo se natáhneš něco opláchnout, napravo se natáhneš něco zamíchat, a pořád máš vše v dosahu s maximálně ukročením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
25.8.16 12:09

@Olcatko souhlas se Zrcadlo. Mezi dřezem a varnou deskou si udělej velké místo (ale trochu nech i z druhé strany var. desky)
Jak jsem psala, mám mnohem větší pracovní desku naproti var. desce, ale v podstatě vůbec tam nepracuju, všechno dělám jen mezi dřezem a var. deskou, protože to tak vychází ergonomicky. (Mám tam 60 cm a je to spíš málo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
25.8.16 12:49

@Ornwen Já to mám stejně, na jedné straně velkou pracovní plochu, a naproti stejně velkou, ale rozkouskovanou dřezem a varnou deskou. Vařím z 99% na těch 60cm mezi dřezem a varnou deskou (na rozválení těsta je to jen tak tak). Na té velké ploše naproti mám ale rychlovarku, robota, pekárnu, a využíváme na kafíčko, nebo si tam manžel třeba dělá svačinu, zatímco já zrovna na druhé straně vařím.
Zakladatelko, doporučuju taky rozmyslet si, kde budeš mít spotřebiče, a radši udělat víc zásuvek, než míň, a taky vyber pořádné osvětlení (dřez pod oknem je fajn, ale skoro nikdo už si nad okno nedá světlo, a když se v zimě ve čtyři setmí, tak u dřezu není pořádné světlo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný