Jak roztáhnout lodičky ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak roztáhnout lodičky ?
Prosím radu jak roztáhnout lodičky, hlavně přes nárt.
Koupila jsem si na netu nádherné lodičky na svou svatbu. Mělo to být č. 37, ale odhaduju to tak 36 nebo 36,5
prostě je potřebuju natáhnout. Dneska jsem je měla na sobě asi 2 hodiny, v sedě OK, ale při chůzi jsem trpěla ![]()
Zvrchu je satén uvnitř syntetika, tak ani nevím, jestli to půjde natáhnout (není to kůže).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vím, že je možné nechat je roztáhnout u švece, ale třeba někdo poradí i nějakou domácí variantu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi
tak obecny postup je postrikat lehce rozprasovacem a natahnout na takove ty „natahovace“ bot (fakt netusim, jak se to oficialne jmenuje). ale netusim, jestli se saten muze navlhcit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Namočit teplé ponožky do horké vody a vlíst do bot a nosit nějakou tu hodinku doma. Mělo by to povolit. A vím, že kdysi v humanicu prodávali sprej na roztažení bot.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi je sprej na roztažení od Colonilu, ale nevím, jestli není jen an kůži..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bebuše
Zvrchu je satén uvnitř syntetika, tak ani nevím, jestli to půjde natáhnout (není to kůže).
To obouvání na mokro znám, ale právě nevím, jestli to můžu u saténu (navíc je to IVORY barva, takže bych na nich rozhodně nechtěla mít fleky).
Rozprašovač je zase voda a toho se bojím u tohodle materiálu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám teda zkušenost jen s tvárněním bruslí
Nahřát troubu, na pár minutek je tam šupnout a pak obout a mít je aspoň hodinu na nohách. Jestli by to šlo aplikovat i na lodičky, netuším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi Zhruba 70 stupňů, 5 minut… Tepelně takhle upravujeme bráchovi téměř každé nové brusle každou sezónu, kožené jsou opravdu jen z velmi malé části. Co je to konkrétně za materiál však nevím, nějaká umělotina ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obout v tlustých ponožkách a fénem ohřívat místo, kde se mají natáhnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi natahnes pouze kuzi, zadny jiny material ne. No mozna jeste gumove. Obzvlast, jestli nejsou cerne, bude na nich videt kazdy zasah. V zadnem pripade bych je nenamacela.
Nejdou radeji vymenit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@subsomi Jé já to nedočetla, se saténem a uvnitř umělinou fakt nevím… jinak jak píšou holky mokro a roztahovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mám teda osvedčené tie mokré ponožky…vždy pomohli, ale asi naozaj záleží od materiálu, z ktorého sú vyrobené…a keď sa mi robi otlak na päte…tak pomôže dobre vytrieť slivovicou to miesto v topánke kde otláčajú…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pytlik s vodou dej do boty a sup do mrazaku jak ta voda zmrzne zvetsi se objem a botu to roztahne. nejlip to funguje u bot ktery maj dirku ve spicce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
- Vyrobí mi někdo robota?
- Jak na háčkovaný kulich
- Jak naaranžovat čokokytici?
- Pleteni-kde delam chybu?
- Esenciální olej X olej do aroma lampiček