Jak roztáhnout lodičky ?

6842
5.2.14 21:25

Jak roztáhnout lodičky ?

Prosím radu jak roztáhnout lodičky, hlavně přes nárt.
Koupila jsem si na netu nádherné lodičky na svou svatbu. Mělo to být č. 37, ale odhaduju to tak 36 nebo 36,5 :roll: prostě je potřebuju natáhnout. Dneska jsem je měla na sobě asi 2 hodiny, v sedě OK, ale při chůzi jsem trpěla :oops:
Zvrchu je satén uvnitř syntetika, tak ani nevím, jestli to půjde natáhnout (není to kůže).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8056
5.2.14 21:27

Jaký je to materiál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.2.14 21:28

Vím, že je možné nechat je roztáhnout u švece, ale třeba někdo poradí i nějakou domácí variantu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
5.2.14 21:29

@subsomi
tak obecny postup je postrikat lehce rozprasovacem a natahnout na takove ty „natahovace“ bot (fakt netusim, jak se to oficialne jmenuje). ale netusim, jestli se saten muze navlhcit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
5.2.14 21:30

Namočit teplé ponožky do horké vody a vlíst do bot a nosit nějakou tu hodinku doma. Mělo by to povolit. A vím, že kdysi v humanicu prodávali sprej na roztažení bot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
5.2.14 21:32

@subsomi je sprej na roztažení od Colonilu, ale nevím, jestli není jen an kůži..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.2.14 21:32

@Bebuše
Zvrchu je satén uvnitř syntetika, tak ani nevím, jestli to půjde natáhnout (není to kůže).

To obouvání na mokro znám, ale právě nevím, jestli to můžu u saténu (navíc je to IVORY barva, takže bych na nich rozhodně nechtěla mít fleky).
Rozprašovač je zase voda a toho se bojím u tohodle materiálu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
5.2.14 21:33

Mám teda zkušenost jen s tvárněním bruslí :D Nahřát troubu, na pár minutek je tam šupnout a pak obout a mít je aspoň hodinu na nohách. Jestli by to šlo aplikovat i na lodičky, netuším :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
5.2.14 21:36

@SussieS
na kolik stupňů?
ty brsule byly z kůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
5.2.14 21:42

@subsomi Zhruba 70 stupňů, 5 minut… Tepelně takhle upravujeme bráchovi téměř každé nové brusle každou sezónu, kožené jsou opravdu jen z velmi malé části. Co je to konkrétně za materiál však nevím, nějaká umělotina :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
5.2.14 21:44

Obout v tlustých ponožkách a fénem ohřívat místo, kde se mají natáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
5.2.14 21:44

@subsomi natahnes pouze kuzi, zadny jiny material ne. No mozna jeste gumove. Obzvlast, jestli nejsou cerne, bude na nich videt kazdy zasah. V zadnem pripade bych je nenamacela.
Nejdou radeji vymenit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
5.2.14 21:46

@subsomi Jé já to nedočetla, se saténem a uvnitř umělinou fakt nevím… jinak jak píšou holky mokro a roztahovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
5.2.14 21:48

Ja mám teda osvedčené tie mokré ponožky…vždy pomohli, ale asi naozaj záleží od materiálu, z ktorého sú vyrobené…a keď sa mi robi otlak na päte…tak pomôže dobre vytrieť slivovicou to miesto v topánke kde otláčajú…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7199
5.2.14 21:53

Pytlik s vodou dej do boty a sup do mrazaku jak ta voda zmrzne zvetsi se objem a botu to roztahne. nejlip to funguje u bot ktery maj dirku ve spicce :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat