Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den slečny, chci se zeptat jak brát Yosefinne jelikož jsem brala antikoncepci regishu a paní na gynekologii mluvila tak rychle že jsem toho moc nepostřehla (vím že teď napíšete že jsem se měla zeptat) problém je že jsem největší antisociál a stydlín tak jsem se na moc nezmohla.
Tak se ptám jak jí brát protože teď dobírám poslední blistr a nevím jak na ní najet. Děkuji moc za váš čas
![]()
@Nat231 píše:
Dobrý den slečny, chci se zeptat jak brát Yosefinne jelikož jsem brala antikoncepci regishu a paní na gynekologii mluvila tak rychle že jsem toho moc nepostřehla (vím že teď napíšete že jsem se měla zeptat) problém je že jsem největší antisociál a stydlín tak jsem se na moc nezmohla.
Tak se ptám jak jí brát protože teď dobírám poslední blistr a nevím jak na ní najet. Děkuji moc za váš čas![]()
viz příbalový leták:
Jestliže přecházíte z jiné kombinované hormonální antikoncepce, kombinovaného antikoncepčního poševního kroužku nebo transdermální náplasti
Užívání přípravku Yosefinne byste měla zahájit nejlépe den následující po užití poslední aktivní tablety (tablety s obsahem léčivých látek) Vaší předchozí kombinované hormonální antikoncepce, ale nejpozději ihned další den následující po ukončení intervalu bez užívání tablet Vašich předchozích antikoncepčních pilulek (nebo po využívání poslední neaktivní tablety předchozích antikoncepčních pilulek). Pokud přecházíte z vaginálního kroužku nebo transdermální náplasti, řiďte se pokyny svého lékaře.
Pokud přecházíte z antikoncepce obsahující pouze progestogen (pilulky obsahující pouze progestaogen, injekce, implantáty nebo progestogen uvolňující nitroděložní tělísko-IUD)
Z užívání pilulek jen s progestogenem můžete přejít kdykoli (z implantátů nebo IUD můžete přejít v den jejich vyjmutí, v případě injekcí v den, kdy by měla být aplikována další injekce), ale ve všech případech používejte prvních 7 dní další antikoncepční opatření (například kondom).