Jak se naučit anglicky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak se naučit anglicky
Ahojky, strašlivě se nudim na neschopence a chtela bych se zacit ucit anglicky, jsem uplny zacatecnik
mate nekdo zkusenosti jak zacit nabo jakou knihu si koupit, co stahnout z netu atd… do kurzu chodit nechci uz jen z finančniho duvodu
Nebo aspon napiste jake mate zkusenosti vy, jestli jste se sami doma neco naučili
odhodlani mam velike, tak snad se neco naucim
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co tohle? http://helpforenglish.cz/
je tam i uroven starter (zacatecnik), pripadne navstiv diskuzi na tom webu, tam ti poradi, chodi tam dost lektoru aj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna s angličtinou doma zkusšenosti nemám, tu jsem se učila v kursu, ale zvládla jsem doma základy němčiny, trochu francouzštiny a asi čtyři lekce finštiny ![]()
Asi bych doporučila Angličtinu pro samouky, to jsou dobře zpracované učebnice a je k nim i CD kvůli poslechu a správné výslovnosti. Navíc ji mívají i v knihovnách, takže nemusíš investovat a pak případně litovat vyhozených peněz, kdyby tě to přestalo za pár týdnů bavit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ja jsem byla „chronicky zacatecnik“/kazdou nemocenskou ci dovolenou jsem zacinala znovu se ucit/..pak jsem se na to vykaslala, ze stejne do ciziny nepojedu/haha, jsem v UK uz 5let
/.. me pomohla anglictina pro samouky a potom dost ucebnice pro jazykove skoly, ale to uz jsem mela zaklady ze skoly… tak drzim palce… dulezite je mit i nejake ty poslechove CD, protoze jen z knih se to neda/ italstinu jsem se ucila jen z knihy a pak rozumela, ale anglicky nerozumim dodnes
/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem se nejvíc naučila pomocí seriálů, britských seriálů, pouštěla jsem si je s titulkama, je to podle mne nejlepší a nenucenný způsob:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi úplný začátečník zkus nějaké online zdarma kurzy na webu, je jich celkem dost. Taky dobré věci jsou na webu BBC rádia. Spousta kurzů, knih, mp3 jsou na různých serverech typu uloz.to a rapidshare.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty začátky gramatiky atd. bude asi těžký se naučit jenom z materiálů, skoro bych několik lekcí doporučila.
když už máš nějaký zaklady tak můžu jenom doporučit sledování seriálů v angličtině s titulkama, vlastně i ze začátku je to dobrý pro výslovnost, slovíčka atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, se svou anglickou schopností-neschopností jsem se dostala na pomyslnou křižovatku, kdy přemýšlím co dál. Jo, jsem naprostý jazykový dřevo, ale má ctižádost mě pořád nutí pokračovat. Angličtinu se učím víc jak deset let - doma, soukromě, poslední tři roky v jazykovce a už roky se nemůžu pohnout z místa. Domluvím se na úrovni začátečníka, rozumím minimálně. Gramatická pravidla ovládám bez problému, slovíčka se naučím, ale dát to dohromady alespoň podprůměrně rychle je pro mě nemožné. Poslech filmů, písniček…chytám každé padesáté slovo. Když si pustím dětské pohádky, tak možná i každé dvacáté…Dala jsem do výuky angličtiny už tolik času, peněz a energie, že jsem za tu dobu a prachy mohla vystudovat na inženýra (matika mi na rozdíl od jazyků jde). Fakt si říkám, že jsem se do toho vůbec kdy pouštěla
Abych jela na delší dobu za hranice poznání, na to nemám ani peníze, ani možnosti. Přemýšlím co dál…Mám s tím nadobro seknout? To nechci. Na druhou stranu investovat další prostředky do „neziskového zdroje“ se mi taky už nelíbí. Je mi přes 40. Nerada bych si za pár desítek let řekla, co jsem v životě zbytečně probendila času i peněz. Ráda si přečtu jakýkoliv názor. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska
Když jsem se jazyky učila ve škole a jazykovce, průměrem 2 až 3 hodiny týdně, nic moc jsem taky neuměla. Ale když jsem zkusila (a moc jsem tomu nevěřila) intenzivní kurz tady v ČR, udělala jsem během chviličky velikánský pokrok, ovšem rychle nabyl rychle pozbyl, takže od tý doby se učím a poslouchám angličtinu každý den (snažím si dělat anglický prostředí), čtu knihy a chystám se na pokračování intenzivního kurzu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@wesny píše:
Já jsem se nejvíc naučila pomocí seriálů, britských seriálů, pouštěla jsem si je s titulkama, je to podle mne nejlepší a nenucenný způsob:)
- Filmy/seriály zásadně v anglickém originále, a fajn jsou k tomu i anglické titulky, jinak leckdy podle přízvuku/slangu nemusíš pochopit jaký termín v řeči použili. Ideálně začínat od jednoduššího jazyka, určeného dětem. Např. první díly Harryho Pottera nebo Karlíka a továrna na čokoládu používají docela čistý jazyk.
- Najít někoho na povídání přes Skype
Příspěvek upraven 12.01.15 v 13:19
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Charmeuse A ten intenzivní kurz nebyl v jazykovce? Jazykovka, do které chodím, taky pořádá intenzivní kurzy, jenže já jsem nějakým nedopatřením zařazena v úrovni mírně pokročilý a ještě ta lepší skupina a v tomto stupni budu v intenzivním kurzu za úplnýho blbce a k ničemu mi to nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak čekám na rady, už jsem zkusila taky všechno možné, skupiny.kurz,jazykovku, ind. Kurz atd. umím porad prd..nejsem schopna přečíst správně slovo, které neznám…neustále se mi plete aj s NJ…
Příspěvek upraven 12.01.15 v 14:48
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dafii Vítej do klubu
. To jsme na tom stejně. Já se německy učila na střední šest let, nepamatuju si nic, ale do angliny se mi přesto plete…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paoloska
Byla to jazykovka, ale každý den od 9 do čtyř. A němčina s angličtinou se mi plete taky, akorát jsem z nj maturovala a uměla jsem ji míň, než umím v současnosti angličtinu. Za ty roky mám vyzkoušený že lekce 1 týdně mi nestačí, víc mi vyhovuje zkrátka když to do mě někdo nabouchá pod tlakem, já to pak nechám sednout a udržuju v „setrvalým stavu“. Ale nejsem žádnej speaker, tohle co teď umím mi stačí na základní konverzaci a pochopení textu, musím dál trénovat a učit se, jen jsem to zvládla v podstatně kratším čase a ono to pak i víc motivuje pokračovat, tedy mně jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Charmeuse Víš co, já to zkusím. Já chodím taky 1× týdně, ale i jinak se fakt snažím, ale chce to hlavně konverzovat, to je mi jasný. Do ciziny nepojedu, ale ten intenzivní kurz bych zkusit mohla. Přihlásím se ale do nějaké nižší úrovně, aby to vůbec k něčemu bylo. A jak Tobě to leze obecně do hlavy? Ale prosím bez podceňování..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit