Jak se naučit anglicky rychle a v pohodě?

492
16.12.25 13:01

Jak se naučit anglicky rychle a v pohodě?

Zdravím všechny a zároveň se ptám - jak se naučit anglicky rychle a v pohodě? Jsem věčný začátečník. Umím NJ. Hledám si nové zaměstnání a všude momentálně vyžadují AJ🫡. Chci s tím něco dělat, ale nevím jak na to - nějak mi to neleze do hlavy a pořád si to pletu s NJ. Ach jó.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
457
16.12.25 13:49

Ja se nejlip naucila v Madridu😂byla jsem jenom s anglicanama a amikama.
Tim jsem chtela roct, ze nejlepsi je proste mluvit. Zkus najit rodileho mluvciho a mluvit mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
16.12.25 14:17

Byla jsem na jazykovem kurzu v zahranici, kde byli nekteri lide na 3 mesice a postupne postupovali v urovnich vyse. Treba slecna prijela jako nemluvici anglicky, ja ji potkala po 2 mesicich, kdy uz byla lepsi B1.
Ale chce se to fakt kompletne prepnout do aj.
Jinak duolingo, kurzy anglictiny a idealne si najit nekoho na small talky u piva/kafe.

• Citovat
  • Upravit
3391
16.12.25 15:05

To nieje o tom kde/ako, ale o tom ci chces.

Ked chces tak si najdes sposob ktory tebe konkretne najviac vyhovuje. Ja som sa ucil z filmov a vacsinu pracovnej doby rozpravam, telefonujem, pisem po anglicky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
16.12.25 15:07

Pokud nemáš možnost odjet do Anglie třeba na měsíc, pak jsou super dvojjazyčné knihy - jsou od nízké úrovně az po pokročilou aj. Pak samozřejmě poslouchat a poslouchat - audioknihy, seriály. At dostaneš výslovnost do ucha

Jestli ti nejde gramatika, pak bude třeba nějaký kurz, to se sama naučíš těžko nebo s chybami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
16.12.25 15:18

Na poslech seriály v aj s aj titulky, na gramatiku mi přijde super placená stránka englishme - tam je vysvětlené úplně všechno, za mě mnohem lepší než Duolingo. Ale stránky helpforenglish.cz od stejnych autorů jsou zadarmo a taky tam najdeš vsechno. A mluvení - bez toho to nejde. My jednu dobu mluvili doma s manželem, kdyz jsme nechtěli, aby děti rozuměly, ale uz nám rozumí, už to není bezpečné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.12.25 16:31

Mně pomohlo si udělat test jak na tom jsem - je jich online hned několik a podle úrovně si najít, co by člověk měl umět a pilovat na tom.
Moje rady samouka:

• helpforenglish, je to moc hezky vysvětlené gramatické jevy
  • trénovat shadowing
  • a hlavně obklopit se tím jazykem - filmy, audio knížky, diskuzní vlákna, sem tam hlasovka nebo call s rodilým mluvčím

Jazyk je běh na dlouhou trať - hlavně vytrvat :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko