Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co třeba je pozvat na slavnostnější večeři k tobě domů, uvařit něco moc dobrýho, co mají rádi, upéct dort, i když třeba nejsi žádná velká pekařka, ale prostě dát tomu tu práci (já jsem jednou dělala mámě medovník, sice se na něm nepovedlo vůbec nic, ale máma byla dojatá), přípitek, pěkně prostřeno, ať to má atmosféru… no a říct jim u večeře že je máš moc ráda, že si vážíš toho co pro tebe dělají a touhle cestou jim chceš poděkovat. A třeba nechat vytisknout fotoobraz vás všech a dát jim to. Určitě je tím potěšíš.
Tak třeba jen víkendový wellness? Nejeli by? Nebo jim koupit něco lepšího do bytu, případně dražší jídlo…?
My jsem často jezdili ke tchánovcům na obědy. Každý týden. Domů jsme si tedy potom už nic nevezli-jako jídlo na pondělí, koláč ke kávě…Ale mě to hrozně pomohlo. Nejenom finančně. Ale hlavně fyzicky. Měla jsem dopoledne na úklid, praní, žehlení, prostě jsem si mohla udělat spoustu práce, kterou bych jinak dělala až večer.
Tak jsem to řešili tím, že když jsem v obchodě viděli něco zajímavého, tak jsem to dovezli. Ať to bylo lepší kafe, nějaká dárková sada koření, tchánovi víno…tchyně by si nic -myšleno něco většího, nevzala. Ale z těchto drobností měla vždy radost.
Fajn welnesko ze slevomatu pořídíš dostupně.. a dovezla bych jim prostě co mají rádi.. dobré víno/kávu/sadu kvalitních čajů..
a klidně bych je pozvala do hezké restaurace na slavnostní večeri - to bych asi spojila s nějakýma jejich narozkama…
je hezké tu číst, že v rodinách jsou s rodiči i hezké vztahy.. opačných případů jsou tu mraky
![]()
Dárky a pozornosti jsou fajn ale nejcennější dar je tvůj čas pro ně.
A nejvíc ocení, když jsou jejich děti a vnoučata šťastné a spokojené.
Jako krajánek v USA a zbytkem rodiny v Praze si tím procházím 24 let.
@Anonymní píše:
Zdravím.
Mám dceru a jsem vdaná. Rodiče nás jezdí často navštěvovat a já je taky. Už několikrát mi finančně moc pomohli. Poslední dobou mi rodiče nakupují spoustu věcí pro dceru. Ať to jsou pleny, kojenecké mléko, věci z lékárny, nebo přivezou i maličkosti pro nás. Neříkám, že nemáme peníze, žijeme si tak normálně, ale rozhazovat taky ne. Ale chtěla bych se naším nějak odvděčit, ale vůbec mě nenapadá jak. Nějakým zájezdem, pobytem asi ne, právě z finančních důvodů a tak nevím, čím to oplatit jim. Díky za inspiraci
Já Ti musím hlavně napsat, že je to od Tebe moc hezké.
A svoje rodiče znáš nejlíp sama, tak se na to více zaměř a určitě přijdeš na to, co je potěší. Rozhodně mají fajn dceru. ![]()
Příspěvek upraven 05.02.22 v 20:11
Největší radost jim udělá, když budete spokojeně žít a budete se věnovat dítěti. Když uvidí, že jejich pomoc nepadá do černé díry.
Ja bych vám všem chtěla moc poděkovat za krásná a milá slova
asi nejvíc jsem mě zaujali ty malé dárky a vozit jim je častěji, aby věděli že na ně taky myslím a že jsou opravdu moje vše. ![]()
@Lucy75 píše:
Fajn welnesko ze slevomatu pořídíš dostupně.. a dovezla bych jim prostě co mají rádi.. dobré víno/kávu/sadu kvalitních čajů..
a klidně bych je pozvala do hezké restaurace na slavnostní večeri - to bych asi spojila s nějakýma jejich narozkama…je hezké tu číst, že v rodinách jsou s rodiči i hezké vztahy.. opačných případů jsou tu mraky![]()
Ano, toto je moc hezká diskuze. ![]()
Mě nejvíc potěší, když ty svoje vidím. A fotokalendář s vnučkou. Ten je hodně oblíbený.
Dej jim svůj čas. Zavolej jim, vezmi děti, kafe a buchtu na pekáči a zajdi k nim. A Sednu si a mluv s nimi. O jejich práci, o zahradě, a sobě, o dítěti, o plánech na dovolenou, mluv a zajímají se. A podekuj jim. A nezapomeň jim dát na rozloučenou pusu. A klidně jezdí dvakrát v týdnu, jestli můžeš. Ten čas, to je nejvíc, co jim můžeš dát. Protože ten wellness si koupí, čas s tebou nikdy.
@inkakřivák píše:
Dej jim svůj čas. Zavolej jim, vezmi děti, kafe a buchtu na pekáči a zajdi k nim. A Sednu si a mluv s nimi. O jejich práci, o zahradě, a sobě, o dítěti, o plánech na dovolenou, mluv a zajímají se. A podekuj jim. A nezapomeň jim dát na rozloučenou pusu. A klidně jezdí dvakrát v týdnu, jestli můžeš. Ten čas, to je nejvíc, co jim můžeš dát. Protože ten wellness si koupí, čas s tebou nikdy.
Přesně
Zdravím.
Mám dceru a jsem vdaná. Rodiče nás jezdí často navštěvovat a já je taky. Už několikrát mi finančně moc pomohli. Poslední dobou mi rodiče nakupují spoustu věcí pro dceru. Ať to jsou pleny, kojenecké mléko, věci z lékárny, nebo přivezou i maličkosti pro nás. Neříkám, že nemáme peníze, žijeme si tak normálně, ale rozhazovat taky ne. Ale chtěla bych se naším nějak odvděčit, ale vůbec mě nenapadá jak. Nějakým zájezdem, pobytem asi ne, právě z finančních důvodů a tak nevím, čím to oplatit jim. Díky za inspiraci